Cât câştigă un curier Glovo?

11
5095
Cât câştigă un curier Glovo?

Îi vezi tot timpul pe stradă din pentru că poartă culori stridente, sunt mereu însoțiți de o geantă mare cubică, iar mijlocul de transport pe care îl folosesc variază de la trotinetă la autoturism. Ei sunt curierii de la Glovo și astăzi vorbim despre industria pe care o susțin, dăm argumente pro și contra pentru cei care se gândeau să încerce această meserie și divulgăm salariile pe care le poate genera un curier din zona de food și nu numai.

Citește și: Cât costă școala de soferi

Ce face un curier Glovo?

Un curier Glovo este responsabil de livrarea produselor pe care clientul le comandă din magazine sau locații fast-food. Nu are un program impus de nimeni, alege singur orele în care vrea să lucreze și are dreptul de a onora numai comenzile pe care le agreează. Potrivit spuselor celor de la Glovo, nu ai nevoie decât de 3 elemente importante pentru a deveni curier Glovo: Un mijloc de transport personal, un telefon iPhone sau Android și vârsta de minim 18 ani.

Spre deosebire de alți competitori care au rămas concentrați pe zona de restaurante și locații de unde se poate comanda mâncare, Glovo este printre puținele servicii de curierat rapid care poate satisface tot felul de comenzi personalizate. Poți comanda prin Glovo cam orice se poate găsi în magazine. Poți comanda obiecte vestimentare, medicamente, flori, mâncare, etc.

Orașele unde Glovo activează deja: București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad, Ploiești, Galați și Brăila.

Descarcă aplicația Glovo și utilizează codul promoțional GAPFMLA, vei primi 30 lei reducere (3×10 lei per comandă)!

Cât câştigă un curier Glovo?

Cât câștigă un curier Glovo în 2022?

Umblă foarte multe povești printre curieri și printre cei care își doresc să înceapă o astfel de activitate, despre salarii, plăți și uneori lucrurile pot fi puțin exagerate. Oficialii de la Glovo susțin că un curier poate ajunge chiar și la 6000 Lei într-o lună, iar media câștigurilor ar putea fi 37.5 Lei pe oră.

Aceste valori sunt maximul pe care le poate produce un curier Glovo. Curierii sunt plătiți per comandă și suma banilor generați de acestea poate crește în funcție de “reputația” curierului. Cu cât scorul tău de excelență este mai mare, cu atât curierul Glovo primește un bonus financiar mai mare.

Cel mai mare bonus pentru scorul de excelență este de 400 Lei și poate fi obținut dacă este depășit pragul de 160 de comenzi livrate, la un scor între 90 și 100. Mai multe informații despre scorul de excelență poți vedea aici.

Este foarte greu să spunem cât câștigă un curier Glovo în 2021 deoarece plățile sunt efectuate săptămânal, în funcție de timpul petrecut la muncă, de scorul de excelență, de comenzi, chiar și de condițiile de vreme pe care sunt realizate comenzile.

Salariu Glovo 2022

Pentru a concluziona de fapt cât câștigă un curier Glovo în 2022, având în vedere că estimările de maxim 6000 Lei ale celor de la Glovo sunt într-un caz ideal, există foarte mulți factori ce pot influența salariul unui curier Glovo. Judecând dupa vlogurile create de cei care au încercat Glovo sau care sunt curieri de meserie, precum Grigore Varlam sau după spusele celor care practică această meserie deja de luni de zile, putem spune cu o acuratețe destul de mare că salariul pe care îl câștigă un curier Glovo în 2022 este aproximativ 150-200 Lei pe zi, dacă acea zi are între 8-10 ore de activitate.

Salariul NET Glovo 2022

Ei bine, aici încep informațiile cu adevărat reale și importante deoarece este posibil ca suma de 6.000, 5.000 Lei sau chiar 4.000 Lei să sune bine pentru majoritatea celor care se gândesc la acest job. De cele mai multe ori, un curier glovo câștigă un salariu mediu pe economie sau chiar mai mult decât atât, dar cum rămâne cu taxele?

Descarcă aplicația Glovo și utilizează codul promoțional GAPFMLA, vei primi 30 lei reducere (3×10 lei per comandă)!

Pentru asigurări, piese şi accesorii auto îţi recomandăm:

Cât câştigă un curier Glovo?

Cum este angajat un Curier Glovo?

Curierii Glovo pot să lucreze pentru această companie folosind 3 modalități: Să fie angajați la unul dintre partenerii Glovo, să aibă un PFA sau să aibă un SRL la care sunt administratori și nu angajați.

Probabil SRL-ul este metoda cea mai complexă și care impune un proces mai amplu de administrare, contabilitate și taxare. De obicei, curierii fie nu sunt angajați și lucrează ca persoană fizică, fie dețin un PFA.

În ambele cazuri, curierul trebuie să declare în fiecare an veniturile și să plătească taxele aferente. Impozitul pe profit este 10%, CAS și CASS reprezintă alți 35%.

În cazul CAS și CASS, obligativitatea de plată apare atunci când profitul total al curierului depășește suma a 12 salarii minime pe economie brute, adică 30.600 Lei.

Dacă ne uităm la estimarea celor de la Glovo, un curier cu 6000 Lei pe lună ar trebui să plătească și cei 10% impozit pe profit, dar și cei 35% CAS și CASS, asta dacă nu are cheltuieli care să îi reducă profitul.

  • 6.000 Lei x 12 luni = 72.000 Lei
  • 72.000 Lei – 45% taxe = 39.600 Lei pe an cu care rămâne curierul, adică 3.300 Lei/lună.

Exemplul este calculat în cazul în care curierul nu are cheltuieli și câștigă lunar 6.000 Lei. Am vrut să evidențiem că Glovo nu spune nimic de taxe atunci când estimează acel salariu.

Concluzie – Cât câștigă un curier Glovo în 2022

Meseria de curier Glovo nu se plătește rău în România, iar media veniturilor se învârte în jurul sumei de 3.000 Lei/lună, dar există foarte multe exemple care depășesc această valoare. Trebuie doar să fii full-time, să fii eficient, rapid și să ai recenzii bune, dar și un scor de excelență bun.

Descarcă aplicația Glovo și utilizează codul promoțional GAPFMLA, vei primi 30 lei reducere (3×10 lei per comandă)!

Pentru asigurări auto îţi recomandăm:

Citeşte şi: Cât plăteşte un angajator pentru un angajat? | Cât costă o diagnoză auto?

11 COMENTARII

  1. La 1000 lei săptămână brut la 50 ore lucrate , scazi 300 cartea de munca, 100 lei comision flota și 200-250 lei benzina daca lucrează cu mașina. Deci ramaii cu o bucățică micuța de cașcaval. Undeva la 350 lei . I love Glovo … Nici pachistanezii nu stau mai mult de o săptămână și vorba aia sunt vai mama lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.