Cât costă o diagnoză auto?

1
4678
Cât costă o diagnoză auto?

Cum majoritatea celor care își doresc să aibă un stil de viață eficient, dețin un autoturism sau un vehicul pe patru sau mai multe roți pe care îl folosesc pentru a-și duce la bun sfârșit treburile zilnice, este foarte mare șansa ca oricine să aibă nevoie să știe cât costă o diagnoză auto, dar mai important decât atât, o diagnoză auto pret. În acest articol nu vom vorbi doar de costuri, dar vom încerca să îți oferim și câteva informații despre cum se face această testare auto, ce informații oferă și ce trebuie să știi în funcție de marca de mașină pe care o conduci.

Cum se face un Tester auto?

Diagnoza sau testarea unui autovehicul se face cu un tester original sau cu unul universal în funcție de marca autoturismului tău. Foarte mulți oameni care dețin cel puțin un astfel de vehicul nu cunosc procesul din spatele unei testări auto. Până în anul 1998, toate mașinile erau echipate cu o mufă de conectare la calculatorul mașinii. Această mufă era rotundă și de obicei, prezenta 16 pini de conectare. Acum, majoritatea vehiculelor au o mufă dreptunghiulară care de cele mai multe ori poate fi găsită sub volanul mașinii.

În cazurile speciale cum ar fi Peugeot 407 sau Renault Laguna, aceasta mufă se poate găsi în cotieră. La alte mărci de mașini poate fi identificată sub volan în partea stângă sau lângă maneta care deschide capota. Conectarea testerului la această mufă oferă foarte multe informații și parametrii despre multe aspecte ale pieselor și componentelor mașinii, cum ar fi:

Cum se interpretează o diagnoză auto?

  • Cât de încărcat este filtrul de particule și evident stabilirea momentului în care acesta va trebui schimbat
  • Presiunea din turbină
  • Turația motorului
  • Temperatura uleiului
  • Temperatura antigelului
  • Fluxul de aer
  • Modul în care funcționează debitmetrul
  • Starea de funcționare a injectoarelor

La această listă se adaugă foarte mulți parametrii pe care îi vom mai preciza de-a lungul articolului. În principiu, o diagnoză auto îți va spune aproape totul despre mașina ta. Pentru a nu intra în detalii foarte tehnice, testul oferă mecanicului din service anumite informații despre erorile prezente pe vehicul. Acesta interpretează erorile și caută sursa acesteia, eventual repară și defecțiunea.

Erorile apar sub formă de coduri pe tester. Cele mai frecvente erori la toate gamele de mașini sunt cele din categoria P: P001, P0340, etc.

Cât costă o diagnoză auto?

Ce poate face un tester auto pentru autoturismul tău?

O diagnoză auto computerizată poate fi făcută atât autoturismelor cât și autoutilitarelor. Pentru acest articol vom vorbi strict despre autoturisme deoarece sunt mult mai frecvente printre cei care au nevoie de un vehicul.

Acea analiză scurtă a erorilor mașinii poate fi denumită și scanare auto sau o scanare a autoturismului. Identificarea erorilor este principalul motiv pentru care ar trebui să mergi la un service specializat.

A doua etapă care urmează imediat după acest proces de identificare este ștergerea codurilor de eroare în măsura în care acestea nu sunt permanente. Codurile de eroare sunt stocate într-un registru de memorie și este conceput strict pentru a înregistra defecțiunile.

Filtrul de particule – Încă un lucru important ce poate fi făcut cu ajutorul unui tester auto preț este regenerarea filtrului de particule. Procesul este unul simplu. Acesta va fi încălzit la temperaturi mari pentru ca toate depunerile să fie arse. Sfatul nostru ar fi ca filtrul de particule să fie schimbat cu unul nou deoarece în procesul de încălzire, acesta ar putea lua foc.

Parametri sistemului din fabrică – La momentul fabricării autoturismului., acestuia îi sunt date anumite standarde de funcționare în funcție de dotările pe care le are. Aceste sisteme sunt: Cele de injecție, transmisie, climatizare, servodirecție, frâne, ESP, ABS, etc. Toți acești parametri vor fi testați atât în timp ce mașina stă pe loc, dar și în mers.

Starea generală a autoturismului – Ceea ce face orice cumpărător al unei mașini la mâna a doua. Pentru că nu poți știi niciodată în ce stare este motorul unei mașini atunci când o cumperi cu câteva zeci de mii de kilometri în bord, este bine să o verifici la cumpărare. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul unui tester auto. Vei putea verifica starea generală a grupului motor-propulsor, sistemele de siguranță, caroserie și multe altele.

Citeşte şi: Cât costă asigurarea auto? | Cât costă o maşină electrică?

Diagnoză auto preț – În funcție de reprezentanță

Procesele de testare auto preț sau întrebările despre cât costă o diagnoză auto sunt întrebări importante pe care orice posesor de vehicul. Siguranță în trafic și modul sigur de funcționare al autovehiculului este garantat de acest test.

În principiu, cel mai mic preț pentru o astfel de diagnoză auto pornește chiar și de la 50 Lei putând fi făcută la acest preț și în București. Costurile cresc evident în funcție de ce teste vrei să faci mașinii sau a reprezentanței unde te afli. Vom vorbi despre câțiva dealeri de mașini care sunt prezenți și în România pentru a putea face o comparație corectă.

Diagnoză auto preț – BMW

Într-o reprezentanță BMW poți să mergi cu orice mașină atât nouă cât și second hand, iar aceștia îți pot oferi mai multe tipuri de servicii pentru diagnoză auto. În funcție de cât de multe puncte de verificare alegi să primești, acest preț tester auto va crește. De exemplu, de câțiva ani, la BMW, pentru aproximativ 500 Lei, vei primi o diagnoză auto completă care va verifica mașina în 72 de puncte de verificare. Acest test este făcut celor care vor să se asigure și de cele mai mici aspecte ale mașinii.

Pentru un preț mai mic de doar 250 Lei, mecanicii de la BMW îți vor verifica mașina în 12 puncte de verificare. Vei putea merge la aceștia cu orice marcă de mașină care este fabricată în orice an.

Testare auto preț – Ford

Cei de la Ford asigură și ei servicii de tester auto preț pentru orice marcă de mașini în momentul cumpărării sau vânzării unui autoturism. Aceștia verifică toate aspectele importante ale unui autoturism inclusiv cele electrice, mecanice, electronice, verifică istoricul de service.

În urmă cu puțin timp, prețul standard pentru o astfel de verificare într-o reprezentanță Ford era 70 Lei.

Cât costă o diagnoză auto preț la Chevrolet

Chevrolet este printre puținii furnizori de servicii auto care acceptă orice mașini pentru o diagnoză auto. Am fost neașteptat de încântați să aflăm că la Chevrolet poți să verifici kilometri reali ai mașinii.

Poți verifica toate aspectele mecanice de la autoturism, cum ar fi: Motorul, frânele, gradul de uzură al cauciucurilor, trenul de rulare, caroserie, tapițerie. La toate acestea se adaugă și verificările din gama de tinichigerie, precum punțile sau lonjeroanele autovehiculelor.

Un lucru foarte important pe care te sfătuim să îl verifici la o mașină sunt actele. Din fericire, Chevrolet verifică și taloane, valabilitatea inspecțiilor tehnice, al asigurărilor sau taxele de poluare. Și aici, costurile încep de la 50 Lei, dar pot ajunge la 300 Lei în funcție de serviciu și tipul de diagnoză auto efectuată.

Cât costă o diagnoză auto?

Concluzie pentru cât costă o diagnoză auto

Diagnoza auto este o obligație pentru fiecare posesor de autovehicul și este o verificare făcută foarte frecvent la achiziționarea unei mașini noi, indiferent de dimensiune, firmă sau vârstă.

Am reușit să găsim locuri diferite unde se practică prețuri asemănătoare și am ajuns la concluzia că orice posesor de autoturism ar trebui să se aștepte la prețuri mai mici sau mai mari în funcție de ce autovehicul deține și de ce anume dorește să afle în urma unui tester auto preț.

Majoritatea prețurilor încep de la 50 lei și pot ajunge la câteva sute de lei.

Surse: 0-100.ro | servicetitan.ro | auto-teste.ro

Sursa foto: freepik.com

Citeşte şi: Cât costă licența de transport marfă? | Cât costă să cumperi o rulotă sau o autorulotă?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.