Acasă Afaceri Cât câștigă un șofer Uber?

Cât câștigă un șofer Uber?

0
1998

“Am luat un Uber”, “Vino cu un Uber” sau “Ia urgent un Uber și grăbește-te” sunt doar câteva dintre cuvintele rostite înainte ca unul dintre șoferii Uber să primească o notificare și să înceapă o cursă care a devenit cunoscută pentru nivelul de profesionalism al șoferilor sau pentru nivelul ridicat al standardelor care depășesc cu mult serviciile de Taxi.

De data aceasta concluzionăm și cât de productiv este, dar și cât câștigă un șofer Uber. Mai mult decât atât, vom vorbi despre avantaje, intrarea în sistem și condițiile necesare pentru a deveni un șofer Uber. Să începem!

Cât câștigă un șofer Uber?

Mai nou, este vorba și despre cum câștigă bani un șofer la Uber, deoarece intră în ecuație factori precum: timpul când sunt realizate cursele, ce promoții sunt active în acel moment, în ce zone ale orașului sau cât de frecvent este șoferul activ la datorie. 

Există două modalități principale prin care poți face venituri prin Uber: Poți să conduci clientul de la punctul A la punctul B sau Vei efectua livrări. 

Pentru șoferii care își doresc să conducă, aceștia vor primi bani pentru fiecare cursă realizată cu succes. Dacă ți se potrivește mai mult regimul de livrare, fiecare cursă te va răsplăti cu o sumă fixă pentru distanța parcursă, preluarea sau livrarea transportului. Acest tip de serviciu are veniturile influențate și de întârzierile care au loc din cauza traficului. În același timp, câștigurile sunt mai mari dacă ești activ atunci când este ora de vârf pentru comenzile de mâncare.

Citeste si: Cat costa scoala de soferi

Venitul net al unui șofer Uber

După ce am analizat discuțiile cu șoferii și cu toți cei care au mai încercat un serviciu de ridesharing, am ajuns la concluzia că obiectivul mediu al unui șofer de Uber este să realizeze un venit net de minim 100 RON pe zi, în timp ce un venit mediu zilnic se poate încadra între 120 -140 RON. 

Totuși, această sumă poate să difere de la zi la zi, deoarece, la o medie de 8 ore lucrate zilnic, ai putea fi mirat de cât câștigă un șofer Uber. Acesta poate ajunge și la 400 RON. Aici intervin taxele pe care acesta va trebui să le plătească. Comisionul pentru Uber care în 2020 era stabilit la 25%, combustibil, uzura mașinii, taxele și impozitele pentru firmă. 

În cel mai bun caz, la un regim de lucru de luni până vineri, un șofer care parcurge câteva sute de kilometri într-o lună, dar care își și împarte atenția atât pentru Bolt, dar și pentru Yango, poate ajunge și la 9000 RON net sau chiar mai mult.

Majoritatea șoferilor care sunt foarte mulțumiți de venituri încasează lunar sume care se învârt în jurul sumei de 5000 RON.

Pentru siguranța ta, dar și a celorlalți participanți la trafic, îți recomandăm ofertele de RCA de la:

Ce trebuie să fac pentru a mă înscrie șofer la Uber?

Cei de la Uber au stabilit un proces pe care trebuie să îl urmeze orice șofer care își dorește să înceapă activitatea în parteneriat cu aceștia. Iată care sunt pașii pe care va trebui să îi faci:

Pasul 1 – Primul și un pas fără de care nu poți merge mai departe este înregistrarea unui cont pe platforma Uber. Poți ajunge la formular apăsând un click aici.

Pasul 2 – Trebuie să devii un șofer licențiat. Pentru asta vei avea nevoie de câteva documente care pot fi obținute urmând procedurile legale. Iată lista tuturor documentelor de care vei avea nevoie:

  • Licența de operator de transport alternativ – Vei avea nevoie și de o formă juridică pentru acest lucru
  • Cazier din ultimele 6 luni
  • Cazier auto din ultimele 30 de zile
  • Ecuson pentru transportul alternativ
  • Certificat profesional în regim de închiriere
  • Copia conforma a mașinii ce va fi folosită pentru prestarea serviciilor.

Pasul 3 – Pe website va trebui să încarci o altă serie de documente care să valideze toate datele tale. Aceste documente sunt: Permisul de conducere care trebuie să fie valabil de cel puțin 2 ani, Buletin, Cazier, Fotografie de profil.

Pasul 4 – Asigură-te că mașina ta îndeplinește cerințele impuse de Uber. Lista cerințelor vehiculelor poate fi vizualizată cu un simplu click aici.

Pentru cei care nu au încă o firmă sau o companie pe care să o folosească pentru a colabora cu Uber, aceștia ar trebui să ia în calcul faptul că licența de transport alternativ va trebui făcută pe firma pe care șoferii o înființează. Fără entitate juridică nu este posibilă colaborarea cu cei de la Uber.

Concluzie

Dacă îți dorești să începi activitatea cât mai repede, ar trebui să pornești construirea dosarului deoarece unele dintre acte au nevoie de câteva săptămâni pentru a fi eliberate. Copa conformă pentru transport sau certificatul profesional pentru conducători auto au nevoie de la 2 la 4 săptămâni pentru acest lucru. 

Ca să răspundem și la întrebarea Cât câștigă un șofer Uber? Cu puțin efort și consistență într-un regim de condus la ore de vârf și pentru o normă întreagă în fiecare zi, un șofer Uber poate ajunge să câștige chiar și 5000 RON. Din ce am aflat noi, sunt foarte puțini șoferi Uber care nu sunt mulțumiți

Pentru mai multe informații, nu ezita să ne lași un comentariu sau să ne contactezi în privat.

Pentru siguranța ta, dar și a celorlalți participanți la trafic, îți recomandăm ofertele de RCA de la:

Citește și: Asigurare Auto – Cât Costă și Consecințele Condusului fără RCA? | Cât câştigă un curier Glovo?

Sursa foto: freepik.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.