Cât costă o grădiniță privată?

1
2855
cat costa o gradinita privata
gradinita privata

În România, învățământul privat a câștigat foarte mult teren în detrimentul învățământului de stat, în principal datorită programelor educaționale moderne și diverse activități pentru copii extrașcolare, mai ales pentru sistemul preșcolar (gradinita privata).

Bineînțeles, pe lângă programe educaționale, grădinițele private vin și cu alte avantaje preferate de părinți, cum ar fi numărul mai redus de copii în grupă pentru ca educatorii să acorde mai multă atenție fiecărui copil, oferă mese cu meniu pentru copii variat, sunt deschise în perioadele de vacanță a grădinițelor de stat, unele dintre ele oferă program prelungit să poată acomoda programul de lucru al părinților și nu în ultimul rând, posibilitatea de a verifica pe parcursul zilei bunăstarea copilului prin accesarea camerelor de supraveghere.

Nu dorim în nici o formă să diminuăm calitatea programelor din grădinițele de stat care vin la pachet cu avantajele lor cum ar fi experiența educatoarelor, acreditare MECT (Ministerul Educației și Cercetării) pe când grădinițele particulare în mare parte au doar autorizare de funcționare, asistență medicală permanentă, spații mai mari pentru locuri de joacă pentru copii, prețuri mai reduse, etc.

Toate beneficiile grădinițelor private sunt reflectate în prețurile cerute de acesta, având în vedere că părinții trebuie să scoată din buzunar în medie sume în medie pornind de la aproximativ 1000 lei/lună și pot ajunge chiar și la 1000 de euro/lună la grădinițele de top din Capitală care oferă posibilitatea de a învăța mai multe limbi străine și o varietate de sporturi, printre altele.

Un alt aspect important de menționat este că în urma apariției pandemiei, o parte din grădinițe au ales să crească prețurile practicate cu 10-15% pentru a investi în materiale de protecție, curățenie și sterilizare.

Gradiniță privată în Timișoara

cat costa o gradinita privata

Dacă luăm în calcul grădinițele private la nivel de țară, bineînțeles că se pot găsi prețuri mai reduse, ca de exemplu pentru program scurt, până la ora 12, este Grainita Scooby din Timișoara cu prețuri pornind de la 500 lei/luna, Grădinița Euro Kid din Iași cu prețuri pornind de la 800 lei/luna scurt sau Grădinița Ruxy cu prețuri de la 720 lei/luna.

Cu cât programul este prelungit, număr mai crescut al activităților recreaționale sau educaționale, iar renumele grădiniței este mai ridicat prin rezultate sau moduri de abordare a educației, prețurile cresc semnificativ. Este și cazul grădinițelor care au adoptat principiile Montessori, la foarte mare căutare în ultimii ani de părinți.

Gradiniță privată în Brasov

În Brașov, Grădinița Maya Montessori are 3 pachete pentru învățământul preșcolar cu prețuri între 800 lei pentru program 8:00-12:00 și 1200 lei pentru program până la 17.30 la care se adaugă 17 lei/zi pentru masă de prânz.

Gradinita privată în Iași

În Iași, Grădinița de copii Tesori are prețuri pornind de la 1750 lei pentru program scurt până la 2100 lei/luna cu program până la 18.

Gradinita privată în București

În București, la grădinițele cu programe de predare după metoda Montessori, prețurile pornesc de la 1650 lei/luna pentru program scurt, și urcă până chiar și la 2500 lei/luna.

Unele grădinițe, oferă discount-uri pentru taxa de școlarizare între 10% și 25% pentru al doilea copil și al treilea copil înscris, în situația în care copiii sunt frați, indiferent de nivelul la care au fost înscriși.

Pentru grădinițele de top din Capitală, prețurile pornesc de la 3300 euro/an și urcă până la 16300 euro/an la care se adaugă suma de 4000 euro/copil pentru rezervarea locului la British School of Bucharest, între 7220 euro/an și 19500 euro/an la American Internațional School of Bucharest, iar la Internațional School of Bucharest prețurile pornesc de la 5640 euro/an urcând până la 11570 euro/an pentru programul preșcolar.

Alegerea unei grădinițe pentru copii nu este niciodată o decizie ușoară, mai ales că în afara familiei, este cea care contribuie semnificativ la creșterea, educația și dezvoltarea copilului. Indiferent dacă optați către o grădiniță de stat una privată, este important ca fiecare copil să primească atenția și afecțiunea de care are nevoie. Avantaje și dezavantaje sunt pentru ambele variante, dar în mod sigur educatori calificați și dedicați se găsesc în ambele situații, ceea ce până la urmă ar trebui să fie una din priorități.

Vezi și: Cât te costă să trăiești în România? | Cât costă să construiești o casă?

Surse: fanatik.ro | casamontessori.ro | gradinitaluigoghita.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.