Acasă Casă Cât costă o mobilă de bucătărie la comandă?

Cât costă o mobilă de bucătărie la comandă?

0
2265
mobila de bucatarie

Fie că te muți în casă nouă sau mobila veche stă să cadă pe tine și iți surâde tot mai mult ideea de mobilă de bucătărie la comandă, probabil vrei să te documentezi puțin despre asta înainte de a lua o hotărâre.

 Ei bine, în articolul de astăzi noi iți venim în ajutor cu informații utile, ponturi și idei în așa fel încât să poți lua o decizie în cunoștință de cauză.

Să începem cu începutul.

Cât costă un mobilier de bucătărie făcut pe comandă?

Din start putem să deducem că ideea în sine de mobiler realizat pe comandă presupune ca mobila să fie creată și personalizată în funcție de nevoile și de preferințele fiecărui client în parte. Așadar, dacă o mobilă de bucătărie are diferite particularități față de o alta, atunci automat diferă și prețul. 

Prețul pe metru liniar este diferit de la un material la altul, dar sunt mulți alți factori care influențează costul final. Să le luam pe rând:

Materialele

Conform Case Practice, prețul cel mai ridicat pe metru liniar îl regăsim la mobila de bucătărie realizată din lemn de stejar- 650 de euro, urmează apoi cea de frasin – 550 de euro, tei sau brad – 450 de euro. Mai ieftină dar nu la fel de calitativă este mobila din MDF vopsit- 380 de euro. Și încheiem cu cea mai ieftină variantă, dar care nu reacționează la fel de bine ca restul materialelor la umezeală: mobila din PAL- intre 270 de euro si 300 de euro.

Bineînțeles că prețul va crește în funcție de cât de complex este proiectul, dar și în funcție de  detalii particulare precum modelele de frezare, conceptele decorative și tipurile de accesorii.

Dimensiunile

Fără îndoială, o bucătărie de dimensiuni mari va avea un preț mai ridicat față de una de dimensiuni mai mici. Apoi diferența o mai face și forma acesteia, adâncimea rafturilor, etc.

Blatul de bucătărie

După cum iți poți da seama, un blat de bucătărie din marmură nu va avea același preț cu un blat din PAL melaminat.

Compartimentarea

Dacă dorești că aparatele electrocasnice să fie incorporate în mobilier va trebui să scoți bani în plus din buzunar. La fel și în cazul în care dorești sertare pe colt, dulăpioare înguste, închideri cu amortizoare sau alte astfel de soluții personalizate de organizare cu sisteme speciale sau tehnologii de mișcare.

Care sunt diferențele intre mobila de bucătărie la comandă și cea achiziționată din magazin?

Principalele deosebiri dintre un mobilier realizat pe comandă și acela pe care îl poți cumpăra gata făcut din magazin sunt destul de clare:

Costuri 

În ceea ce privește costurile, o mobilă de bucătărie făcută pe comandă are de cele mai multe ori un preț mai ridicat comparativ cu cea din magazin. 

Cu toate acestea, în prețul pe care îl plătești firmei producătoare de mobilă de bucătărie cel mai probabil va fi inclusă consilierea din partea specialiștilor și proiectarea 3D pentru a vedea cum ar arată produsul final. 

Dimensiuni

Dacă vorbim despre dimensiunile mobilierului, este greu de crezut că vei găsi în magazin o mobilă care să se încadreze la fix, fără să ramai cu “spații moarte”, mai ales dacă suprafața camerei este una foarte mică. Acesta este unul dintre avantajele mobilierului realizat pe comandă: optimizarea perfectă a spațiului de care dispui.

Design

Evident că și în ceea ce înseamnă design, mobila la comandă câștigă puncte în plus. În general, firmele producătoare au o gamă largă de materiale, finisaje, culori și concepte din care poți alege și îți poți personaliza astfel mobila după bunul plac. 

Nu putem spune același lucru despre mobilierul din magazin, unde opțiunile sunt limitate.

Timp investit

Dacă dintr-un motiv sau altul vrei ca procesul să meargă foarte repede, atunci s-ar putea fii nevoit să renunți la ideea de mobilă pe comandă. În funcție de situație, realizarea unui astfel de mobilier conform proiectului tău poate dura chiar și câteva săptămâni. 

Mobila din magazin este, bineînțeles, mai accesibilă din acest punct de vedere. Totuși, sunt cazuri în care nici în magazin nu există stoc suficient pentru anumite produse și ar putea dura la fel de mult. De aceea este bine să te informezi din timp cu privire la timpul de livrare. 

În concluzie, există minusuri și plusuri pentru oricare dintre cele două variante ai opta.

Daca nu știi ce să alegi, iți sugeram să faci o listă cu aspecte pro și contra ținând cont de spațiul de care dispui, de bugetul în care vrei să te încadrezi și de celelalte detalii deja menționate mai sus.

Daca mobila de bucătărie pe comandă ți se pare o variantă prea costisitoare, dar nici variantele din magazine nu îți fac cu ochiul sau nu se potrivesc, mai ai o opțiune. Iți poți construi singur mobila, fix pe gustul tău. Într-adevăr acest lucru presupune să ai ceva cunoștinte în domeniu. Ia în calcul și alergătura după materiale, echipamentul și sculele necesare și nu în ultimul rând spațiul, eventual atelierul în care vei lucra.

Acum că am ajuns la final, lasă-ne un comentariu în care să ne spui pentru ce variantă ai optat sau ai opta tu? Mobilă de bucătărie pe comandă, din magazin sau realizată chiar de tine?

Din aceeași categorie te invitam să citești și: Cât costă o asigurare de locuință? | Top 6 accesorii pentru televizor pe care să le achiziționați în 2021 | Cel mai bun espressor – Criterii de selecție și recomandări | Cât costă o centrală termică pe gaz în condensare? | Cât costă să montezi o centrală termică în apartament?

Sursa: casepractice.ro

Sursa foto: freepik.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.