Cât costă o Dacia Spring?

0
1659
Cât costă o Dacia Spring?

Foarte cunoscute pe plaiurile românești și cu o reputație care le recomandă ca fiind mașini realizate special pentru piața românească, Dacia fabrică deja de mulți ani autoturisme ieftine, accesibile pe care șoferii le primesc foarte repede în garajul lor. Astăzi dezbatem aspectele importante de la noua Dacia Spring, avantajele, dezavantajele, punctele forte și evident, cât costă o dacia Spring.

Cât costă o Dacia Spring?

Comenzile pentru Dacia Spring au fost pornite cu aproximativ o lună în urmă, pe data de 20 Martie. Persoanele care își arată interesul pentru noua mașină complet electrică vor primi mașinile noi începând cu luna Septembrie. Da, nu va trebuie să aștepți decât 6 luni pentru ca noua ta Dacia Spring să ajungă la tine. Până să trecem la echipări și la lista de avantaje care recomandă această mașină, haide să vedem cât costă o Dacia Spring nouă din fabrică.

Versiunea care este disponibilă pentru țara noastră și la care vom avea acces cu toții se numește Comfort Plus. Prețul pentru o Dacia Spring Comfort Plus este de 18.100 EURO cu tot cu TVA.

Cu toate acestea, programul care este foarte bine cunoscut de majoritatea șoferilor, rabla, poate fi accesat pentru a reduce prețul.

Cât costă o Dacia Spring?

Cât costă o Dacia Spring cu programul Rabla Plus?

Dacă îți dorești să apelezi la programul Rabla Plus pentru a achiziționa o Dacia Spring, vei primi o reducere destul de mare, iar prețul se va reduce până aproape de 9000 EURO. Dacă nu știi cum funcționează programul Rabla Plus, uite câteva detalii importante:

Cum cumpăr o Dacia Spring prin Rabla Plus?

Dacă nu ai mai trecut prin procesul de achiziție a unei mașini prin programul rabla, este important de știut faptul că acesta este un program finanțat din fondurile Ministerului Mediului, iar scopul acestuia este de a diminua numărul mașinilor vechi din trafic și de a le înlocui cu unele mai noi și care au un grad de poluare mai scăzut. Dacă ai o mașină mai veche pe care o vei casa, vei primi o subvenție de la stat pentru achiziția unei mașini noi, subvenție pe care nu trebuie să o returnezi.

Rabla Plus este geamănul acestui program deoarece acesta se adresează numai celor care vor să achiziționeze o mașină electrică. Avantajul este că deși pentru programul Rabla clasic trebuia să casezi obligatoriu un autoturism vechi, pentru Rabla Plus nu trebuie să faci acest lucru.

Suma pe care o primești este de 45.000 RON fără a casa nicio mașină veche. Dacă alegi să și casezi o mașină veche, vei mai primi încă un voucher de 5000 RON, deci un total de 50.000 RON. O condiție importantă este ca acești 50.000 RON să nu reprezinte mai mult de 50 % din valoarea unei mașini, în cazul nostru o Dacia Spring.  În cazul Dacia Spring, cei 45.000 RON reprezintă aproximativ 9.100 euro, sumă care este foarte aproape de 50%, deci de aceea vei putea plăti doar jumătate din preț.

De ce să cumperi o Dacia Spring?

În primul rând, Dacia Spring este o mașină full electrică special proiectată pentru condusul prin oraș. Ar putea însemna un avantaj foarte important pentru cei care circulă în orașe medii spre mari și care au nevoie de o alternativă ieftină, facilă și relaxantă de a circula înăuntrul și în apropierea orașelor. 

Motorul are doar 45 CP, dar datorită sistemului electric, a greutății de doar 970 kg și a unui cuplu de 125 Nm, mașina este destul de satisfăcătoare la plecări, depășiri și atinge 100 km în doar 19 secunde. Deși are o formă foarte apropiată de un pătrat perfect, cu 1.77 m lungime și 1.51 înălțime, Dacia Spring este stabilă și în viraje, cu ușoare trepidații când se ajunge la 110 km/h.

Cât costă o Dacia Spring?

Ce autonomie are o Dacia Spring?

Bateria are 27.4 kWh și dacă nu știai deja, cu cât orașul este mai aglomerat, cu atât vei putea să parcurgi mai mulți kilometri. Dacă vei parcurge distanțe lungi cu viteze constante, de exemplu un drum extraurban, autonomia este de aproximativ 230 km. Coboară ușor spre 200 dacă faci abuz de aer condiționat. 

Pentru că mașinile electrice au tehnologii destul de avansate, bateriile se încarcă atunci când staționezi. Deci într-un oraș mare, o capitală precum Bucureștiul, autonomia ajunge destul de aproape de 300 km dacă a fost încărcată 100%. Având în vedere că este o mașină complet electrică care se presupune că ar trebui să îți satisfacă nevoie de a circula pentru cel puțin 5 zile pe săptămână, Dacia Spring ar putea fi o alegere destul de bună.

Ce s-ar putea să nu îți placă la Dacia Spring

Pentru unii contează mai mult, pentru unii mai puțin, dar ar putea reprezenta un dezavantaj faptul că Dacia Spring este produsă în China și nu în România de grupul din care fac parte atât Renault, cât și Nissan, dar și Dongfeng. Deci dacă te gândeai să cumperi mașina din spirit naționalist, niciun bănuț din profitul de pe aceste mașini nu va ajunge la bugetul de stat din România.

Mașina este destul de ieftină, deci nu ar trebui să te aștepți la materiale de lux, ci la un plastic destul de des întâlnit la o linie Dacia. Prețul mic trebuie justificat cumva.

Concluzie

Am vrut să scoatem în evidență prin acest articol faptul că la o întrebare de genul: “Cât costă o Dacia Spring?”, răspunsurile sunt îmbucurătoare. Să poți cumpăra o mașină din 2021 cu 9000 de euro sau chiar mai puțin, nu este de ignorat. Dacă vrei să afli mai multe informații despre mașină, nu ezita să scrii sau ne lași părerea ta în comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.