Acasă Turism Cât costă o asigurare de călătorie?

Cât costă o asigurare de călătorie?

1
2285
Cât costă o asigurare de călătorie?

Cui nu îi place să călătorească? Cine nu visează la o vacanță fără griji într-o țară exotică? Când iți imaginezi vacanța perfectă nu te gândești prea mult la faptul că s-ar putea întâmpla totuși să iți pierzi bagajul, să faci o toxiinfecție alimentară sau chiar să suferi un accident. Deși nu ne place să ne gândim prea mult la riscuri, acestea există, dar există și soluția pentru ele: asigurarea de călătorie.

Acesta este un aspect deosebit de important indiferent de țara în care călătorești sau de perioada vacanței, însă cu atât mai mult cântărește acum, în contextul pandemiei. Deși în situația actuală ne confruntăm cu mai multe restricții de călătorie, dar și cu zboruri anulate, multe persoane sunt deschise în continuare la oportunitatea de a călători în altă țară.

Tocmai de aceea, în articolul de astăzi discutăm despre costurile unei asigurări de medicale de călătorie, ce acoperă mai exact aceasta și cum să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Cât costă o asigurare de călătorie?

Răspunsul concret la acesta întrebare îl vei putea afla fie de la un consultant al unei companii de asigurări, fie de la un broker de asigurări. Acesta din urmă are posibilitatea de a-ți recomanda alternative diferite în ceea ce privește pachetele și costurile disponibile pe piață.

Cu toate acestea, ca și idee generală, vom lua în calcul o asigurare standard. O asigurare standard încheiată pe o perioadă de câteva zile, poate costa între 20 de lei și 40 de lei.

Poți afla și online cât costă o asigurare de călătorie. Iată câțiva brokeri pe care îi recomandăm:

Totuși, sunt și cazuri în care prețul asigurării poate depăși cu mult acei 40 de lei, iar motivele sunt variate. Costurile diferă în funcție de:

 • Perioada vacanței. Bineînțeles că o călătorie scurtă va putea fi asigurată la un preț mai mic decât o călătorie care se întinde pe o perioadă mai lungă. În aceeași ordine de idei, este bine de știut faptul că firmele de asigurări oferă și posibilitatea încheierii unei asigurări medicale pe durata unui an întreg. Aceasta ar putea fi o opțiune practică pentru cei care călătoresc des. 
 • Destinația de vacanță. O asigurare de vacanță pentru un concediu în Europa va avea un cost redus comparativ cu una pentru o călătorie în Statele Unite ale Americii.
 • Suma asigurată. Desigur că diferența de preț poate să apară și de la suma asigurată. Cu cât această sumă este mai mare, cu atât mai ridicat va fi și prețul poliței încheiate.
 • Vârsta persoanei asigurate. Cu cât vârsta este mai înaintată, cu atât creste și costul asigurării medicale de călătorie.
 • Pachetul de asigurare. Companiile oferă pachete variate, riscurile acoperite de polițele de asigurare pot fi de asemenea diverse, iar astfel, și prețul este diferit.

Citește și: Cât costă o asigurare de locuință? | Cât costă o asigurare de viață?

Cât costă o asigurare de călătorie?

Ce acoperă o asigurare de călătorie?

De la acoperirea costurilor medicale în caz de accident sau de îmbolnăvire până la costurile care apar în cazul pierderii sau furtulului bagajului, pachetele de asigurare puse la bătaie de companiile de asigurări acoperă riscuri cât se poate de variate.

Costurile de mai sus fac de regulă parte dintr-o asigurare standard, însă majoritatea companiilor de asigurări oferă și pachete care includ riscuri adiționale, cum ar fi acoperirea costurilor produse de anularea unui zbor.

 Există și conceptul de clauză specială, pentru aceia care au nevoie de anumite servici în mod expres. Astfel de clauze speciale pot acoperi spre exemplu, costurile aferente întârzierii unui zbor și pierderii zborului de conexiune din această cauză, sau chiar accidente apărute în urma practicării sporturilor extreme.

Cum alegi asigurarea de călătorie potrivită pentru tine?

Bineîntles că înainte de a încheia o asigurare de călătorie, este bine să îți faci o idee cu privire la riscurile pe care le-ai putea întâmpina pe parcurs, luând în considerare activitățile pe care urmează să le întreprinzi și particularitățile vacanței. Astfel, vei avea o imagine clară asupra nevoilor tale. Cu toate acestea, în procesul de selecție al asigurării de călătorie, iți recomandăm să ții cont și de următoarele aspecte:

 • Asigurarea de călătorie se încheie înainte de a pleca din țară.
 • Ține cont de faptul că suma pentru care optezi să fie acoperită de asigurare este fixă și aferentă riscurilor pe care le acoperă. Așadar, în cazul în care, spre exemplu, eventualele servicii medicale de care ai beneficiat depășesc suma fixă stipulată în poliță, diferența va trebui să o achiți tu.
 • Cere de la bun început asiguratorului toate detaliile de care ai putea avea nevoie în ceea ce privește procedurile. Astfel, nu vei fi luat pe nepregătite în cazul unui eveniment nefast acoperit de asigurare. Află dacă beneficiezi de asistenţă telefonică la orice oră, în cazul unei urgențe.
 • Asigură-te că ești la curent cu toate riscurile acoperite și neacoperite de polița de asigurare pe care urmează să o închei.
 • Interesează-te cu privire la compania de asigurări cu care închei polița. Este întotdeauna preferabil să apelezi la o companie cu o reputație respectabilă.
 • Înainte de orice, îți poți estima online costul asigurării de călătorie către care înclini. Există mai multe site-uri care oferă această opțiune.

Poți afla și online cât costă o asigurare de călătorie. Iată câțiva brokeri pe care îi recomandăm:

Citește și: Cât costă o asigurare CASCO? | Cât plătesc pe asigurarea de sănătate?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.