Cât costă o albire dentară profesională?

1
1625
Cât costă o albire dentară profesională?

Se spune că un zâmbet nu costă nimic, dar oferă multe. Totuși, dacă vrei ca zâmbetul tău să fie sclipitor, asta poate fi discutabil.

Bine, lăsând gluma la o parte, în articolul de astăzi vom afla mai multe despre albirea dentară.

Aflându-se în prezent printre cele mai populare și solicitate tratamente de cosmetică dentară, albirea dinților este o soluție la care apelează în aceeași măsură femei și bărbați.

Aceasta procedură de înfrumusețare a zâmbetului este non-invazivă și în principiu accesibilă ca preț majorității.

În funcție de preferințe și de posibilitățile financiare, poți alege o albire dentară profesională efectuată de către un medic stomatolog, sau îți poți albi dinții acasă, cu ajutorul unor gutiere realizate în prealabil în cabinet.

De reținut ar fi că nici una dintre aceste modalități de albire a dinților nu este permanentă.

Cuprins:

Ce cauzează îngălbenirea dinților?

Fie că vorbim despre o îngălbenire pe toate suprafețele dentare sau despre pete, uneori dungi localizate doar pe câțiva dinți, decolorarea poate avea cauze multiple.

Printre factorii externi care contribuie de regulă la îngălbenirea dinților se numără fumatul, consumul frecvent de alimente bogate în zahăr sau băuturi cum sunt ceaiul, cafeaua și vinul.

Cu toate acestea, culoarea dinților se poate modifica și din cauza unor condiții interne, spre exemplu administrarea anumitor antibiotice, expunerea ridicată la fluor sau traumatisme ale dinților suferite de obicei în perioada copilăriei.

Ar mai fi apoi, procesul de îmbătrânire. Odată cu înaintarea în vârstă, smalțul dinților devine tot mai subțire și astfel devine mai pronunțată nuanța gălbuie a dentinei.

Bineînțeles că decolorarea dinților poate fi prevenită evitând expunerea la factorii de risc menționați mai sus, menținând o igienă orală corectă și respectând vizitele regulate la stomatolog, pentru efectuarea detartrajului.

Atunci când rezultatele tot nu sunt satisfăcătoare, se poate opta pentru albirea dinților.

Cât costă o albire dentară profesională?

Costurile unei albiri dentare în 2020

Firește, costul tratamentului de albire este dictat de procedura de albire pentru care se optează, de tehnica, de particularitățile planului de tratament și de tarifele practicate de clinica stomatologică, dacă este cazul.

Albirea profesională a dinților la domiciliu utilizând gutiere personalizate costa în jur de 600 de lei. În schimb, în ceea ce privește albirea dentară profesională în cabinetul stomatologic, prețurile sunt mai ridicate. Acestea de regulă pornesc de la 800 de lei dar, în funcție de situație, pot chiar sa depășească 2000 de lei.

Varianta mai ieftină menită utilizării la domiciliu ar fi benzile pentru albirea dinților cu peroxid de hidrogen. Un astfel de kit poate costa chiar mai puțin de 200 de lei.  Totuși, în funcție de caracteristicile produsului, concentratia de peroxid și rezultatele care se pot obține, și aici costurile pot fi mai mari de atat.

Situațiile în care albirea dintilor nu este indicată

După cum spuneam la începutul acestui articol, tratamentul profesional de albire a dinților se poate realiza în două moduri: într-un cabinet sau o clinică stomatologică ori la domiciliu.

În continuare vom dezvolta ambele variante, însă nu înainte de a preciza că indiferent de varianta aleasă, este imperios necesar ca în prealabil să se efectueze o vizită în cabinetul medicului stomatolog.

 În urma unei consultații stomatologice vei putea primi ok-ul pentru a efectua albirea pe care ți-o dorești, iar dacă totul este în regulă, medicul dentist va “pregăti terenul” efectuând o igienizare profesională și detartraj dentar și îți va oferi indicații cu privire la procedura de albire.

De ce este importantă consultația stomatologică? În cazul în care suferi de anumite afecțiuni dentare, acestea trebuie tratare înainte de a merge mai departe cu procesul de albire, altfel dinții și posibil chiar țesuturile cavității bucale vor avea de suferit.

Tot medicul dentist te poate sfătui cu privire la tipul de albire potrivit pentru tine. Există cazuri în care decolorarea dintelui sau dinților este severă iar într-o astfel de situație, specialistul îți poate recomanda mai degrabă o fațetă sau o coroană dentară.

Totodată, sunt și anumite situații speciale în care albirea dentară nu este recomandată:

  • Nu este indicat să mergi mai departe cu albirea dinților dacă faci parte din categoria persoanelor alergice la peroxid sau pur și simplu ai dinții foarte sensibili.
  • Nu se recomandă efectuarea acestei proceduri de către femeile care sunt însărcinate sau care alăptează.
  • Nu se recomandă albirea dentară persoanelor sub 18 ani, dantura acestora nefiind dezvoltată complet.
  • Nu se recomandă albirea dentară persoanelor care suferă de anumite afecțiuni dentare netratate, precum parodontoza.
Cât costă o albire dentară profesională?

Ce presupune procedura de albire a dinților?

Albirea profesională în cabinetul stomatologic

Avantajul evident al acestei opțiuni este faptul că intervenția se efectuează de către un medic specialist, aplicarea substanțelor se face cu rigurozitate, concentrațiile gelurilor de albire au efecte mai vizibile iar procesul poate fi monitorizat atent.

Procedura în sine presupune aplicarea unui gel special de albire pe suprafețele dentare și o barieră gingivală pentru a proteja gingiile. Pentru accelerarea procesului de albire, se folosește o lampă UV specială și se lasă să acționeze. Se pot realiza aplicări succesive.

Acesta este tipul de albire dentară profesională cel mai des utilizat de către medicii stomatologi. Apoi, mai există și varianta albirii dinților cu laser.

În cazul pacienților cu dinți sensibili, medicul dentist poate aplica ulterior o terapie specială pentru ameliorarea durerii și a sensibilității, folosind un gel special creat în acest scop.

Albirea dinților acasă

Albirea dentară profesională efectuată la domiciliu presupune aplicarea unor gutiere speciale care conţin gel de albire. Acestea vor fi create în cabinetul stomatologic după amprenta dentară a pacientului. Albirea dinților se va realiza în etape, dar timpul de acționare poate varia pentru fiecare pacient în parte. De obicei se recomandă aplicarea pe timpul nopții. Medicul dentist este în măsură să ofere indicațiile necesare pentru ca tratamentul să aibă succes.

Indiferent de metoda aleasă, se recomandă ca în următoarele 72 de ore de la efectuarea unei albiri dentare să nu se consume ceai, cafea, vin sau băuturi carbogazoase care conțin coloranți. Nici fumatul nu este indicat. Desigur, ar fi de preferat ca și ulterior să se reducă consumul acestora, dacă se dorește menținerea cât mai îndelungată a efectului de albire.

Efectele unei albiri dentare pot dura de la câteva luni până la 2 ani, în funcție de tehnica aplicată, de igiena dentară a pacientuluii, de stilul acestuia de viață și de obiceiurile alimentare.

Care sunt dezavantajele albirii dentare?

Printre dezavantajele albirii dentare sau mai bine spus printre efectele secundare ale procedeului se numără: sensibilitatea dentară crescută, iritarea gingiilor și chiar discromia gingivală( schimbarea culorii naturale). În mod normal aceste efecte ar trebui să treacă la câteva zile după tratament, însă în cazul în care albirile sunt mult prea dese sau nu sunt efectuate corect, efectele secundare pot fi extrem de periculoase pentru dantură. Printre acestea se numără subțierea considerabilă a smalțului dentar, retracția gingivală, modificarea culorii dinților din alb într-o nuanță de albăstrui cu aspect translucid.

Sursa: romedic.ro

Sursa foto: freepik.com

Citește și: Cât costă un implant dentar? | Cât costă un aparat dentar?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.