Cât costă un implant dentar?

1
1895
Cât costă un implant dentar?

Un hohot de râs cald și prietenos, destinde atmosfera și face cât o mie de cuvinte. Dar ce te faci când din cauza trecerii timpului, a unui accident sau pur și simplu din cauza fricii de lucrări dentare de amploare dantura ta s-a deteriorat?

Dinții lipsă sau măcinați de carii îți afectează sănătatea bucală, dar și stima de sine. Pentru a le recupera, fă-ți curaj și apelează la serviciile oferite de o clinică stomatologică faimoasă pentru seriozitatea și abilitățile personalului său.

O vizită la stomatolog poate fi destul de costisitoare. Prin urmare, este firesc se te preocupe prețurile mai ales dacă este vorba de operații complexe, precum inserarea de diverse tipuri de implanturi dentare.

Te sfătuim să îți alegi medicul stomatolog în funcție de reputația sa și nu după lista de prețuri afișată pe website-ul clinicii. Dacă aceasta este prea atrăgătoare ca să fie adevărată, înseamnă că așa și este. Când investești în dantura ta, îți dorești materiale de calitate și tehnică de lucru ireproșabilă. Acestea nu au cum să fie puse în valoare de prețuri ridicol de mici.

Costurile unui implant dentar în 2022

Suma, pe care o vei plăti pentru a avea o dantură sănătoasă și un zâmbet strălucitor, depinde în mare parte de gradul de dificultate al lucrării.

Atunci când cauți răspunsul la întrebarea implant dentar preț în 2022, trebuie să citește toate informațiile cu mare atenție. Este important să fii informat/ă și cu privire la costul tratamentului, nu doar al implantului în sine. O estimare corectă a costurilor cuprinde:

 • prețul propriu-zis al șurubului din titan, care diferă în funcție de producător, la care se adaugă prețul intervenției chirurgicale; adică trebuie să plătești pentru consumul de lichid steril, alte soluții și materiale specifice, anestezie, uzura echipamentelor stomatologice și manopera personalului medical; luând în calcul toate aceste cheltuieli, doar pentru implantul dentar va trebui să scoți din pușculiță cel puțin 500 de euro; dacă operația chirurgicală este una dificilă și tu îți dorești un șurub fabricat de un brand de renume, atunci suma de care ai nevoie crește considerabil, ajungând până la 2000 de euro
 • prețul bontului proteic, care variază în funcție de tipul acestuia, tehnologia utilizată pentru fabricarea sa, materialul aflat în compoziție (cele din zirconiu sunt mai costisitoare) , gradul de înclinare, accesoriile necesare pentru montare și manopera medicului stomatolog; pregătește-te pentru costuri care încep de la minimum 80 de euro; în ceea ce privește pragul maxim, aceasta este de aproximativ 250-300 de euro; în plus, orice bont pentru implanturi dentare frontale costă mai mult
 • prețul coroanei dentare, care depinde de: tipul său (coroana dentară poate fi înșurubată sau cimentată), materialul din care este alcătuită (porțelan, ceramică sau zirconiu), metoda utilizată pentru fabricarea sa (clasică sau prin apelarea la tehnologia de tip cad-cam); astfel, o coroană dentară te poate costa de la 120 de euro și până la peste 1200 de euro dacă este fabricată din zirconiu
 • prețul radiografiilor, care sunt absolut necesare pentru a-l ajuta pe medicul stomatolog să descoperă și să înțeleagă mai bine natura problemei tale
Cât costă un implant dentar?

Sintetizând aceste informații, în 2022, în poți face un implant dentar la preț orientativ de:

MINIM: 500 euro + 80 euro + 120 euro = 700 euro

MAXIM: 2000 euro + 300 euro + 1250 euro = 3.550 euro

Costurile vor fi mult mai ridicate, dacă ești în situația de a-ți fi pierdut întreaga dantura sau majoritatea dinților sunt într-o stare avansată de degradare. Te sfătuim să cercetezi bine piața când ești interesat/ă de implant dentar toată gura preț.

Intervenția este una care necesită multă experiență din partea medicului stomatolog, mai ales dacă nu mai există suficient volum osos care să susțină șuruburile din titan. Până în prezent, au fost dezvoltate tehnologii moderne, precum cea aparținând Euroteknika, care permite inserarea de implanturi în maxilar în decursul a 24 de ore.

Tratamentul și în consecință prețul acestuia este influențat de proporția de os restant, tehnologia aleasă, numărul de implanturi, tipul de implant, bont proteic și coroană dentară, materiale auxiliare și consumabilele necesare pentru o intervenție chirurgicală de amploare. Nu uita să adaugi și manopera echipei care se va asigura că zâmbetul tău nu va mai fi unul abia schițat.

Îți vei recupera dantura în două etape și anume:

 1. inserarea implanturilor și executarea unei lucrări de natură provizorie
 2. executarea lucrării definitive la o distanță de patru până la șase luni față de prima etapă

Luând în considerare toate aceste variabile poți ajunge la un preț orientativ de 5.400 euro pentru patru implanturi realizate în zona mandibulei și un preț de aproximativ 6.650 euro pentru 6 implanturi inserate în maxilar.

Aceste prețuri nu sunt fixe, fiecare clinică sau cabinet stomatologic, având dreptul să își stabilească valoarea propriilor servicii.

Cât durează un implant dentar realizat în 2022?

Când faci o investiție considerabilă, ar fi ciudat să nu te intereseze cât timp își va păstra proprietățile inițiale.

Rezistența unui implant dentar depinde în primul rând de modul în care îl întreții. În lipsa unei igiene bucala corespunzătoare și cele mai sofisticate coroane dentare se vor deteriora.

Conform statisticilor realizate în numeroase țări, localizate pe continente diferite, 95 % din implanturile dentare nu provoacă probleme pacienților timp de zece ani. Dacă sunt întreținute în funcție de indicațiile primite de la medicul stomatolog, acestea rezistă și câteva decenii.

Astfel dacă ții la sănătatea, timpul și finanțele tale, te vei prezenta obligatoriu de două ori pe an la un cabinet sau o clinică specializată în implanturi și proteze dentare.

Așa cum este și în cazul dentiție naturale, persoanele care nu fumează vor avea coroane dentare cu aspect sănătos timp îndelungat. Studiile efectuate de diverși cercetători și companii din domeniul medical, au evidențiat faptul că un consume excesiv de alcool are efect negativ asupra implanturilor dentare.

Dacă implantul a fost fixat înainte de manifestarea paradontozei, atunci acesta va fi afectat de boală.

Persoanele tinere care trec prin această intervenție se vor confrunta, odată cu trecerea anilor, cu degradarea calității osului localizat în preajma implantului. Astfel, aceasta își pierde din durabilitate.

Cât costă un implant dentar?

Cât timp este necesar pentru un tratament tip implant dentar?

Varianta clasică de inserare a implantului dentar consumă mai mult timp, dar este mai puțin costisitoare.

Înainte de a lua o decizie, ia în calcul că în absența tehnologiei de ultimă generație, vor trece aproximativ șase luni până vei avea o dantură de invidiat.

Optând pentru un tratament clasic, vei trece prin următoarele etape:

 • prezentarea la cabinetul medicului stomatolog pentru un consult preliminar; acesta este urmat de o discuție între pacient și medic în cadrul căreia sunt stabilite tipul de implant, materialul pentru coroană și alte aspecte
 • la a doua vizită, stomatologul introduce șurubul printr-o incizie în gingie
 • a treia vizită are loc după aproximativ șapte zile când sunt îndepărtate cu mare atenție toate firele utilizate pentru sutură
 • a patra vizită se desfășoară după o perioadă de șase luni; stomatologul prinde bontul proteic de șurub
 • ultimul pas îl reprezintă montarea coroanei

Când sunt necesare augmentării osoase, întregul proces se desfășoară pe durata unui an sau chiar mai mult, până la un an și șase luni.

Evident, nu este necesar să aștepți mai bine de un an dacă ai suficiente fonduri în contul tău bancar. Multe clinici au deja în portofoliu servicii de implant dentar într-o zi la un preț care poate porni de la 4.000 de euro.

Atenție însă! În urma acestei vizite la o clinică specializată, vei pleca acasă cu implanturi și dantură provizorie fixă. Te vei întoarce după patru sau șase luni pentru etapa proteică, adică executarea lucrărilor fixe. Pentru acestea vei fi nevoit/ă să mai scoți din cont aproximativ 2.000 -2.500 de euro sau chiar mai mult.

Este dificil de estimat prețul final al unei operații executate cu tehnologie de vârf deoarece acesta depinde de starea clinică a pacientului la șase luni după implant. În plus, fiecare client are propriile sale cerințe și standarde estetice.

Indiferent de opțiune, asigură-te că alegi cabinetul sau clinica dentară care îți poate garanta executarea unei operații de implant dentar cu riscuri aproape inexistente.

Surse: dentaldesign.ro | implantodent.ro | wall-street.ro 1 | wall-street.ro 2

Citeste si: Cat costa un tratament pentru Covid 19?

Sursa foto: freepik.com

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.