Cât costă un Bitcoin în 2022?

1
1599
Cât costă un Bitcoin în 2021?

„Cât costă un Bitcoin?” este una dintre întrebările anului 2022, dar cu siguranță și a viitorilor ani ce vor urma. Întrebarea cât costă un Bitcoin oferă de fapt un răspuns care te va introduce în alte două întrebări: „Să cumpăr acum?” sau „Să vând acum?”. Bitcoinul merită atenție? Cum investești în Bitcoin? Cât costă el de fapt și cum fluctuează prețul vei afla dacă citești acest articol.

Ce este un Bitcoin și cum a apărut?

La început auzeam de el în discuțiile despre tehnologie, apoi fenomenul a generat și alte monede virtuale, apoi au fost realizate primele achiziții folosind monedă digitală, până am ajuns în prezent, unde în luna Ianuarie 2022 știm exact ce este Bitcoinul și la ce poate fi folosit. Este o monedă care a fost dezvoltată de un grup de companii globale și de oameni capabili folosindu-se strict de tehnologia calculatoarelor.

Cum funcționează tehnologia din spatele Bitcoin?

Codul folosit pentru crearea tehnologiei Blockchain a fost făcut public, făcând astfel posibilă crearea mai multor monede. Orice programator dorește să producă o monedă virtuală, poate face acest lucru. Dacă privim Bitcoinul prin ochii unui utilizator obișnuit care nu frecventează acest domeniu, Bitcoin nu este altceva decât o monedă, o formă monetară virtuală care poate fi transferată dintr-un portofel electronic în altul.

De fapt și de drept, în spatele operațiunilor se află blockchain-ul, un registru imens care stochează și păstrează datele tuturor tranzacțiilor efectuate vreodată. Astfel, folosind calculatorul, poți valida orice tranzacție dovedind astfel autenticitatea ei. Fiecare entitate care trimite sau primește Bitcoin are o semnătură electronică unică.

Aceste tranzacții pot fi procesate de alte calculatoare cu piese hardware specializate(plăci video). În urma folosirii a unui calculator de procesare, utilizatorul este răsplătit cu Bitcoin, proces care poartă numele de Mining sau Minat.

Cât costă un Bitcoin?

Un Bitcoin are un preț diferit în fiecare secundă și este influențat de numărul de oameni care tranzacționează în Blockchain și de oamenii care generează monedele virtuale. Dacă urmărești prețul în regim live, vei observa că acesta se schimbă de la scundă la secundă, deci este greu să spunem cât costă de fapt un Bitcoin. În schimb, putem arunca o privire la modul în care a evoluat, dar și la modul în care este influențat.

Bitcoin a fost oficial lansat în anul 2009 în acel moment valoare lui fiind de 0 dolari. Valoarea i-a crescut încet, încet până în 2013 când 1 Bitcoin valora puțin peste 1000 de dolari. De atunci, lucrurile au fost într-o continuă schimbare.

  • 2014 – 800$
  • 2015 – 450$
  • 2016 – 900$
  • 2017 – 15.000$
  • 2018 – 3000$
  • 2019 – 11.000$
  • 2020 – 23.000$
  • 2021 – 65.000$

Folosește codul S7AFRUQH sau apasă pe butonul de mai jos sau scanează codul QR pentru a te inregistra, vei primi 5% reducere la fiecare tranzacție:

Cifrele sunt trecute cu aproximație, dar se poate observa foarte clar cât de oscilantă poate fi valoarea unui Bitcoin. Acum înțelegi de ce nu contează cât costă un Bitcoin? Acum apar întrebările importante: Când cumperi și când vinzi? Pentru că asta contează cu adevărat. Tranzacționarea cu monede virtuale este o afacere în toată regula.

Există specialiști care urmăresc toate aspectele ce ar putea influența fluctuațiile de preț putând astfel să interpreteze anumite pronosticuri, ceea ce dictează dacă este momentul să cumperi sau să vinzi Bitcoin. Acest lucru este valabil pentru orice criptomonedă.

Alte exemple de criptomonede: Ethereum, Litecoin, Cardano, Polkadot, Bitcoin Cash sau Stellar.

Cât costă un Bitcoin în 2021?

Ce poți face cu un Bitcoin?

În momentul de față, este foarte greu să deții un Bitcoin. Procesul de mining al unei monede de o astfel de anvergură este unul îndelungat, iar unitatea de măsură poate fi foarte mică. Chiar și după săptămâni de mining cu o instalație minimă, vei ajunge să deții 0.00001 Bitcoin. Am folosit acest exemplu pentru a ilustra cât de mult valorează un Bitcoin și cât de greu este să generezi această monedă.

Acesta este și motivul pentru care cei care se ocupă de minat, aleg să mineze monede mai mici, de valoare mai mică, care se minează mai ușor în speranța că dacă valoarea lor va crește, vor avea mai mult de vândut.

Cu Bitcoin poți cumpăra servicii sau bunuri online sau din locurile unde se acceptă plățile cu astfel de monede. Poți tranzacționa, poți schimba Bitcoin cu apropiații tăi sau orice alt lucru care permite utilizarea monedelor criptate.

Sfaturi pentru cei care încep să folosească Bitcoin

Nu începe până nu înțelegi fenomenul

Chiar dacă vorbim despre Bitcoin sau orice altă monedă, trebuie să înțelegi riscul la care supui bugetul investit. Înainte de orice, trebuie să fii autodidact și să te educi singur pentru a înțelege domeniul pe deplin.

Alege depozite și platforme sigure

Minarea, tranzacționarea și depozitarea criptomonedelor sunt acțiuni pe care vei fi obligat să le duci la bun sfârșit. Într-o industrie unde sunt mulți bani, există și mulți oameni care vor să îți fure acei bani folosindu-se de strategii mai mult sau mai puțin corecte. Asigură-te că îți desfășori activitatea în spații reglementate și sigure. Binance este recomandarea noastră. Primești 5% discount la comisioane dacă te înscrii prin link-ul nostru.

Folosește codul S7AFRUQH sau apasă pe butonul de mai jos sau scanează codul QR pentru a te inregistra, vei primi 5% reducere la fiecare tranzacție:

Nu investi mai mult decât îți permiți să pierzi

După cum ai observat, din 2017 până în 2018, prețul unui Bitcoin a scăzut cu aproximativ 12.000$, ceea ce înseamnă că pentru fiecare Bitcoin cumpărat cu 15.000$, deținătorii au pierdut 80% din bani. Alege un buget pe care îl vei folosi ca investiție și pe care îți permiți să îl pierzi.

Presa nu trebuie să te influențeze

Fie că este scrisă sau nu, online sau offline, mass-media va scoate articole și noutăți numai după ce un lucru important s-ar fi întâmplat. Nu presa ar trebui să te influențeze deoarece piața de Bitcoin influențează presa. Vor apărea știri când Bitcoin crește, dar vor apărea știri și când acesta va scade.

Analizează factorii care influențează prețul

Bitcoin este un fenomen tehnologic izolat care nu seamănă cu niciun alt sistem economic din lume. Cu toate acestea, prețurile unui Bitcoin sunt direct influențate de ceea ce se întâmplă în exteriorul blockchain-ului. Recent, chiar Elon Musk a distribuit un Tweet spunând doar “#bitcoin”. Imediat după mesajul lui Elon Musk, prețul unui Bitcoin a crescut cu 20%.

Prețul petrolului poate fi un factor, globalizarea, numărul de bitcoin care se minează sau chiar o pandemie pot fi factori care influențează prețul unui Bitcoin.

Concluzii

Tratează Bitcoin-ul ca o metodă de a investi pe termen lung și ghidează-te după indici reali economici atunci când iei decizii despre a cumpăra sau despre a vinde.

Cât costă un Bitcoin?

Răspunsul la această întrebare este același: Nu știm niciodată, dar putem prezice mai bine când să cumpărăm Bitcoin sau când să vindem Bitcoin.

La data publicării articolul, pe 25 ianuarie 2022, prețul unui Bitcoin era de 36.300 $.

Folosește codul S7AFRUQH sau apasă pe butonul de mai jos sau scanează codul QR pentru a te inregistra, vei primi 5% reducere la fiecare tranzacție:

Citește și: Cât costă să investești la bursă? | Topul celor mai bogați români în 2020

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.