Cât costă un site web personalizat

0
327

Crearea unui site web pe o platformă personalizată, a unui software personalizat „web based” implica de obicei o muncă de echipă. Orice site web sau platforma web este de fapt un software personalizat. Faptul că există pe piață o multitudine de platforme și module gratuite nu înseamnă că o platformă personalizată va costa foarte puțin. O platformă personalizată scrisă de la zero implică o muncă considerabilă ca și număr de ore, dar în acest fel se poate construi și dezvolta în timp exact pe nevoile specifice ale firmei.

O platformă personalizată aduce numeroase beneficii. Astfel o platformă personalizată este construită exact pe nevoile specifice ale firmei, nu impune limite de dezvoltare, nu depinde de actualizările de versiune și aduce un avantaj competitiv. În plus ai propriul tău software și nu depinzi de nimeni, acesta putând fi dezvoltat la cerere de orice companie de profil.

Deci cât costă un site web și cât costă un site web pe o platformă „scrisă de la zero”.

– Un site web configurat pe o platformă gratuită cu o temă premium ajunge să coste undeva de la 500 euro și în funcție de personalizările aduse poate depăși 8.000 de euro. Însă pentru acest tip de site-uri web este necesară o mentenanță activă, pentru că mereu apar actualizări, trebuie făcute salvări de date și mai trebuie menționat faptul că exista limitări de dezvoltare. Acest tip de platforme sunt strâns interconectate cu modulele și uneltele dezvoltate de terți pentru platforma respectivă. De obicei acest tip de site web se numește site web cu design personalizat și de cele mai multe ori proiectele de acest tip sunt abandonate și refăcute în întregime după 2-3 ani de funcționare. Acest tip de site-uri web create pe platforme gratuite sunt recomandate pentru firmele la început de drum care doresc să intre în mediul online.

– Pentru un site web pe o platformă personalizată scrisă de la zero, exact după specificațiile clientului, și care să țină cont de cerințele curente din tehnologie pornește de la 15.000 de euro. Prețul final depinde foarte mult de tipul platformei: B2B, B2C sau SaaS, magazin online sau site web de prezentare. Orice platforma web personalizată scrisă de la zero are nevoie de 3 module principale. Modulul care gestionează și publică paginile și articolele site-ului, modulul care gestionează secțiunea pentru contul client și modulul care gestionează secțiunea de administrare a platformei. În plus orice site web este un software de tip client-server și atât partea de server cât și partea de client necesită scrierea de cod separat în diferite medii de programare. Mai mult fiecare modul principal este compus dintr-o multitudine de module specifice pentru fiecare tip de acțiune necesară în cadrul platformei. Astfel cele mai simple platforme personalizate necesită un minim de 100 de ore de muncă pentru a putea fi funcționale.

La Utopian Vision SRL poți apela pentru creare site web cu design personalizat sau platforme personalizate pentru orice tip de afacere.
Indiferent dacă alegi un site web cu design personalizat sau un site web pe o platforma personalizată sau poate chiar un site gratuit este necesar să înțelegi câteva aspecte.

– în primul rând pentru a putea dezvolta o afacere trebuie să oferi utilizatorilor de internet și respectiv potențialilor clienți o experiență unica.
– pentru a putea dezvolta cu succes o afacere pe internet ai nevoie de unelte software personalizate care să te ajute să optimizezi timpii de lucru. Aici putem menționa chiar timpul de listare a unui produs în magazinul online care poate fi sub 1 minut sau chiar automatizat prin cereri API, pe o platformă personalizată, sau poate dura câteva zeci de minute pe unele platforme gratuite.
– scalabilitatea pe orizontală care este foarte importantă după ce site-ul web depășește câteva sute de utilizatori pe oră.
– securitatea datelor și a platformei, astfel site-urile web complet personalizate pot fi mai greu compromise de atacurile cibernetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.