Ce este Binance? Ghid Complet Pentru Trading – Explicat succint

0
1075

Admirabil faptul că ai ajuns aici căutând informații despre Binance. Probabil ai depășit deja stagiul de căutător de informații despre criptomonede și în sfârșit ești pregătit să te alături celui mai mare exchange de monede virtuale din lume. După cum probabil ți-ai dat seama, combinația simplă dintre Bitcoin și Finance a rezultat în Binance, informație pe care am împrumutat-o de la Andrei Bercea, un specialist financiar cunoscut.

Dar ce este Binance? Pentru ce este el folosit? Care sunt uneltele care îl fac locul perfect din mediul online pentru a face profit din monede virtuale? Și mai important, cum scoți bani din Binance direct în contul bancar? Răspunsuri la toate aceste întrebări, în paragrafele de mai jos.

Ce este Binance?

Luând lucrurile la detaliu, Binance este unul dintre cele mai cunoscute și folosite exchange-uri de criptomonede din lume. Are chiar și propria monedă care atinge de frecvent sume colosale, lucru care ne oferă și o idee despre cât de valoros este acest exchange și cât de important este pentru industria de monede virtuale ce se află la începuturi. Un exchange, adică un loc unde poți face schimb, poți cumpăra, poți vinde și poți chiar converti tot felul de monede, valori, currencies sau cum vrei să le numești.

Pe Binance poți depune bani folosind un serviciu Binance card, poți pune monede la staking, poți să retragi oricând bani în propriul cont și te poți folosi de marketul Binance NFT pentru a cumpăra artă digitală. Binance are comisioane destul de mici comparativ cu alte platforme de exchange de pe internet și îți oferă posibilitatea să cumperi monede cu RON, EURO, USD și multe alte valute. Poți cumpăra mai bine de 200+ monede virtuale, incluzând evident cele mai populare nume, iar securitatea este mai înaltă și mai agresivă decât orice alt loc văzut de noi pe internet.

În câteva cuvinte, poți avea încredere în Binance să aibă grijă de banii și monedele tale, cu greu poate cineva să îți spargă conturile și este locul unde chiar și un începător poate să învețe să cumpere monede virtuale, aka Bitcoin, EGLD, SOLANA, ADA CARDANO, LINK, XRP, DOGE și multe altele. Nu recomandăm să cumperi monede precum DOGE, dar acesta este un subiect pentru alt articol.

Cum folosești Binance?

Principiul este simplu. Dacă vrei să cumperi monede, poți face acest lucru cu ajutorul banilor fiat. Fiat sunt banii folosiți de zi cu zi în economia mondială, în cazul nostru, cei de hârtie, RON, EUR, USD, etc. Fiat-ul poate fi schimbat în crypto folosind platforma Binance. Pentru a te putea folosi de Binance, nu trebuie să faci altceva decât să urmezi câțiva pași extrem de simpli.

  1. Înregistrezi și creezi un cont urmând pașii de înregistrare de pe website.
  2. Ești obligat apoi să îți verifici identitatea. Altfel, nu te vei putea folosi de servicii precum Binance futures, binance wallet, etc.
  3. Dacă vrei să începi să cumperi crypto, Binance nft sau alte produse, va trebui să depui sau să îți alimentezi contul cu fonduri. Vei putea fie să încarci contul cu Fiat sau să transferi fonduri din alte conturi sau alte portofele de crypto.
  4. Ultimul pas este să convertești sau să cumperi monedele în care tu crezi.

Folosește codul S7AFRUQH sau apasă pe butonul de mai jos sau scanează codul QR pentru a te inregistra, vei primi 5% reducere la fiecare tranzacție:

Binance Card – Cum cumperi monede?

Cea mai populară metodă prin care poți încărca fonduri Fiat în Binance wallet este folosind cardul bancar. Prima ta tranzacție va avea nevoie de datele cardului și de confirmarea tranzacției, dar următoarele vor fi procesate mult mai repede. Pentru a cumpăra monede precum Bitcoin sau Elrond, va trebui să mergi în meniul principal din partea superioară a website-ului și să alegi Buy Crypto.

Ți se va deschide un meniu de tip acordeon unde vei vedea mai multe metode de cumpărare disponibile. Poți cumpăra prin card bancar, carduri de credit sau debit, prin transfer bancar, Third Payment și alte metode pe care îți recomandăm să le încerci numai dacă știi foarte bine ce faci.

Binance Wallet

Într-un fel sau altul, după ce ai cumpărat primele tale monede, poți spune despre tine că ai făcut primul tău trade. Acum este timpul să urmărești progresul, profitul și să ai o imagine clară asupra a tot ceea ce ai cumpărat. Binance Wallet este un feature din platforma Binance unde poți vedea toate monedele pe care le-ai cumpărat. Poți să vezi valoarea totală a portofoliului tău de monede și să iei anumite acțiuni începând de acolo.

Pentru a accesa Binance wallet, trebuie să mergi în meniul din partea dreaptă a părții superioare și să apeși un click pe Wallet. Evident, walletul are și el anumite funcții. Poți vedea o imagine de ansamblu sau poți accesa categorii precum Binance Futures, Funding, Earn, Fiat and Spot sau Margin. Accesând Fiat and Spot vei avea acces la un tabel cu toate resurse pe care contul tău le are. Începând de la RON, EUR sau USD până la Ethereum, Elrond sau alte monede.

Dacă ai cumpărat 1 Bitcoin, în dreapta secțiunii sale din binance Wallet vei putea face acțiuni precum Buy, Deposit, Withdraw sau Trade. Mai poți apăsa și pe Earn, dar Binance staking este un al principiu important.

Binance Staking

Pe scurt, staking-ul nu este altceva decât exploatarea monedelor pe care tu le-ai cumpărat. Există mai multe modalități prin care poți face staking cu monede. Una dintre cele mai simple este accesând Earn din meniul de pe Binance și apoi selectând Binance Staking. Practic, vei putea să îți lași monedele să fie folosite de sistem pentru a procesa tranzacții, iar în urma acestui proces tu vei fi răsplătit. 

În funcție de perioada în care tu vei lăsa monedele la staking, acestea îți vor oferi recompense mai mici sau mai mari. Există utilizatori care au acumulat atât de multe monede încât pot duce un trai decent doar ținând aceste monede la staking non-stop/

Cum retragi bani de pe Binance

Pentru a retrage bani din Binance, poți merge în Fiat and Spot, din wallet-ul tău și să apeși direct pe butonul Withdraw. Vei fi redirecționat direct către un panou unde poți selecta ce anume să retragi din wallet și prin ce metodă. Dacă ai cumpărat cu cardul bancar folosind RON, iar valoarea monedei tale s-a dublat și vrei să retragi profitul, va trebui să selectezi RON și Bank Card.

Nu trebuie decât să confirmi apăsând butonul “Continue”, să confirmi tranzacția și din telefon sau din aplicația băncii, iar banii vor fi transferați direct în contul tău. Cum scoți bani de pe binance sau cât, depinde doar de tine. Strategiile de tranzacționare sunt multe, iar discuțiile despre aceste procese sunt interminabile.

Concluzie

Binance este cea mai de încredere, cea mai sigură și una dintre cele mai simplu de folosit platforme exchange-uri din lume. Cumpără numai după ce ai făcut un research amănunțit și numai când prețurile sunt destul de mici. 

Folosește codul S7AFRUQH sau apasă pe butonul de mai jos sau scanează codul QR pentru a te inregistra, vei primi 5% reducere la fiecare tranzacție:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.