Odată cu creșterea în popularitate a tratamentelor de întinerire cu acid hialuronic, s-au înmulțit și ofertele puse la dispoziție de industria cosmetică. La această soluție magică sunt tentate să apeleze tot mai multe femei, dar și bărbați, iar în procesul de căutare a formulei ideale, se naște întrebarea: Care este cel mai bun acid hialuronic de pe piață?
Astăzi venim în ajutorul tău cu răspunsul la aceasta întrebare și cu alte informații interesante și utile despre acidul hialuronic.
Știai că organismul tău își produce singur necesarul de acid hialuronic (AH) ? Probabil te întrebi de ce este necesar să fie suplimentat, dacă se regăsește natural în corpul nostru. Iată de ce: ca urmare a procesului la fel de natural de îmbătrânire, nivelul acestei substanțe din pielea noastră, scade. Astfel, pielea se subțiază, își pierde elasticitatea, se lasă și apar ridurile.
Vestea bună este că soluțiile injectabile cu acid hialuronic sunt menite să estompeze aceste efecte. Deși acidul hialuronic se poate folosi și sub formă de fiole, se regăsește și în anumite creme, cele mai bune rezultate se obțin prin injectarea acestuia. De la diminuarea ridurilor și reducerea cearcănelor până la umplerea buzelor și pomeților, injecțiile cu AH pot fi utilizate în mai multe proceduri cosmetice de corectare sau remodelare.
Citeşte şi: Cât costă o epilare definitivă? | Cât costă o ecografie mamară?
Cu toate că de cele mai multe ori se recurge la injectarea cu acid hialuronic din motive estetice, această moleculă formată din zaharuri este folosită cu succes și pentru tratarea anumitor afecțiuni medicale. Se pare că AH s-a dovedit a fi un bun lubrifiant pentru articulații și cartilaje.
Până aici, toate bune și frumoase, însă după cum spuneam la începutul acestui articol, pe piață există în momentul de față atât de multe oferte încât se poate dovedi dificil să o alegi pe cea mai bună.
Cuprins:
Care este cel mai bun acid hialuronic?
Cum altfel să alegem cea mai bună variantă, dacă nu mergând pe mâna specialiștilor?
Pentru a te ajuta să iei o decizie informată, am alcătuit mai jos o listă cu soluțiile injectabile cu AH cel mai des utilizate și recomandate de către profesioniști. Toate tratamentele menționate au fost aprobate de FDA (Food and Drug Administration). Trebuie menționat că tipul de acid hialuronic utilizat de specialiști diferă în funcție de procedura efectuată.
Tratament cosmetic Juvederm
Sub forma unui gel injectabil de tip filler, cu acidul hialuronic ca și ingredient activ, tratamentul cosmetic Juvederm a fost dezvoltat printr-o tehnologie inovatoare. Are, așadar, o consistență netedă și se prezintă într-o gamă de formule variate, destinate pentru zone diferite, de la buze și zona din jurul lor până la pomeți, nas și riduri faciale.
Tratament cosmetic Restylane
Cu o textură granulară și mai coeziva față de Juvederm, Restylane promite efecte care rezistă între 6 și 24 de luni. Dacă Juvederm este preferat în corectarea liniilor fine și zonelor faciale mai înguste, Restylane și-a dovedit eficiența în redarea volumului feței în mod special în zone specifice, “afundate”, cum ar fi pomeții scobiți. Cu toate acestea, este utilizat cu succes și pentru mărirea buzelor și umplerea ridurilor.
Tratament cosmetic Teosyal Kiss
Cu o vâscozitate ridicată comparativ cu primele două, Teosyal Kiss este un renumit filler pentru buze, dar este cunoscut și pentru remodelarea cu succes a conturului acestora și corectarea ridurilor din aceeași zonă. Comparativ cu alte fillere pentru buze, se pare că rezistă mai mult în timp.
Cât costă un tratament cu acid hialuronic?
În funcție de zona unde se aplică tratamentul cu acid hialuronic, substanța de umplere folosită dar și de aspecte ce țin de localizarea clinicii, notorietatea acesteia sau a medicilor specialiști, prețurile pot varia. În general, acestea pornesc de la 150 de euro pentru o rejuvenare facială într-o zonă specifică, dar pot ajunge și până la 400 de euro pentru anumite proceduri.
Câte ședințe sunt necesare?
Indiferent de procedură, în principiu se urmează aceeași pasi: în primă fază, medicul specialist consultă pacientul/pacienta pentru a constata ce tip de piele are și face măsurătorile necesare, calculând totodată cantitatea de acid hialuronic necesară pentru corectarea sau remodelarea cosmetică. Următorul pas este injectarea efectivă iar după aproximativ 3 săptămâni, medicul va trebui să evalueze lucrarea și să facă corecturile necesare dacă este cazul.
Injectarea în sine poate dura de la câteva minute până la o oră, bineînțeles, în funcție de zona unde se aplică tratamentul și de particularitățile situației. Efectul tratamentului este vizibil imediat.
Cât de dureros este tratamentul cosmetic cu acid hialuronic?
În mod uzual, medicii specialiști folosesc soluții anestezice pentru a reduce durerea în timpul procedurii. În zilele următoare, mai exact după ce dispare efectul anestezicului se poate simți de la un ușor disconfort până la o durere ușoară sau moderată.
Pot exista reacții adverse?
De cele mai multe ori, atunci când vorbim despre produse de înaltă calitate și proceduri efectuate în mod profesionist, riscul apariției reacțiilor adverse este extrem de mic. Totuși, sunt și cazuri în care apar inflamații în zona injectată, roșeață sau chiar vânătăi. Reacțiile alergice sunt însă temporare și pot fi tratate cu succes.
Sursa: doc.ro
Sursa foto: freepik.com
Citeşte şi: Cât costă o epilare definitivă? | Cât costă o ecografie mamară?
[…] si: Care este cel mai bun acid hialuronic și cât costă? | Cât costă o epilare definitivă, ce presupune, avantaje și dezavantaje | Cât costă o albire […]