Acasă Timp liber Cât costă o dronă – Top cele mai bune drone

Cât costă o dronă – Top cele mai bune drone

0
1806

Aduc foarte multă valoarea conținutului video pe care îl creezi și mereu vor atrage priviri pentru că sunt încă un produs special folosit numai de către cei care chiar știu ce înseamnă cât costă o dronă și ce capacități are un astfel de gadget. Astăzi încercăm să oferim cât mai multe detalii despre prețurile dronelor făcând un top orientativ din care oricine poate alege o dronă mai profesională sau destinată începătorilor.

De menționat este faptul că nu doar brand-ul sau producătorul contează la o dronă ci și tipul de dronă pe care îl vei cumpăra. Dronele mai ușoare pot oferi cadre din locul greu de accesat în timp ce dronele mai grele oferă o calitate net superioară la un preț mai mare.

Ar trebui să cumpăr direct o dronă DJI?

Toate sursele, magazinele și recomandările tehnologice care vizează dronele vor avea mereu produse reprezentative create de către producătorul chinez DJI. Aproape toate cadrele profesionale folosite în filme, reclame, de YouTuberi sau de alți creatori de conținut sunt trase cu ajutorul unei drone DJI.

Din Decembrie a anului trecut, Statele Unite a plasat produsele DJI pe o listă care le interzice acestora accesul la tehnologie din Statele Unite. Încă pot fi comercializate, dar oare care este motivul acestui restricții? Dronele pot fi și în prezent achiziționate oriunde în lume și rămân cap de listă la majoritatea categoriilor de drone. De aceea le vei regăsi și în topul nostru.

Îți vom recomanda un top cele mai bune drone în 2021, dar vom adăuga și câteva produse pentru începători pentru că nu oricine își dorește să cheltuie foarte mulți bani doar pentru un hobby sau doar pentru a experimenta cum este să filmezi de la zeci de metri deasupra solului.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Cat-costa-o-drona-Top-cele-mai-bune-drone-2.jpg

Cum știu care este cea mai bună dronă?

Mai ales dacă vine din partea unui utilizator fără prea multă experiență, caracteristicile care determină cât costă o dronă și dacă acestea o fac o dronă demnă de cumpărat sunt de obicei cele care dictează și scopul pentru care vei folosi drona. Deci înainte de a citi toate indicațiile oferite de noi, trebuie să stabilești pentru ce anume vrei să folosești drona și cât ești dispus să plătești pentru aceasta.

Iată care sunt cele mai importante caracteristici ale unei drone:

Top cele mai bune drone – Tipuri de drone

Indiferent ce dronă alegi să cumperi, aceasta va fi clasată într-una dintre cele trei categorii principale care clasifică aceste echipamente. Dronele pot fi RTF, ARTF sau BNF. Adică, RTF (Ready to fly), ARTF (Almost ready to fly) și BNF (Bind n fly).

RTF – Dronele gata de zbor nu necesită niciun fel de pregătire înainte de primul zbor și sunt de obicei drone destinate începătorilor. Aceasta va veni gata asamblată direct din cutie și nu trebuie intervenit absolut deloc din exterior asupra ei.

ARTF – Dronele care sunt aproape gata de zbor imediat ce sunt scoase din cutie vin de obicei echipate cu funcții și caracteristici mai avansate și de obicei acestea sunt dronele achiziționate și de către pasionați, dar și de către utilizatori mai avansați. De obicei, la dronele ARTF trebuie efectuate montaje simple de elice sau controllere și rareori va trebui să montezi camera în suportul destinat acesteia.

BNF – La dronele BNF; diferența o face faptul că spre deosebire de cele RTF, pentru Bind n Fly va trebuie să cumperi separat un controler radio.

Ce este foarte important la o dronă?

Funcțiile principale ale unei drone sunt de a zbura și lua informații foto sau video dintr-un loc unde un om obișnuit nu ar putea ajunge în câteva secunde. O dronă trebuie să fie capabilă să se stabilizeze singură deasupra solului și să poată fi controlată eficient în timpul zborului.

O serie de caracteristici și funcții îmbunătățesc experiența de folosire a unei drone, dar influențează și cât costă o dronă. Haide să vedem împreună care sunt acestea:

Bateria

Evident, timpul de utilizare care îți spune cât mai poți să filmezi sau să ții drona în aer este bateria. Nu te aștepta să poți avea ore în șir de zbor deoarece pentru a ține un dispozitiv în aer în timp ce filmează sau face fotografii, este nevoie de foarte multă putere. Chiar și dronele performante ating doar sesiuni de zbor de maxim 30 de minute.

Dacă vrei sesiuni mai lungi, va trebui să scoți mai mulți bani din buzunar. Dacă totuși vrei o dronă de calitate, încearcă să achiziționezi una care are un sistem de siguranță în cazul în care bateria este pe terminate. Această funcție va face drona să se întoarcă acasă singură și nu să se oprească în mijlocul zborului.

Conexiune și distanță

Dronele pentru începători sau cele de jucărie nu pot fi pilotate la distanțe mai mari de 25-35 de metri. Păstrăm formatul și vorbim despre o dronă cât de cât avansată care funcționează prin antene acestea putând fi controlate și de la distanțe mai mari. Când atingi distanța maximă, drona te va avertiza și se va asigura că nu se pierde, evident dacă dispune de un asemenea sistem. Aici se poate lua în calcul și viteza dronei. Dacă este una rapidă, distanța limită se va atinge foarte rapid.

O dronă care îți va satisface pofta de zbor trebuie să aibă cel puțin un sistem GPS, un senzor de obstacole, acumulatori, dar și elice de schimb. Dacă vrei extra protecție poți achiziționa un rucsac special sau chiar suport de telefon pentru telecomandă. Majoritatea nu au ecrane încorporate.

Recomandări

Acum că am trecut prin informațiile de bază, iată recomandările noastre:

DJI Mavic Air 2

DJI Mavic Air 2 este cap de listă în top cele mai bune drone și are toate motivele. Dacă nu ne crezi pe noi, crede sutele de experți în videografie și cinematografie și miile de clienți pasionați care stau mereu cu sufletul la gură când DJI scoate un produs.

Specificații: DJI cântărește 570 de grame și vine echipată cu un controler, are o rezoluție de 12 MP. Nu va trebui să îți faci griji nici din cauza distanței de control deoarece Air 2 răspunde la comenzi și de la 10 km distanță, iar bateria este de 3950 mAh.

Avantaje / motive să cumperi DJI Mavic Air 2:

  • Este foarte ușor de operat și zburat
  • Este un dispozitiv foarte performant pentru pasionații de video. Filmează în 4K la 60 frames.
  • Bateria asigură aproximativ 34 de minute de activitate

Dezavantaje:

  • Camera are momente foarte rare când se blochează. Acest lucru este valabil pentru majoritatea dronelor, dar este un inconvenient când filmezi un moment unic, iar acesta nu este la calitatea dorită
  • Nu are ecran pe telecomanda folosită la controlul dronei

Cât costă o dronă DJI Mavic Air 2?

DJI Mini 2

DJI este prima opțiune și pentru cei care își doresc o dronă pentru începători. Este foarte compactă, simplu de folosit, oferă enorm de multă calitate, iar prețul este înjumătățit față de Mavic Air 2.

Specificații: Vârsta recomandată pentru această dronă este de 12 ani sau mai mult. Rezoluția camerei este de 12 MP, distanța de semnal este tot de 10km, cântărește doar 242 de grame, are o baterie de 5200 mAh și vine cu un controler inclus. În momentul ăsta te întrebi probabil de ce să cumperi Mavic Air 2 când varianta Mini are specificații chiar mai bune la un preț mai mic.

Motive pentru care să cumper Mini 2:

  • Dronă compactă care cântărește cât un telefon mobil
  • Are lumini de control al zborului
  • Preț foarte bun
  • Baterie foarte bună

Motive să nu cumperi:

  • Lipsa modului de urmărire. Drona nu te va urmări dacă ești în mers cu mașina, pe jos sau cu orice alt mijloc de transport. Dronele avansate pot face acest lucru fără să fie controlate în timpul mersului.
  • Nu are piese hardware noi pentru cameră.

Cât costă o drona DJI Mini 2?

DJI Mavic 2 Pro

Locul 3 este ocupat tot de una dintre dronele de la DJI, iar de data aceasta am vrut să răspundem și celor care au nevoie de o piesă de echipament de top, cu toate specificațiile la zi. Varianta Pro de la DJI este de două ori mai scumpă decât Mavic Air 2, iar motivele le vei afla chiar acum.

Specificații: Cântărește aproape 1 kg, mai exact 907 grame, are un controler încorporat, o rezoluție de 20 MP a camerei, baterie de 3950 mAh și o rază de 8km.

DJI Mavic 2 Pro își menține poziția de lider și este prima opțiune pentru foarte mulți specialiști. Are un senzor mai mare, este o adevărată plăcere să o pilotezi și datorită design-ului compact, este foarte simplu de transportat, în ciuda faptului că este o piesă de echipament care valoreaza peste 1500 de dolari. Poate filma în 4K, este controlată cu ajutorul unei aplicații dedicate și este folosită pentru foarte multe proiecte de top.

Motive să cumperi DJI Mavic 2 Pro:

  • Pe cât de performantă, pe atât de ușor de folosit în zbor
  • Un senzor de 20 MP de 2.54 centimetri

Motive să nu cumperi:

  • Produce un zgomot destul de puternic dacă aveți selectată opțiunea de ISO 100 sau peste
  • Nu are opțiunea de a trage cadre în modul portret.

Cât costă DJI Mavic 2 Pro?

Concluzie

Pentru a rezuma tot ghidul, întrebarea Cât costă o dronă? sau Care este cea mai bună dronă poate fi răspunsă foarte ușor dacă ne uităm la buget sau la motivele pentru care vrem să cumpărăm drona respectivă. Am inclus în recomandări câte un reprezentant al celor mai bune produse din această gamă oferind și câte o variantă de buget mic, mediu sau mare.

Fii atent la capacitatea dronei, la durata de zbor cu o singură baterie încărcată și evident la calitatea camerei de filmat sau fotografiat.

Citeşte şi: Cum faci bani din YouTube? | Cât costă o trotinetă electrică?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.