Cât costă o epilare definitivă, ce presupune, avantaje și dezavantaje

1
1541
Cât costă o epilare definitivă, ce presupune, avantaje și dezavantaje

Dacă te întrebi care este motivul pentru care epilarea definitivă a devenit una dintre procedurile de înfrumusețare la care tot mai multe femei dar și bărbați apelează în zilele noastre, atunci acest articol este pentru tine. Vei afla ce presupune această procedură, cât costă, care sunt avantajele și dezavantajele și alte astfel de detalii care te-ar putea interesa.

Ce presupune procedura de epilare definitivă?

Epilarea definitivă cu laser sau IPL (Intense Pulsed Light) acționează asupra firului de păr prin încălzirea acestuia la o temperatură de aproximativ 70°C, distrugând astfel foliculul pilos.

Efectul este obținut prin impulsuri luminoase, iar tratamentul este cunoscut și sub denumirea de fotoepilare. Dintre cele două variante de epilare definitivă, epilarea cu laser oferă, de regulă, rezultate mai bune și mai rapide, dar este mai costisitoare.

Impulsurile luminoase nu provoacă mutația celulelor, deci procedura în sine nu poate cauza cancer și nici nu afectează fertilitatea.

Înainte de a opta pentru una dintre cele două tehnologii menționate mai sus, se recomandă să se efectueze o consultație la un medic dermatolog. Doar în urma unei consultații se poate face o alegere informată cu privire la tipul de epilare potrivit pentru fiecare. Trebuie de asemenea luat în considerare faptul că sunt și situații în care epilarea definitivă este contraindicată. Vom dezvolta și acest aspect în cele ce urmează.

Câte ședințe sunt necesare? Numărul de ședințe și durata fiecărei ședințe în parte diferă în funcție de zona corpului, tipul și culoarea pielii și parului, vârsta și sexul persoanei în cauză. Tot în urma unei consultații se poate stabili corect numărul de ședințe de care este nevoie, dar și intervalele de timp ( de obicei câteva săptămâni) la care trebuie repetate. Chiar și după de s-a finalizat întreg tratamentul, se recomandă câteva ședințe de întreținere anual.

Termenul “definitiv” este impropriu. Aceasta deoarece, desi părul va crește într-adevăr mai greu iar din unele zone vă dispărea complet, după anumite intervale de timp mai mici sau mai mari, firul de păr se poate totuși regenera în cazul în care tratamentul nu se repetă.

Doare? Având în vedere faptul că oamenii simt durerea diferit, este greu de răspuns la această întrebare, însă se pare că în cele mai multe cazuri, durerea resimțită în utimpul epilării poate fi comparată cu niște ciupituri.

Epilarea definitivă are efecte secundare? În general, efectele secundare sunt minore. Pielea se poate irita, umfla sau înroși ușor după tratament, acestea fiind considerate reacții firești.

Pot apărea mâncărimi și sensiblitate la lumina soarelui iar pielea își poate schimba temporar culoarea.

De ce trebuie să ții cont înainte și după efectuarea procedurii? În primul rand, ar fi de prefer ca tratamentul să nu se efectueze în sezonul cald, pentru a evita posibilele reacții adverse. Este interzisă expunerea la soare sau mersul la solar pentru câteva zile înainte și după epilare, iar în ceea ce privește metodele de epilare, cu câteva săptămâni înainte de procedură, părul se poate doar rade cu lama. Este important ca rădăcina părului să fie intactă. După fiecare ședință se vor folosi creme cu factor ridicat de protecție, iar în ziua tratamentului se recomandă evitarea băilor fierbinți.

Cât costă o epilare definitivă, ce presupune, avantaje și dezavantaje

Cât costă epilarea definitivă?

Așa cum numărul de ședințe necesare diferă în funcție de diferite aspecte, la fel și costul total al tratamentului poate varia de la caz la caz. Prețul unei ședințe se stabilește în funcție de zona epilată, iar costul total depinde de numărul de ședințe efectuate.

În general, prețul unei ședințe pornește de la 25 euro pentru zona feței și poate ajunge până la 200 euro pentru epilarea picioarelor.

Cu toate acestea, majoritatea cabinetelor cosmetice pun la dispoziție oferte personalizate și pachete de ședințe la preturi reduse. Atenție la prețurile dubios de mici în raport cu prețul pieței! Pentru un tratament efectuat corect și fară reacții adverse, este important ca echipamentul folosit în cabinet/ salon să fie de calitate iar personalul care efectuează tratamentul să aibă cunoștinte specializate în domeniu.

Contraindicații ale epilării definitive

Această procedură cosmetică, în principiu nu prezintă riscuri dacă se realizează corect și în condiții adecvate. Există totuși câteva categorii de persoane cărora nu li se recomandă epilarea definitivă:

  • femeilor însărcinate, care alăptează sau care se află sub tratament hormonal
  • acelora care urmează tratamente pentru acnee
  • persoanelor care urmează tratamente cu anumite antibiotice, fotosensibilizante sau fac chimioterapie

Avantajele și dezavantajele epilării definitive

Avantajele îndepărtării parului nedorit cu laserul sunt într-adevăr suficient de multe comparativ cu dezavantajele procedurii iar noi le-am grupat mai jos pentru a fi mai simplu de comparat.

Avantaje:

  • efectele sunt de lungă durată comparativ cu metodele tradiționale de epilare
  • poate ameliora sau trata cu succes afecțiuni medicale precum foliculita, hiperhidroza( transpiraţia excesivă), hirsutismul
  • timpi scurți de tratament, aceștia variază însă în funcție de zona epilată
  • eventualele efecte secundare sunt minime
  • deși costul inițial este ridicat, pe termen lung se pot economisi bani dar și timp

Dezavantaje:

  • cost inițial ridicat
  • rezultatele nu sunt imediate, de obicei acestea sunt vizibile dupa câteva sedinte

Sursa: csid.ro

Sursa foto: freepik.com

Citeşte şi: Cel mai bun tensiometru | Cel mai bun pulsoximetru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.