Cât costă un test de Coronavirus (Covid-19)?

4
2096

Pandemia de SARS-CoV-2 (COVID-19) ne-a schimbat tuturor viața, într-un mod sau altul. Noul coronavirus depistat la sfârșitul anului 2019 în Wuhan, China s-a răspândit foarte rapid în întreaga lume ducând la apariția unei epidemii care pe 11 martie a fost declarata pandemie.

În acest context, numărul cazurilor de îmbolnăviri și decese au fost din ce în ce mai mare, iar ulterior au început să se facă teste pentru a depista din timp acest tip de virus în organism. Am pregătit acest articol pentru a te ajuta să afli mai ușor cât costă un test de coronavirus.

Cum se manifestă infecția cu coronavirus SARS-CoV-2?

Infectarea cu COVID-19 se manifestă prin simptome predominant respiratorii: febră, tuse, respirație îngreunată și poate duce la apariția pneumoniei, care în unele cazuri poate fi fatală. Unii pacienți au avut simtome precum diaree, pierderea mirosului sau a gustului. 

Diagnosticul infecției cu coronavirus se face doar de către cadrele medicale.

De aceea e foarte important să fim informați și să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja și pentru a preveni infectarea cu Covid-19. 

Astăzi, există centre de testare pentru coronavirus în majoritatea centrelor medicale mari din țară.

Cum se face un test de Coronavirus?

Testarea pentru depistarea coronavirusului se poate face în 2 moduri:

 1. Prin evidențierea virusului în organism prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral, care se face prin teste RT-PCR 
 2. Prin detectarea anticorpilor COVID-19

Astăzi, în majoritatea centrelor de testare pentru coronavirus se fac teste pentru detectarea anticorpilor specifici virusului SARS-CoV-2. 

Ce presupune testul pentru SARS-CoV-2?

Un test pentru depistarea virusului Covid-19 prin metoda RT-PCR se face prin recoltarea unui exudat nasofaringian, iar rezultatele se obțin în maxim 72h. Acest tip de test pentru coronavirus este disponibil tuturor pacienților. 

Un test pentru depistarea anticorpilor Covid-19 se face prin recoltarea unei probe de sânge, iar rezultatele se obțin în 72h. Și aceste teste sunt disponibile pentru toți pacienții. 

Care este diferența între cele două teste covid-19?

Testul pentru covid-19 de tip RT-PCR depistează prezența virusului în organism, pe când testele de anticorpi Covid-19 pot confirma sau infrima prezența anterioară în organism a virusului SARS-CoV-2. Acest lucru înseamnă că testele de anticorpi pot depista dacă o persoană a suferit de infecția cu Covid-19 în trecut, chiar dacă aceasta a fost asimtomatică. Atenție! Dacă nu sunt depistați anticorpii COVID-19 în organism, asta nu înseamnă că pacientul nu se poate infecta! Testele pentru anticorpi sunt recomandate în special persoanelor care au avut simptome similare infecției cu COVID-19 și vor să se testeze în acest sens. 

Unde se pot face teste COVID-19 în România?

 • Teste Covid-19 în clinicile Medlife
 • Testare Covid-19 în centrele Synevo
 • Testare Covid-19 în clinicile Regina Maria
 • Testare Covid-19 în Clinicile Sante
 • Teste de sânge pentru depistarea Covid-19 în laboratoarele Bioclinica
 • Teste pentru detectarea anticorpilor Covid-19 la Synlab

Cât costă un test Covid-19?

Prețurile testelor pentru coronavirus diferă în funcție de clinica/laboratorul care le execută:

 • Prețul testelor de detecție anticorpi COVID-19 Synlab = 135 lei
 • Prețul unui test Covid-19 la Synevo = 95 lei
 • Preț test RT-PCR (detectare virus) la Regina Maria = 340 lei / Preț test Covid-19 detectare anticorpi la Regina Maria = 280 lei
 • Preț test anticorpi Covid-19 la Sandor = 120 lei / Test detecție virus Covid-19 la Snador = 350 lei
 • Preț testare serologice IgG Covid-19 Medlife = 120 lei
 • Preț test determinare anticorpi IgG Covid-19 Sante = 105 lei / determinarea anticorpilor IgM = 145 lei
 • Preț test Covid-19 Medicover = Call Center: 021 9896

În concluzie, testele pentru Covid-19 se pot face în centrele și clinicile menționate mai sus, dar vă recomandăm să discutați și să cereți și opiniile medicilor de familie. Aceștia vă pot îndruma către cel mai apropiat centru de testare covid-19. 

Testele se pot face atât în București cât și în centrele din țară.

Dacă vă doriți să faceți un test pentru coronavirus vă recomandăm să sunați pentru programări la clinicile din orașul dvs. și să vă asigurați că acestea vă pot ajuta în acest sens. 

PS: Preţurile au verificate la data de: 13.07.2020

Sursa foto: freepik.com

Citește și: Ce este și cât costă un detartraj dentar profesionist? | Cât costă o operație de nas (rinoplastie)?

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.