Acasă Timp liber Cât costă o vacanță în Grecia?

Cât costă o vacanță în Grecia?

3
2612

Locuim în România, lucrăm în România, dar vacanțele unde le facem? De câțiva ani, un trend în materie de vacanțe pe care tot mai mulți îl adoptă, este o vacanță în Grecia. Cu peisaje extraordinare, cultură, localnici foarte primitori și mâncare gustoasă de care cu greu te saturi, Grecia a devenit o destinație de vacanță relativ aproape și ieftină.

Fie că optați pentru unul din orașele pline de istorie ale Greciei Continentale sau pentru renumitele insule, vă puteți bucura de experiențe de neuitat, plaje, relaxare și distracție.

În general, Grecia este una dintre țările în care îți poți personaliza concediul să se potrivească pentru nevoile și preferințele fiecăruia, astfel încât să se încadreze pentru bugetul avut. Mai pe scurt, vrei mai mult, plătești mai mult…

Iți recomandam să iți faci asigurare de călătorie la OttoBroker

Transportul către o vacanta in Grecia

Drumul cu mașina personală până în Grecia este o variantă potrivită dacă dorești intimitate, confort și libertate de deplasare pe teritoriul Greciei. În funcție de locația aleasă, durata de timp făcută din sudul României până la destinație poate fi de aproximativ 8-12 ore, datorită autostrăzilor din Bulgaria și Grecia care facilitează drumul, fiind bine semnalizate.

Trebuie luat în calcul alimentarea mașinii în tranzit sau în Grecia, la finalul călătoriei depinzând de consumul acesteia. Pe teritoriul Bulgariei aveți posibilitatea să optați pentru benzinarii cunoscute ca OMV sau Shell, la care se poate plăti direct cu cardul și al căror locații le poți găsi cu ușurință pe site-urile acestora. În Grecia, benzinăriile sunt puțin diferite față de cele din România, fiind mai modeste, nu toate acceptă plata cu cardul iar programul de lucru este în principal între 7-22 în timpul săptămânii, și redus pentru weekend.

Sursa: grecia.de-weekend.ro

Pe lângă combustibilul consumat, sunt câteva taxe care trebuie achitate pe drumul către vacanța planificată. În primul rând este vinieta pentru Bulgaria care poate fi plătită atât fizic sau electronic, având prețul pentru 1 săptămână de 37,08 lei. Odată ajunși în Grecia, se plătesc în schimb autostrăzile – sunt trei autostrăzi frecventate către destinațiile de vacanță, ale căror prețuri variază între 0,45 și 4 euro (pentru mașinile din categoria 2), dar prețurile pot fi găsite pe site-urile acestora: AEGEAN (A1), EGNATIA ODOS (A2) și MOREAS (A7).

Pentru destinația pe una din insulele Greciei, prețurile pentru feribot pornesc de la 8 euro unde se iau în calcul numărul de persoane și mașina pentru prețul final. Biletele pot fi achiziționate online pe Ferries.gr  cu variante de livrare sau cu posibilitatea de plată online și ridicarea biletelor din port înainte de îmbarcare.

O altă variantă populară de transport către Grecia este cel aerian, pentru că biletele de avion sunt din ce în ce mai convenabile din punct de vedere al prețului, iar timpul de zbor variază între 1 și 3 ore. Cele mai întâlnite companii aeriene cu zboruri către Grecia în aceasta perioada sunt Ryanair, AEGEAN si Tarom. O altă variantă la îndemână este Vola.ro sau site-uri similare, unde se pot găsi toate variantele de zboruri disponibile, și se pot analiza prețurile cele mai convenabile pentru bilete avion, prețurile pornind de la 80 de euro.

vacanta in grecia

Cazare în Grecia

Tarifele pentru cazare variază în funcție de regimul ales. Pentru o experiență cât mai autentică, sunt nenumărate variante de cazare fie în pensiuni administrate de localnici, fie la hoteluri care oferă servicii de la doar un mic dejun inclus până la all inclusive și ultra all inclusive cu diverse activități de entertainment tradiționale.

În perioada imediat următoare, prețurile pot suferi variații datorită incertitudinii liberei circulații, dar estimativ, pentru luna August, prețurile cazărilor pe noapte în Thasos pornesc de la 55 euro/persoană la un hotel de 3 stele și pot urca până la 100 euro/persoană la un hotel de 5 stele. În Halkidiki, în luna August prețurile sunt de 45-65 euro/persoană pentru un hotel de 3 stele și urcă până la 125 euro/persoană la un hotel de 5 stele.

Având în vedere că începând cu luna septembrie se intră în extrasezon, prețurile estimate vor fi cu aproximativ 10 euro/persoană/noapte mai reduse, prin oferte last minute. Un avantaj al ofertelor din extrasezon, este temperatura mai suportabilă, comparativ cu lunile Iulie și August, când se înregistrează cu ușurință temperaturi de 40 de grade Celsius.

Mai multe detalii aici: digi24.ro

Iți recomandam să iți faci asigurare de călătorie la OttoBroker

Pentru a economisi timp cu planificarea călătoriei, puteți opta pentru agenții de turism care oferă o gamă variată de vacanțe ieftine pentru un sejur în Grecia, în prețurile finale fiind incluse opțiunile dorite de transport, cazare și asigurări medicale sau asigurare RCA.

Citeste si: Asigurare Auto – Cât Costă și Consecințele Condusului fără RCA | Cât costă o asigurare de viață?

Iți recomandam să iți faci RCA ieftin daca ți-a expirat recent.

Sursa: www.freepik.com

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.