Cât costă o vacanță în Dubai?

0
1590
vacanta in dubai

Dubaiul este una dintre cele mai dinamice vacanțe pe care poate avea cineva. Oferă senzații noi, posibilitatea de a încerca lucruri noi, peisaje și atracții unice, iar dacă vrei să nu te uiți la bani, nu există loc mai perfect decât Dubaiul pentru persoanele care au chef de cheltuit. Totuși, Dubaiul merită și poate fi văzut și cu buget limitat, iar astăzi vei afla cât costă o vacanța în Dubai, ce presupune o astfel de vacanță și câteva atracții super populare de acolo.

Dubaiul este accesibil numai pentru cei cu bani?

Reputația așa spune. Dubaiul nu este un loc de vacanță pentru orice pasionat de călătorie care caută să traverseze oceane cât de ieftin posibil și potrivit spuselor tuturor celor care au călătorit acolo în trecut, cuvântul “scump” ar caracteriza perfect orașul. 

Acest lucru nu mai este valabil și deși străzile sunt pline cu vârf de Bentley, Tesla sau Ferrari și mașini placate cu aur, vacanțele au devenit tot mai accesibile. Într-o eră în care tehnologia ce ajută mai mult decât ne putem imagina și reducerile se fac “pe bune”o vacanță în Dubai bine documentată ar putea să coste mai puțin decât crezi. Așadar, pentru a putea spune cât costă o vacanță în Dubai, ar trebui să ne uităm la mai multe costuri.

Cât costă biletul de avion până în Dubai?

Dacă vrei să obții cel mai bun preț pentru un bilet de avion până în Dubai, ar trebui să te gândești serios la perioada în care vei dori să îți petreci vacanța în Emirate. Lunile în care prețurile la biletele de avion sunt cele mai mici sunt Ianuarie și Februarie din pricina anotimpului de Iarnă.  Biletul de avion ar trebui să fie achiziționat cu cel puțin 6 luni înainte de zbor dacă vrei să simți că ai dat mai puțini bani pe bilet.

Dacă zborul este inclus și într-un pachet de vacanță oferit de o agenție de călătorii, lucrurile pot fi și mai bune pentru că majoritatea oferă reduceri, pachete care includ și alte beneficii turistice. Revenind la prețurile unui zbor, dacă prinzi locuri cu măcar 6 luni înainte și în sezonul mai rece, prețul unui bilet pentru o persoană pornește de la 200 de euro cu o medie aproape de 300 de euro. Cu puțin noroc, vei putea obține și zboruri mai ieftine.

Cât costă o vacanță în Dubai la o cazare de 3 stele?

Este vacanța pe care o aștepți de multe luni de zile și este normal să ai pretenții la condițiile în care vei sta cazat la atât de mulți kilometri distanță. Dacă la zboruri mai puteai găsi prețuri mici, cazarea nu este tocmai cea mai ieftină. Probabil vei cheltui cei mai mulți bani pe cazare dacă vei sta mai multe zile în Dubai.

Și aici este valabilă strategia cu rezervarea vacanței cu mai multe luni înainte. Dacă vrei să te bucuri de un sejur turistic, sfatul nostru este să mergi direct la agențiile care organizează vacanțe în Dubai. La ei vei găsi pachete cu prețuri destul de bune care includ și zboruri și cazări și mese și escapade turistice. Ca să îți faci o idee despre prețurile la cazări din Dubai, un imobil de 3 stele în regim hotelier va scoate din buzunarul unei singure persoane aproximativ 300 de euro pe noapte.

Dacă îți dorești să ai parte de peisaje urbane spectaculoase sau să fii cazat chiar în Burj Al Arab sau Burj Khalifa, buzunarele tale se vor adânci tot mai mult, iar prețurile vor fi tot mai mari. Pentru o noapte de cazare în hoteluri de lux precum cele menționate anterior, o singură persoană va trebui să plătească aproximativ 1000 de euro pe noapte.

Prețul celor mai celebre atracții din Vacanta in Dubai

Fiecare secundă pierdută în Dubai va face ca banii plătiți să nu merite, deci va trebui să vizitezi, să vezi și să faci cât mai multe lucruri. Printre toate cele propuse, evident majoritatea dintre noi, cei care ne dorim să ajungem în Dubai vrem să avem parte de o excursie de tip Safari. Cămile, dune de nisip și mult soare. O experiență de genul acesta poate să scoată din buzunarul turistului aproximativ 50 de euro de persoană.

Dacă vrei să vizitezi Burj Khalifa, ai la dispoziție mai multe pachete de beneficii pe parcursul timpului petrecut acolo. Cel mai ieftin pachet de vizitator este 30 de euro pe când cel mai scump este 100 de euro.

Cât costă o vacanță în Dubai – Taxe și prețuri pentru mâncare

Sfânta treime a vacanțelor este formată din transport, cazare și mâncare. Pe primele două le-am elucidat, dar oare și mâncarea este scumpă în Dubai? Ei bine, depinde de tine. Dacă poți renunța la luxul de a mânca în restaurante moderne și futuriste, poți aborda strategia de supermarket care să mențină cheltuielile cu mâncarea cât de mici posibil.

Dacă vrei totuși să iei masa la restaurante care se află la mijlocul listei luxului, vei plăti și 25 de euro pentru o singură persoană la fiecare masă.

Prețurile cresc în momentul în care tu alegi un restaurant mai pretențios. 35 de euro, 50 de euro sau chiar 100 de euro de persoană.

Ca o concluzie, un calcul mediu pentru o vacanță de 2 persoane care petrec 7 zile în Dubai costă 8500 RON. Costurile cresc sau scad în funcție de factorii pe care i-am enumerat mai sus, dar media este aceasta.

Dacă te interesează mai multe subiecte despre calatorie te rugam să citești și:

Cât costă o vacanță în Grecia?

În Vacanță cu Rulota: Costuri, Avantaje și Dezavantaje

Cât costă realizarea unui paşaport?

Top 4 Atracții pe care să le vezi în Vacanta in Dubai

Vom trece rapid prin cele mai cerute, vizitate și iubite 5 atracții turistice pe care va trebui cu siguranță să le vezi în Dubai. 

  1. Burj Khalifa

Burj Khalifa are 828 de metri înălțime, 300 de camere și 163 de etaje. Pentru a ajunge la hotel trebuie să alegi metroul și să cobori la stația Dubai Mall/Burj Khalifa. După ce cobori din metrou va trebui să mai mergi aproximativ 30 de minute pe jos pe o pasarelă pe care sigur o vei observa. Recomandarea noastră ar fi ca Burj Khalifa să fie vizitat seara/

  1. Fântânile artistice

Jocuri de lumini, coregrafii acvatice și un spectacol inedit. Fântânile din Dubai reprezintă foarte frecvent principalul motiv pentru care un turist alege Dubaiul ca destinație.

  1. Sheikh Zayed

Moscheea Sheikh Zayed este una dintre cele mai mari clădiri de acest gen din lume. Poate găzdui aproximativ 40.000 de persoane simultan. Prețul de intrare ca și vizitator este de 31 de euro, iar biletele pot fi rezervate și online.

  1. Cartierul Al Fahidi

Al Fahidi nu este decât un cartier din Dubai, dar este un loc despre care vei povesti spunând că ai traversat lumi pentru a ajunge într-un paradis. Al Fahidi este unul dintre cartierele istorice din Dubai și aici este și nucleul istoric al orașului. Aici vei avea acces la galerii de artă, muzee, cafenele. De aici pornesc și foarte multe tururi istorice prin oraș. În Al Fahidi se poate ajunge și cu barca.

Cu aceste 4 atracții probabil ți-am umplut una dintre zilele petrecut în Dubai. 

În încheiere, am vrea să ne comunici chiar tu ce sfaturi mai ai pentru cei care călătoresc în Dubai. Dacă ai fost deja acolo și ai învățat ceva de la fața locului, am fi bucuroși să ne lași un comentariu pentru a centraliza informațiile. Vacanță plăcuta!

Dacă te interesează mai multe subiecte despre calatorie te rugam să citești și:

Cât costă o asigurare de călătorie?

Top 10 capitale Europene pentru City Break

Cât costă o vacanță în Grecia?

În Vacanță cu Rulota: Costuri, Avantaje și Dezavantaje

Cât costă realizarea unui paşaport?

Sursa foto: www.freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.