Acasă Curiozităţi Cât costă un antrenor personal la sală?

Cât costă un antrenor personal la sală?

0
5574
Cat costa un antrenor personal la sala?

De multe ori, când auzim de săli de fitness, ne ducem imediat cu gândul la acei pasionați de sport și de sala de forță, care investesc foarte mult timp și efort pentru a-și transforma corpul și a se tonifia. Neavând cunoștințele necesare pentru executarea unor exerciții corecte și de calitate, să nu uităm de riscurile accidentelor care pot apărea printr-o execuție incorectă, de aceea, apelare la un antrenor personal poate fi benefic atât pentru a respecta o rutină dar și pentru a beneficia de sfaturi profesionale în legătură cu exercițiile potrivite și modul de execuție al acestora.

La ce nu ne gândim de multe ori este activitatea fizică pe care o depun aceste persoane, care pe lângă modificarea corporală, are foarte multe beneficii atât asupra sănătății fizice cât și asupra sănătății psihice.

Fie că avem dureri de spate sau obosim când urcăm scările sau ne ocupăm de responsabilitățile zilnice, majoritatea dintre noi spunem cel puțin o dată pe săptămână că ar trebui sa ne apucăm să facem sport dar de cele mai multe ori, amânăm sau facem sporadic, fără a ne crea o rutină. 

Cât plătim pentru un antrenor personal?

Majoritatea sălilor de sport care pe lângă orele de activități cardio în grup și accesul la aparate fitness, oferă și servicii de consiliere personală, practică tarife pentru un antrenor personal care sunt adăugate unui abonament general, astfel sa poți beneficia de un acces extins la serviciile puse la dispoziție.

Una din cele mai cunoscute săli de sport din România, WorldClass, oferă 3 pachete personalizate cu între 8 și 25 de sesiuni cu antrenor personal valabile 30 sau 45 de zile, cu prețuri adaptate pentru fiecare oraș în care clubul are sediu: București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța și Ploiești, cu prețuri variind între 80 euro și 585 euro.

Având în vedere cererea din ce în ce mai mare pentru un antrenor personal, sunt totuși cluburi sportive care au introdus abonamente doar cu antrenor personal iar prețurile pleacă de la 60 de lei pentru o ședință. Bineînțeles, pentru că este recomandat ca un antrenament să dureze cel puțin 3 luni de zile, cu cât crește numărul de ședințe dintr-o lună, cu atât și prețurile abonamentelor devin mai avantajoase. De exemplu, pentru 4 ședințe, prețurile pot porni de la 230 lei și ajung la aproximativ 700 lei pentru 12 ședințe, sau pot urca chiar și la 1600 lei pentru 20 de ședințe la unele săli de fitness.

Varianta de a avea posibilitatea să alegi doar 1 ședință, poate fi foarte utilă pentru a evalua dacă modul de lucru al antrenorului este compatibil cu cel care dorește un antrenament de lungă durată.

Pentru persoanele cărora nu le place sa meargă singuri la o oră de antrenament, sunt și variante de antrenament în grup de 3-4 persoane sub îndrumarea unui instructor fitness, cu abonamente de 4, 8 sau 12 ședințe, prețurile urcând până la 680 lei pentru numărul maxim de ședințe.

Specialiștii în domeniu sunt de părere că un antrenor de calitate practică prețuri de la aproximativ 150-200 de euro pentru un pachet de 8 ședințe pe lună la care ar trebui să se mai adauge și prețul consultațiilor pentru nutriție care se poate ridica la 100 euro, pentru a obține un stil de viață sănătos.

Cat costa un antrenor personal la sala?

De ce sa alegi un antrenor personal

Pentru a îmbunătăți condiția fizică și cardiovasculară, este recomandat să se combine exerciții cardio și fitness dar având în vedere că acestea implică și utilizarea aparatelor sau a greutăților mobile din metale, îndrumarea unui antrenor personal ajută la corectarea mișcărilor pentru a evita accidentările și la a efectua exerciții potrivite pentru corpul și starea de sănătate a fiecăruia.

Dacă tot există reticența de a merge la o sală de sport, la mare cerere în ultimul timp este și varianta unui antrenor personal online, care poate stabili antrenamente personalizate și poate îndruma pe parcursul ședințelor online pentru a putea obține rezultatele dorite, din confortul locuinței proprii.

Important este să te informezi de rezultatele obținute cu clienții anteriori, calificările pe care le are, și poate cel mai important, dacă practică ceea ce recomandă pentru a avea o experiență cât mai plăcută pe parcursul colaborării cu antrenorul personal!

Sursa: stayfit.ro | vivasportclub.ro

Citeste si: Cat costa o asigurare de viata? Cat costa o sedinta la psiholog?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.