Cât costă o trotinetă electrică în 2021?

0
1674
trotineta electrica

Trotineta electrică a devenit populară chiar și înainte de pandemia care ne-a modificat atât de mult rutina de zi cu zi. Timpul îndelungat petrecut în trafic datorită supraaglomerării șoselelor, mijloacele de transport în comun aglomerate care acum au devenit și mai dificil de utilizat din cauza necesității pentru distanțare socială și nu în ultimul rând, posibilitatea de a parcurge distanțe relativ mari într-un timp scurt fără a merge pe jos în același timp, reducând amprenta de carbon, determină din ce în ce mai multe persoane să fie atrași spre a achiziționa trotinete electrice.

Având în vedere diversitatea de modele cu o gamă variată de prețuri, vă puteți bucura de acest mijloc de transport atât ca adulți dar și împreună cu copiii, diferența făcând-o dimensiunea trotinetei. Cu toate astea, dacă evaluați posibilitatea de a cumpără o trotinetă electrică, pe lângă preț, este important să acordați o atenție deosebită specificațiilor acestora, pentru a obține cel mai bun echilibru calitate-preț.

Așadar, înainte de a discuta despre prețuri, să ne uităm puțin la cele mai importante aspecte pe care să le aveți în vedere când alegeți o trotinetă.

Cum alegi o trotinetă electrică?

Utilizarea

Înainte de orice, ar fi indicat să încercați să estimați cât de des urmează să utilizați trotineta electrică. Pentru un transport fiabil la școală sau serviciu, ar fi mai potrivit un model mai durabil cu un motor cu putere și o baterie cu capacitate mai ridicată. Cu toate acestea, dacă urmează să cumpărați o trotinetă electrică pentru călătorii ocazionale, puteți selecta un model cu un preț mai mic.

Limita de greutate

Majoritatea trotinetelor electrice poate susține greutatea unui adult cu o greutate între 70 și 120 de kg însă, unele sunt mai durabile decât altele, iar rezistenta cadrului determină limita de greutate pe care trotineta o poate susține. Limita de greutate variază și în funcție de materialele din care este construită o trotinetă electrică care diferă de la un model la altul, și dacă luăm în calcul că unele trotinete sunt pliabile pentru a fi ușor de transportat, greutatea totala a acesteia este un detaliu important.

Autonomia

Autonomia pentru un ciclu de baterie a unei trotinete electrice este un alt aspect important, pentru ca poate diferi semnificativ atunci când vorbim de raza de acțiune maximă, de obicei exprimată în km sau în minute în cadrul specificațiilor. Pentru a alege modelul potrivit nevoilor voastre, se recomanda compararea parametrilor mai multor trotinete electrice și alegerea unui model cu o rază maximă potrivită.

Bateria

Capacitatea bateriei merge mână în mână cu autonomia maximă a trotinetei electrice, cu un interval între 50 minute și câteva ore, dar timpul de utilizare depinde și de greutatea utilizatorului, modul de conducere și terenul pe care se circulă. În general, cu cât capacitatea bateriei este mai mare, cu atât este mai mare autonomia acesteia iar pe afisajul electronic al trotinetei poate fi urmărit nivelul de descărcare a bateriei.

Sistemul de frânare

Există mai multe opțiuni pentru sistemul de frânare al unei trotinete electrice. Unele modele au o frână pe spate care poate fi acționată prin apăsarea cu piciorul, care vă permite să opriți scuterul imediat, unele modele utilizează frâna care este controlată de o pârghie de pe ghidon similară cu cea de la bicicletă, iar o altă variantă este un sistem giroscopic prin care se frânează când utilizatorul trage ghidonul spre el.

Roțile

Există două tipuri de roți utilizate de obicei pentru scuterele electrice – roți gonflabile și roți fără tub. Unele modele combină roțile, cea gonflabilă din față și cea din spate fără tub. Roțile fără tuburi sunt fabricate din material durabil, astfel încât nu există pericolul că acestea să fie găurite. Avantajul roților gonflabile este că acestea se vor adapta la șosea și vor absorbi mai bine șocurile cauzate de un teren neuniform. Pentru a diminua impactul în continuare, unele modele pot avea și un amortizor pe roata din față.

Există de asemenea, mai multe dimensiuni de roți disponibile care pot influența viteza de deplasare dar și calitatea călătoriei, în funcție de teren. Spre exemplu, roțile cu dimensiuni mai reduse sunt indicate pentru terenuri cu pietriș sau cu denivelări, pentru că nu au o rezistență bună la șocuri. În general vorbind, roțile mai mari sunt mai stabile și mai bune pentru deplasarea pe terenuri denivelate.

Iluminat

Ca și în cazul mașinilor, pentru a asigura siguranța, este de preferat ca trotineta electrică să aibă suficientă iluminare. Orice călătorie pe întuneric necesită atât lumini față, cât și spate și puteți oricând cumpăra lumini suplimentare pentru trotinetă, dar cele mai bune modele au o iluminare excelentă încorporată.

Platforma

Multe modele de trotinetă electrică au platforma cauciucată pentru a asigura o tracțiune mai bună. Puntea trotinetei electrice, că cea a unui skateboard, este partea pe care stai. Unele scutere electrice au acumulatorul încorporat în punte. Cele mai multe punți au un anumit tip de finisaj texturat care oferă o mai bună aderență între pantofii tăi și trotinetă, însă cum modelele diferă, este important să analizați și acest aspect înainte de a achiziționa o trotinetă electrică.

Sistemul de pliere

Nu toate trotinetele electrice sunt dotate cu un sistem de pliere pentru că această caracteristică influențează destul de mult și prețul final, pe lângă celelalte specificații. Dacă trotineta va fi folosită pentru distanțe relativ scurte, pentru a evita traficul sau mijloacele de transport în comun, atunci un model mai simplu și mai ieftin poate fi suficient. Însă, dacă aveți nevoie să o transportați în mașină, sau combinați modalitatea de transport între trotineta electrică și mijloacele de transport în comun, un model pliabil poate fi mai favorabil pentru depozitare, astfel ocupând spațiu mai puțin.

Cât costă o trotinetă electrică?

În general, prețurile variază foarte mult, dar prețul va depinde în mare măsură de mai mulți factori, inclusiv calitatea trotinetei electrice și experiența de călătorie. Mai ales la prima achiziție, este normal să vă feriți să investiți o sumă ridicată de bani într-un produs pe care nu l-ați mai deținut.

Poate ați închiriat o trotinetă electrică prin serviciile de închiriere răspândite în orașele din România, sau poate ați încercat de la un prieten, dar dată fiind multitudinea de modele, prețul poate fi intimidant dacă nu faceți o cercetare de piață înainte, să analizați caracteristicile acestora.

Trotinete ieftine și de calitate pot fi găsite la prețuri pornind de la 1100 lei și pot urcă chiar și la aproximativ 10.000 lei cum este modelul Ninebot by Segway E+. În medie, printre cele mai cumpărate trotinete electrice au prețuri cuprinse între 1.500 lei și 3.500 lei.

Top recomandări de trotinete electrice

Trotinetă Electrică Xiaomi Mijia M365 PRO

Considerată una din cele mai bune trotinete pentru adulți, Xiaomi Mijia M365 PRO are o autonomie de 45 km și ajunge la o viteză de 25 km/h. Printre avantajele prezentate pentru acest model pot fi enumerate: materialele de calitate (constructive din aluminiu), frână eficientă pe disc, farul este puternic și display-ul intuitiv, însă, un dezavantaj (dacă este un aspect important pentru comparator) este absența posibilității de a fi încărcată bateria rapid.

Prețurile pentru acest model variază între 2300 lei și 3500, în funcție de distribuitor.

Trotinetă electrică Freewheel Rider T1

Freewheel Rider T1 a fost concepută în special pentru a fi folosită în oraș, fiind dotată cu roți gonflabile de 8 inchi potrivite pentru un teren denivelat cu piatră cubică sau asfalt accidentat. Construcția este una solidă, cu amortizare de calitate și posibilitatea de a fi pliată, iar nu în ultimul rând, un avantaj apreciat de utilizatori este că poate fi controlată și customizată de pe telefon prin intermediul aplicației FreeWheel. Autonomia trotinetei electrice Freewheel Rider T1 este de 25 km, cu posibilitatea de a ajunge la o viteză maximă de 20 km/h.

Prețurile pentru trotineta electrică Freewheel Rider T1 variază între 1.700 lei și 2.000 lei, în funcție de distribuitor.

Trotinetă electrică Razor E300

Razor este unul dintre cei mai renumiți producători de trotinete electrice din piață, care a îmbunătățit modelul E100 cu cauciucuri mai mari, platforma și cadrul fiind de asemenea mai mari, făcând modelul E300 potrivită pentru utilizatori cu vârste pornind de la 14 ani (dar să nu uităm că purtarea unei căști de protecție este obligatorie pentru vârste între 14 și 16 ani).

Printre avantajele care pot fi menționate la trotinetă electrică Razor E300 se află materialele de calitate și durabile din care este făcută, o viteză de până la 24 km/h și autonomia de până la 40 minute de utilizare continuă.

Razor E300 poate fi cumpărată la prețuri între 1.200 și 1.400 lei, în funcție de distribuitor.

Trotinetă electrică Joyor Unico X5S

Trotinetă Joyor X5S este construită solid, cu o autonomie de 50 km și viteză maximă de 35 km/h ceea o face un mod de transport ideal pentru deplasările de zi cu zi, sau pentru timpul liber. Acumulatorul este prevăzut cu Smart Battery Management afișat pe ecranul LCD, iar farul puternic facilitează vizibilitatea până la 6 metri pe timp de noapte.

Trotinetă electrică Joyor Unico X5S se poate cumpără la prețuri între 3.000 și 4500 lei, în funcție de distribuitor.

Trotinetă electrică Segway Ninebot KickScooter Max

Una dintre cele mai grele trotinete electrice (18 kg) de pe piață, Segway Ninebot KickScooter Max este considerată de specialiști ideală pentru distanțe lungi, de până la 65 km cu o singură încărcare a bateriei. Comparativ cu modelul anterior, Segway Ninebot KickScooter Max este dotată cu roți mai mari, de 10 inchi și sistem de frânare dual cu frână regenerativă pe spate și cu manetă pe ghidon pe față.

Prețurile de achiziție ale acestei trotinete electrice, sunt între 3.500 lei și 3.900 lei, în funcție de distribuitor.

În concluzie…

Printre multe alte beneficii, scuterele electrice oferă un mijloc convenabil și accesibil de mobilitate. Unele dintre scuterele electrice au motoare puternice, ceea ce înseamnă că va puteți deplasa pe o distanță incredibilă, suficientă pentru a acoperi distanța dintre casă și locul de muncă.

Chiar dacă atunci când achiziționăm un produs nou căutăm să obținem cel mai bun balans între calitate și preț, nu întotdeauna este cazul. Lăsând la o parte strategiile de marketing pentru renumitele branduri, specificațiile trotinetei electrice sunt cele care ar trebui să aibă cea mai mare importantă, mai ales că vorbim atât de siguranță utilizatorilor dar și de cea a pietonilor.

La început, prețul ar putea părea puțin intimidant, însă este ușor umbrit de performanțele economice ale acestor vehicule de mobilitate, mai ales prin costul de încărcare a acestora.

Pentru mai multe trotinete intrati pe EMAG.

Citește și: Cât costă o mașină electrică? | Cât costă să cumperi o rulotă sau o autorulotă?

Sursa foto: www.freepik.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.