Top 10 jocuri pentru PC

0
1812
jocuriPC

Nu este necesar să fii pasionat de jocuri ca să observi că piața de jocuri pentru PC și console a devenit din ce în ce mai dinamică, în fiecare an apărând noi jocuri sau continuări ale unora dintre cele mai populare jocuri lansate în trecut.

Deși titlurile exclusive de jocuri pentru Xbox și PlayStation creează o concurență acerbă, jocurile pentru calculator sunt în continuare la mare căutare, fiind foarte apreciate de către utilizatori.

În ultimii ani, jocurile pe PC au devenit atât de captivante și detaliate încât nu numai că îți stimulează imaginația, ci și PC-ul. Prin evoluția plăcilor video, jocurile pentru PC au ajuns la un nivel de rezoluție și detaliu care în urmă cu câțiva ani se putea doar imagina.

Fiind o varietate de genuri, de la jocuri de simulare, strategie, First Person Shooter (FPS) și până la jocuri cu mașini sau sport, se pot găsi o multitudine de titluri uimitoare care să corespundă preferințelor fiecăruia, și de aceea este foarte dificil să întocmești un top al jocurilor care să fie agreat de toți fanii.

Cu toate astea, luând în calcul diverse clasificări și opinii din mediul online dar și alegerile noastre de top, în continuare am făcut o listă cu cele mai populare jocuri pentru PC, titlurile fiind în ordine aleatorie.

1. The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt este ultima versiune din seria RPG de acțiune a studioului de jocuri video CD Projekt Red, fiind considerat și unul dintre cele mai apreciate jocuri open-world.

Comparativ cu The Witcher 2 în care intri într-o poveste plină de intrigă și trădare, CD Projekt Red schimbă formula jocului prin introducerea unei lumi masive, deschise, pline de monștri de vânat și misiuni de întreprins. În Wild Hunt, Geralt este în căutarea lui Ciri, fostul său student, care este urmărit de un grup misterios și puternic numit The Hunt. Pe parcursul jocului, el se găsește constant la un pas în spatele protejatului său și al urmăritorilor ei, aventurându-se din orașe pline de viață până la insule înghețate și bântuite.

The Witcher 3: Wild Hunt este, evident, un joc imens, dar spre deosebire de multe jocuri open-world, este și unul care se simte plin de viață.

Cel mai bun pret pentru The Witcher 3 il gasesti aici.

2. Assassin’s Creed Valhalla

Dezvoltat de Ubisoft Montreal, Assassin’s Creed Valhalla este un joc video open-world de acțiune-aventură structurat în jurul mai multor arcuri principale de poveste și numeroase misiuni laterale opționale, numite „Evenimente mondiale”.

Seria Assassin’s Creed duce jucătorii în numeroase decoruri istorice de la debutul din 2007, inclusiv Grecia Antică, Italia Renașterii și America din epoca războiului revoluționar. Cea mai nouă versiune, Assassin’s Creed Valhalla, detaliază invazia vikingilor din secolul al 9-lea din Anglia din perspectiva celor mai notorii raideri ai istoriei. Deși Valhalla nu introduce nimic complet nou în serie, este un joc excelent pentru PC care urmează urmele predecesorilor săi la fel de excepționali, Origins și Odyssey.

Cel mai bun pret il gasesti aici.

3. Doom Eternal

Doom Eternal, dezvoltat de Id Software, este considerat cel mai optimizat joc pentru PC din 2020. Jocul rulează cu ușurință pe un număr mare de configurații pentru PC și oferă o cantitate imensă de setări grafice și opțiuni de personalizare.

Doom Eternal preia povestea chiar de unde Doom a rămas. Demonii au invadat și au cucerit Pământul, așa că personajul principal, numit simplu Doomslayer, trebuie să alunge hoardele demonice și să elibereze omenirea. Deși Doom Eternal introduce mai multe elemente de poveste decât predecesorul său, în special originile lui Doomslayer, acesta nu este atracția principală. Doom Eternal are un singur obiectiv: uciderea demonilor în moduri tot mai sângeroase și brutale. Dacă doriți un shooter visceral rapid, plin de acțiune non-stop și violență revoltătoare, atunci Doom Eternal este ceea ce vă doriți.

Cel mai bun pret il gasesti aici.

4. World of Warcraft

Chiar dacă World of Warcraft poate fi considerat veteranul grupului, fiind lansat în 2004 de Blizzard Entertainment, se menține cu succes și în ziua de azi în topul jocurilor online multiplayer masive (MMO).

Amplasat într-un cadru fantezist al celebrelor jocuri de strategie Warcraft în timp real, World of Warcraft este povestea fiecărui jucător, un erou care se ridică de la pion josnic la badass ucigaș de Dumnezeu în timp ce jucătorul se străduiește să salveze lumea de tot felul de diabolici inamici. Un aspect extrem de apreciat de jucători este că indiferent de timpul petrecut jucând WoW, există un număr aproape nelimitat de locuri de explorat, misiuni de finalizat, raiduri și temnițe de cucerit și obiecte de artizanat. Este mai puțin un joc video și mai mult un hobby cu jumătate de normă.

World of Warcraft este MMO-ul care poate satisface aproape orice tip de jucător prin cele 8 expansiuni lansate.

Cel mai bun pret il gasesti aici.

5. Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V este un joc de aventură – acțiune, al cincilea din seria GTA produs de Rockstar North, lansat în 2013. Ca și în cazul celorlalte jocuri din serie, jucătorul obține puncte prin săvârșirea de infracțiuni. Jocul alternează între narațiunea de la persoana a treia și cea de la persoană întâi, iar jucătorul urmărește povestea a 3 protagoniști criminali care încearcă să evite o agenție guvernamentală hotărâtă și să comită furturi.

Jocul este stabilit în orașul fictiv San Andreas, care se bazează vag pe viața generică din sudul Californiei. În timp ce o mare parte din acțiunea cu scenariu a jocului are loc în oraș, lumea este mult mai mare decât ofertele GTA anterioare, iar jucătorii pot explora liber.

Cel mai bun pret il gasesti aici.

6. Control

Control, în multe privințe, este considerat o realizare tehnică deosebită de către Remedy Entertainment combinând ideile de design din jocurile produse în trecut și obținând astfel cea mai bună versiune.

Jucătorul este plasat în pielea personajului Jesse Faden care se îndreaptă către birourile Biroului Federal de Control și vine la pachet cu un set deosebit de abilități potrivite oricărui bun telepat, o poveste ciudată, cu o distribuție memorabilă și răsuciri neașteptate și o locație fascinantă care se simte înrădăcinată într-un sens al istoriei.

PC-ul este în prezent singurul loc unde se poate juca cu ray tracing activat, oferind lumii un aspect mai realist și multilateral. Remedy a lansat și două expansiuni pentru Control, „The Foundation” și crossover-ul cu Alan Wake, AWE.

7. Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike Global Offensive este numărul 4 „multiplayer first-person shooter” din seria de jocuri Counter-Strike dezvoltat de Valve și Hidden Path Entertainment.

Jocul prezintă două echipe: teroriști și contra-teroriști, ce concurează în mai multe runde de moduri de joc bazate pe obiective, cu scopul de a câștiga runde suficiente pentru a câștiga meciul. Counter Strike : Global Offensive vine la pachet cu hărți noi, personaje și arme și oferă versiuni actualizate ale hărților clasice Counter-Strike. Există nouă moduri de joc, toate având caracteristici distincte specifice modului respectiv și se permite jucătorilor să joace pe servere dedicate Valve, precum și să permită membrilor comunității să își găzduiască propriile servere cu hărți și moduri de joc personalizate.

Cel mai bun pret il gasesti aici.

De la lansare, Counter Strike : Global Offensive a atras aproximativ 11 milioane de jucători pe lună și a adunat o scenă competitivă activă, cu multe turnee sponsorizate chiar de Valve.

8. Fifa 21

FIFA 21 cea mai recentă variantă lansată pentru unul dintre cele mai renumite jocuri video de simulare a fotbalului lansat de Electronic Arts ca parte a seriei FIFA.

Cele mai bune preturi le vei gasi aici.

În mare parte, FIFA 21 este foarte asemănătoare cu ediția precedentă dar asta nu înseamnă că nu au fost introduse mici diferențe cum ar fi un nivel mai ridicat al capacității de luare a deciziilor pentru jucătorii din teren pentru a crea un mod mai realist de mișcare și acțiune, iar Career Mode și Volta Footbal au incluse mai multe opțiuni pentru a îmbunătăți experiența din meciuri, transferuri și antrenamente.

9. Diablo 3

Diablo III este un joc de rol de acțiune de tip hack-and-slash dezvoltat și publicat de Blizzard Entertainment ca a treia varianta din franciza Diablo.

Amplasat în Sanctuary, jucătorul explorează lumea fanteziei întunecate a Diablo-ului, făcându-și drum prin hoardele de monștri. Jocul de bază al acestui titlu este similar cu cel al multor ARPG-uri (Action Role-Playing Game), dar abilitatea de a schimba multe aspecte ale personajului ales din mers, este o parte esențială a gameplay-ului.

Jucătorii au la dispoziție șapte clase diferite de personaje din care să aleagă și fiecare dintre aceste personaje are propriile abilități, abilități și arme specifice clasei, pe care le pot folosi, ceea ce adaugă o cantitate masivă de varietate în joc.

Cel mai bun pret il gasesti aici.

10. Dota 2

Dota 2 este un joc video dezvoltat și publicat de Valve, care combină elemente de jocuri de strategie în timp real (ca Warcraft sau StarCraft) cu jocuri de apărare turn (ca Dungeon Defenders).

Jocul de tip Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) se joacă în meciuri între două echipe care ocupă și apără propria bază de pe hartă, fiecare jucător controlând un  personaj puternic, cu abilități unice și stiluri de joc diferite. Ca și în Defense of the Ancients (DOTA), jocul este controlat folosind controale de strategie standard în timp real și este prezentat pe o singură hartă într-o perspectivă izometrică tridimensională.

În concluzie…

Așa cum spuneam la început, aceste titluri sunt doar câteva dintre cele mai bune jocuri online apreciate în România dar și la nivel global.

Oferta de jocuri pentru PC este semnificativ mai bogată, și astfel, fiecare pasionat de jocuri poate găsi un titlu care să-i atragă atenția și să-l captiveze. Dacă ești fan al jocurilor, vrei ceva nou și poate încă nu ești hotărât care gen ți-ar fi mai mult pe plac, o variantă poate fi aderarea la comunitățile online create pe renumitele platforme de jocuri care găzduiesc câteva zeci de mii de titluri și permit cumpărarea și jucarea acestora pe PC.

Chiar dacă în general topurile de jocuri pentru PC sunt subiective, am dori să știm și care sunt preferințele voastre în materie de jocuri pentru PC. Sunt titluri care considerați că ar fi trebuit incluse în lista de mai sus?

Din cautarile noastre am gasit mai multe surse de unde poti sa cumperi aceste jocuri: eMAG, PCGarage, Flanco.

Sursa: Wikipedia

Surse foto: freepik.com | google.com

Citește și: Cât costă consolele de gaming PlayStation si Xbox One? | Top 20 cele mai bune seriale pe HBO Go în 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.