Cât costă consolele de gaming PlayStation 1-5 si Xbox One, Series?

1
8218

Piața consolelor de gaming beneficiază de fiecare dată de discuții acerbe și interminabile între fanii produselor scoase pe piață de Sony și Microsoft: Xbox și PlayStation.

Cu toate că performanțele și calitatea acestora sunt de top, companiile încercând să se întreacă una pe cealaltă prin detalii exclusive care să aducă un avantaj față de concurență, lupta finală se rezumă la jocurile exclusive pentru aceste două console.  

Odată anunțat debutul noilor variante de console pentru toamna 2020, interesul pentru a afla noile funcționalități și jocuri a fost însoțit atât de entuziasm și eventual nerăbdare, dar în discuțiile fanilor s-au strecurat și primele variante subliniind evoluția acestora. Prin urmare, dacă bugetul este mai restrâns, intenționați să intrați în lumea gamingului testând și variantele mai vechi ale acestor produse sau pur și simplu sunteți colecționari, în România încă se mai pot găsi primele variante de Xbox și PlayStation.

Cuprins:

PlayStation

De-a lungul timpului, Sony a lansat pe piață un număr semnificativ de variații a consolei originale PlayStation, dar cele mai notabile în evoluția consolei au fost PlayStation 2, 3 și 4 urmând să se alăture listei și mult așteptatul Playstation 5, anul acesta.

PlayStation 2 – După lansare a devenit la scurt timp cea mai bine vândută consola a tuturor timpurilor. Pentru PlayStation 2 au fost lansate jocurile preferate chiar și acum, ca Assassin’s Creed, Red Dead Redemption, God of War, Devil May Cry și GTA, care sunt constant reinventate pentru fanii de astăzi. 

În România nu se mai află în ofertele magazinelor online, dar cu puțin noroc, se pot găsi variante bine întreținute pe site-urile de anunțuri gratuite, cu prețuri între 100 lei și 350 lei.

PlayStation 3 – De această dată Sony introduce Discul Blu-Ray ca mediu de stocare principal la o consolă. Considerat din anumite puncte de vedere mai calitativ decât Xbox 360, pentru unitatea Blu-Ray, mai mult spațiu pe disc și controller-ul reîncărcabil, încă poate fi găsit la prețuri pornind de la 859,99 lei pentru pachetul basic al consolei, urcând până la 1.349,85 lei pentru un pachet conținând consola, controller și un joc.

PlayStation 4 – Pentru această variantă, prioritatea a fost să fie mai puternică și mai silențioasă chiar și după ore bune de utilizare, pe lângă îmbunătățiri de design și software, dar detaliile care au făcut diferența în a convinge fanii să facă un upgrade, au fost jocurile cu o calitate superioară și funcțiile noi ale consolei. 

După 7 ani de la lansare, Playstation 4 se menține destul de aproape de prețul inițial de lansare de 399$, acum găsindu-se la magazinele online la prețuri cuprinse între 1.299,48 lei și 1.799,90 lei.

PlayStation 4 Pro – În mare parte similară cu precedenta variantă, a venit totuși cu o caracteristică semnificativ îmbunătățită față Playstation 4 și anume rezoluția care a urcat de la 1080p la 2160p sau 4k. Deși varianta Pro oferă un plus grafic dacă se folosește un ecran 1080p, este recomandată pentru televizoare 4K pentru a beneficia de pachetul complet al graficii. 

Prețul de pornire în România pentru Playstation 4 Pro este de 1.549,97 lei urcând până la 2.199,90 lei pentru bundle-uri cu până la 2 controllere incluse.

PlayStation 5 – Cu data lansării anunțată pentru 19 noiembrie 2020, vine în două variante să acomodeze atât preferințele celor care preferă să cumpere jocurile online din PS Store prin varianta digitală, dar și preferințele celor care își doresc jocurile fizic, prin varianta cu disc Blu-Ray. Unele site-uri în România au început să le afișeze în oferta lor de produse , pentru precomandă dar numărul de produse este limitat. 

Pentru varianta Digital prețul propus este de 1.999,99 lei iar pentru Blu-Ray prețul propus este de 2.499,99 lei.

Xbox

Xbox Prima consola de jocuri video produsă de o companie americană după ce au fost întrerupte vânzările de Atari Jaguar, a fost lansată în 2001. Deși a concurat cu niște adversari puternici pe piața gamingului cum ar fi PlayStation 2, Sega’s Dreamcast și Nintendo GameCube, Xbox a vândut peste 20 de milioane de bucăți și a rămas în istorie cu clasicul joc, Halo

Acum nu se mai poate găsi în ofertele magazinelor online din România, dar la mâna a-2a, sunt la vânzare online, cu prețuri între 100 lei și 450 lei.

Xbox 360 – Lansată în 2005, a fost considerată prima consola din „next generation” pentru că este un centru media care permite utilizatorilor să joace în rețea, să stocheze, descarce și să redea diverse tipuri de media – de la filme, muzică și până la jocuri. 

Prețurile la care se mai poate găsi această variantă, sunt între 488,99 lei și 988,98 lei până la finalizarea stocurilor, având în vedere că Microsoft a anunțat în urmă cu 4 ani că vor întrerupe producția pentru Xbox 360.

Xbox One – Una din importantele caracteristici la momentul lansării, a fost îmbunătățirea senzorului Kinect față de modelele anterioare, pentru a crea centru multimedia pentru camera de zi cu servicii integrate de jocuri, TV, internet și filme pentru că permite utilizatorilor să navigheze folosind comenzi vocale și gestuale prin interfața de utilizare a consolei. Cu 2 upgrade-uri ulterioare la Xbox One, Microsoft a lansat în 2016 și 2017, două variante care au incluse suportul pentru conținut 4K și HDR inițial doar pentru clipuri video și filme pe Xbox One S dar cu îmbunătățirea rapidității GPU-ului cu 7%, urmând ca prin lansarea variantei de Xbox One X, experiența rezoluției 4K să se aplice și jocurilor. 

Înainte de lansarea Xbox Series, Xbox One se poate cumpăra la prețuri între 1.048,98 lei și 2.618 lei.

Xbox Series Data lansării pentru noile variante de Xbox va fi 10 noiembrie 2020, când se vor lansa Series S și Series X. Sunt două variante care diferă din punct de vedere al specificațiilor, Xbox Series X venind la pachet cu unitate 4K Ultra HD Blu-ray pentru filme și jocuri, procesor mai puternic și 1TB SSD intern printre altele. 

Ca prețuri, Series S a fost scos pentru precomanda la 1.399,90 lei, iar Series X la prețul de 2.399,90 lei

playstationxbox

Așa cum spuneam la începutul articolului, suntem conștienți că lupta finală se dă între jocurile exclusive pentru aceste console dar și între beneficiile aduse de abonamentele online pe PlayStation Plus și Xbox Live cum ar fi reduceri până și la 75% la jocuri, posibilitatea de a juca multiplayers online, jocuri demo și diverse bonusuri, dar sperăm că acest articol să fie informativ din punct de vedere al prețurilor odată ce ați decis pe care dintre cele două console o doriți.

Sursa: www.laptopgaming.ro

Foto: www.freepik.com

Te-ar putea interesa si acest articol despre Apple Watch 6

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.