Cât costă un transplant de păr?

1
1767

Odată cu mediatizarea implantului de păr, nu mai este nici un secret că interesul românilor pentru această procedură cosmetică a crescut semnificativ în ultimii ani.  Deși cea mai la îndemână variantă este căutarea unui tratament pentru căderea părului rapid, când acesta nu-și mai face efectul, analizăm și variante mai costisitoare ca un transplant de păr, dar cu un rezultat de lungă durată.

Căderea părului este un aspect care ne îngrijorează pe majoritatea dintre noi, fiind unul din componentele care alcătuiesc aspectul nostru fizic dar și un puternic contribuitor al încrederii în sine. Indiferent de factorii care cauzează căderea părului (spălatul pe cap frecvent, circulație sangvină defectuoasă, schimbări hormonale sau ereditatea), calviția este foarte des întâlnită, afectând 2 din 3 bărbați și 1 din 5 femei.

Pornind din Turcia, țara cu cel mai mare renume din Europa pentru calitatea rezultatelor unui transplant de păr dar și pentru prețurile accesibile comparativ cu alte țări ca Olanda, Marea Britanie sau Germania, medicii esteticieni din România s-au concentrat ca serviciile oferite să se ridice la nivelul dorit de pacienți, local, eliminând costurile unei călătorii într-o altă țară.

Ce este un transplant de păr?

Modalitatea de implantare folosită la nivel European se numește Q-F.U.E. (Quality Follicular Unit Extraction) și este tehnica chirurgicală care presupune extracția individuală a foliculilor de păr dintr-o parte a scalpului, urmând ca apoi acestea sa fie implantate în zona afectată de căderea părului. Q-F.U.E este considerată procedura cea mai puțin invazivă și cea mai evoluată fiind foarte căutată de pacienți datorită efectelor secundare aproape inexistente.

Am menționat anterior că focusul principal pentru această intervenție este pentru reconstrucția podoabei capilare, dar este important de știut că un transplant de păr poate fi efectuat și pentru alte zone ca barba, gene, sprâncene sau piept.

transplant de par

Fiind o intervenție care se efectuează la suprafață, cu un anestezic local, timpul de recuperare este scurt, de 2-5 zile, după care pacientul poate să-și reia activitățile zilnice cu ușurință, atât timp cât respectă indicațiile medicului în legătură cu îngrijirea zonei pentru a evita cicatricile sau posibile infecții.

Având în vedere că procedura presupune extragerea manuală și individuală a foliculilor de păr, și apoi implantați din nou individual, în regiunea afectată în funcție de direcție și adâncime, atât durata realizării transplantului cât și costurile finale variază în funcție de dimensiunea, numărul zonelor fără păr și calitatea firelor care vor fi extrase. Astfel, durata procedurii se întinde de la 5-6 ore, până la chiar și 10 ore.

Surse : www.drfeliximplant.ro

Rezultatele se pot vedea după aproximativ 3 luni când părul va reîncepe să crească, și abia după 1 an se poate spune că pacientul poate obține rezultatul final dorit dacă se respectă indicațiile medicului cum ar fi evitarea expunerii excesive la soare și renunțarea la remedii pentru căderea părului imediat după procedură în favoarea unui șampon blând pentru copii, printre altele.

Cât costă implantul de păr?

Prețurile, sunt influențate în principal de numărul de fire extrase și apoi reimplantate, dar și țara aleasă pentru aceasta procedură influențează masiv costurile finale.

Pentru a face o comparație, în Turcia costul unui implant este în medie 1300 de euro, în Polonia, o țară care s-a consacrat foarte mult pentru aceasta procedură cu ajutorul unor medici din SUA, prețul mediu este de 1400 de euro, iar în Ungaria care este populară printre germani, austrieci și elvețieni media este de 1600 de euro.

Sursa: https://blog.flymedi.com/costul-unui-implant-de-par

Dar să revenim în România, unde unele din cele mai populare clinici care oferă servicii de implant păr se pot găsi în Cluj Napoca și București, iar prețurile pornesc de la 1500 de euro. Majoritatea clinicilor din România afișează aceste prețuri pe site-urile aferente, fie că sunt fixe pe baza duratei sesiunilor, fie în funcție de numărul de fire transplantate, dar o parte din ele preferă varianta stabilirii prețului final după o consultație online gratuită, pentru a nu fi nevoit pacientul să se deplaseze la clinică.

Pe lângă serviciile de transplantare a părului, unele clinici din România oferă posibilitatea de a achita intervenția prin plată în rate, dar includ și beneficii adiționale în costul afișat pe site. De exemplu, Centrul de Implant Cluj, oferă 2 pachete principale de implant și terapia scalpului – primul fiind la prețul de 1590 euro pentru 5000 de fire implantate, iar al doilea de 2590 euro pentru 8000 de fire implantate dar în costurile acestor pachete, clinica oferă cazare la un hotel de 4 stele, mâncare, transfer la aeroport, medicamente postoperatorii și asistență pe toată durata necesară intervenției.

Având în vedere că este o investiție de lungă durată atât financiară cât și asupra aspectului fizic dar impactând și confortul mental, este important ca viitorul pacient să fie confortabil cu alegerea făcută și să se documenteze intensiv înainte de a decide dacă este cea mai bună alegere, discutând cu medici specializați din clinici acreditate pentru a înțelege care sunt opțiunile și ce presupune intervenția.

Indiferent că optați pentru diverse tratamente pentru a opri căderea părului sau optați pentru un transplant de păr, principalele aspecte care necesită întotdeauna atenție sunt alimentația și stilul de viață pentru un organism sănătos!

Sursa: www.freepik.com

Citeste si: Cat costa un tratament cu Remdesivir | Cat costa o zi de spitalizare in Romania

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.