Cât costă un aspirator robot?

0
1384
aspirator robot

De la aspiratorul greoi, de dimensiuni mari, la un aspirator vertical și mai nou, la un aspirator robot, modul de aspirare a murdăriei și a prafului a tot fost reinventat și adaptat stilului alert în care ne trăim viețile, cu ajutorul evoluției tehnologiei.

Deși nu este un concept nou, aspiratorul robot a devenit nu numai din ce în ce mai popular datorită ușurinței de utilizare, ci a devenit o necesitate în ciuda prețurilor ridicate comparativ cu aspiratoarele considerate de acum, clasice.

Care sunt caracteristicile unui aspirator robot de calitate?

Aspiratoarele robot din ziua de astăzi în general, vin la pachet cu o multitudine de funcții care sunt menite să ușureze curățarea murdăriei, ca de exemplu senzori de înălțime și pentru ziduri, și reîncărcare automată printre altele, de unde i se mai atribuie și denumirea de aspirator smart.

Cu toate acestea, atunci când vreți să alegeți un aspirator robot de calitate, trebuie să luați în calcul tipurile de pardoseală din lCu toate acestea, atunci când vreți să alegeți un aspirator robot de calitate, trebuie să luați în calcul tipurile de pardoseală din locuința unde va fi folosit, dacă sunt covoare și care este grosimea lor și autonomia aparatului. Găsiți un top actualizat cu cele mai bune aspiratoare robot pe Robotop.ro.

Criteriile unui aspirator robot bun nu sunt de neglijat, mai ales că urmează să se facă o investiție semnificativă, așa că înainte de a discuta despre prețurile acestora, vom analiza cele mai importante specificații.

1. Design-ul unui aspirator robot

Ușurința de utilizare a unui aspirator robot vine în principal de la dimensiunile compacte, lipsa cablului conectat la priză pentru a putea funcționa ca la un aspirator clasic, și nu trebuie manevrat, ceea ce îl face un ajutor în curățenie ideal pentru persoanele cu un program foarte încărcat, în vârstă sau cu probleme de mobilitate.

Având dimensiuni reduse, de câțiva centimetri înălțime, aspiratoarele robot pot ajunge cu ușurință în locuri greu accesibile de obicei cum sunt spațiile de sub paturi sau dulapuri, iar cum unele modele sunt echipate cu margini de protecție dintr-un cauciuc moale, se evită deteriorarea mobilierului.

2. Autonomia și performanța de funcționare

Deși aspiră praful și alte tipuri de mizerie, aspiratoarele robot nu au o putere de curățare la fel de mare că un aspirator clasic, ceea ce înseamnă că utilizarea aspiratorului clasic pentru o curățare mai în profunzime nu este exclusă total, ci doar se va putea face mai rar.

Unul dintre cele mai interesante avantaje ale aspiratoarelor smart este posibilitatea de a selecta tiparul de curățenie dorit, printr-o aplicație de pe telefonul mobil. Printre cele mai apreciate aspiratoare robot au până la 5 programe de curățenie și indiferent de programul selectat, robotul își va crea o harta a încăperii pentru a nu rămâne porțiuni care nu au fost aspirate.

Din punct de vedere al autonomiei, un aspirator robot bun poate avea timpul de funcționare de minim 2 ore, dar depinde și de timpul necesar de încărcare – pentru unele modele, cu cât timpul de încărcare este mai mare, cu atât timpul de funcționare este mai redus, de aceea este recomandat să se acorde o atenție deosebită la această specificație atunci când alegeți un aspirator robot.

3. Senzori

Aspiratoarele robot pot avea până la 30 de senzori cu infraroșu care îi ajută să poată evita contactul cu obiecte sau pereți. În afară de evitarea contactului cu mobila, senzorii depistează și înălțimea dacă sunt scări pentru a evita să cadă. Unele modele care sunt dotate cu cap de periere, au și senzori de depistare a zonelor cu murdărie sau praf.

4. Alte caracteristici adiționale

Funcția de aspirare cu mop

Un aspirator cu spălare este dotat cu un rezervor pentru apă și o lavetă din microfibră atașată pentru a curăța mai bine podelele. Astfel de aspiratoare cu apă funcționează cu modul de mop doar când recipientul cu lichid este montat dar pentru parchet este recomandat să se aleagă un program mai ușor, pentru a nu afecta calitatea acestuia.

Stabilirea limitelor virtuale

Fie că aveți un animal de companie sau copii care se joacă într-o încăpere, puteți seta pereți virtuali pe care aspiratorul robot să nu îl depășească și să îi sperie sau să îi incomodeze atunci când este pus în funcțiune. Aplicația de pe telefon va permite atât să stabiliți aceste limite, cât și să urmăriți zonele în care s-a făcut aspirarea.

Filtru HEPA

Pentru persoanele care suferă de alergii, este recomandat să se orienteze spre aspiratoare care sunt dotate cu filtre HEPA pentru că îmbunătățește calitatea aerului respirat prin filtrarea acestuia, împiedicând suflarea particulelor foarte mici de praf înapoi în aer.

Cât costă un aspirator robot?

Cele mai ieftine aspiratoare robot se pot găsi la prețuri pornind de la 99 lei produs de Ximeijie cu funcție basic de aspirare.  Mergând spre direcția unui aspirator smart, la prețuri pornind de la 350 de lei, se pot găsi aspiratoare cu filtru HEPA, perii laterale și o autonomie de 1 ora.

Prețurile aspiratoarelor inteligente pornesc de la aproximativ 800 de lei și ajung chiar și la 5.000 de lei dacă sunt dotate cu navigație de ultima generație, mecanism cu jet cu o precizie ridicată pentru curățarea umedă și alte caracteristici care adaugă un plus performanței, cum este robotul de aspirare iRobot Roomba i7.

Cele mai populare aspiratoare robot performante, cu funcție de autoîncărcare, senzori de detecție a murdăriei, și multiple programe de curățare inclusiv pentru îndepărtarea părului de animale, au în medie prețuri între 1.300 și 1.700 lei

Câteva recomandări în funcție de preț pentru aspirator robot

Știm că atât nevoile fiecăruia dar și posibilitățile financiare diferă, așa că ne-am uitat puțin prin ofertele magazinelor, și am întocmit o scurtă listă cu câteva recomandări de aspiratoare robot în funcție de preț, care sunt apreciate de cumpărători.

Aspiratoare robot până în 1.000 lei

–       Aspirator Robot Taurus Striker Mini: 75 minute autonomie, funcție de mop, senzori anti-impact și anti-cădere , preț 750

–       Aspirator Robot Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential: 4 programe de aspirare și program de spălare, filtru HEPA, senzori de coliziune la 900 lei

–       Aspirator Robot iRobot Roomba 605: perii de curățare, sistem de curățare în 3 etape, autonomie 2 ore, preț 999 lei

Aspiratoare robot între 1.000 lei și 2.000 lei

–       Aspirator Robot Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Cleaner: funcție mop, posibilitatea de spălare a filtrelor de praf, senzori de coliziune, preț 1.050 lei

–       Aspirator Robot Roborock Cleaner S5 MAX: funcție mop, posibilitatea de a seta bariere virtuale, WiFi, preț 1.900 lei

–       Aspirator Robot Xiaomi Mi Robot Vacuum: Smart Vision Mapping, autonomie 2,5 ore, 12 tipuri de senzori, preț 1.500 lei

Aspiratoare robot peste 2.000 lei

–       Aspirator Robot Xiaomi Roborock S6: sistem de mapare a spațiului, funcție mop, posibilitatea de a-l putea controla de la distanță prin intermediul aplicației mobile, autonomie 2 ore, preț 2.099 lei

–       Aspirator Robot Roomba 981: Navigație iAdapt, funcție de mărire automată a capacității de aspirare a covoarelor, WiFi, autonomie 120 minute, preț 2.400 lei

–       Aspirator Robot iRobot Roomba 966: Navigație iAdapt 2.0, detecție optică și acustică a mizeriei, funcție de curățare dublă, preț 4.500 lei

Aspiratorul robot: merită investiția?

Deși mulți sceptici au fost de părere că un aparat atât de mic nu aspiră suficient de bine încât să justifice prețul, pe parcurs, cei care au achiziționat un aspirator robot au ajuns la concluzia că nu doar își face treaba bine dar este o necesitate pentru a economisi timp, mai ales că multe modele pot fi programate să aspire când nu sunteți acasă.

Comparativ cu un aspirator clasic, într-adevăr, prețurile sunt mai ridicate, dar luând în considerare avantajele pe care le aduce un aspirator robot prin multitudinea de funcționalități, devine un ajutor de nădejde în a menține locuința curată fără a depune prea mult efort.

Citește și: Cât costă un umidificator de aer?Cât costa un șemineu electric? Dar unul pe lemne?

Sursa foto : www.google.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.