Cât costă Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE?

2
2123
Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE- Caracteristici, Preț și Disponibilitate

În anul 2015 se lansa pe piață primul smartwatch creat de Apple. De atunci și până astăzi, ceasurile realizate de companie au devenit tot mai inteligente, dotate cu funcționalități din ce în ce mai avansate.

Dacă posesorii primului model de ceas inteligent Apple se puteau bucura, printre altele, de facilități precum efectuarea și primirea apelurilor de la încheietura mâinii sau efectuarea plăților în același mod, prin intermediul sistemului lor de plăți mobile Apple Pay, noile modele s-au adaptat din ce în ce mai bine vremurilor actuale. Odată cu implementarea sistemului de operare watchOS 7, au devenit disponibile noi funcționalități.

De acestea și multe altele beneficiază și noul model de smartwatch anunțat deja de către compania Apple: Apple Watch 6.

Dacă vrei să afli cât este de inteligent, cât costă modelul premium și cel de buget, care este diferența între acesta și modelele vechi și alte informații relevante, te invităm să citești mai departe.

Apple Watch Series 6 – Detalii complete

În prima parte a lunii septembrie, Apple prezenta oficial noul model de ceas premium și anume  Apple Watch Series 6, deja disponibil și în România pentru precomandă, dar și varianta mai accesibila, Apple Watch SE.

Cum se diferențiază noul Apple Watch Series 6 de modelele anterioare?

Design:

Disponibil în dimensiunile clasice: carcasă cu diametrul de 40 și 44mm, noul Apple Watch 6 vine cu două variante noi de culori pe lângă deja cunoscutele argintiu, gri și auriu( pentru carcasele din aluminiu): roșu și albastru. Carcasele pot fi din aluminiu, titan sau oțel inoxidabil.

În ceea ce privește opțiunile de curele, Solo Loop și Braided Solo Loop sunt cele mai noi variante de curele extensibile, fară cataramă. Sunt disponibile în silicon sau sfoară împletită.

Acestea sunt compatibile cu Apple Watch Series 4 sau modele mai noi. Ar mai fi varianta Leather Link, o versiune nouă a vechiului model de brățară Leather Loop, cu închidere magnetică.

Edițiile Nike și Hermes vin și ele cu o selecție mai largă de culori. Mai mult decât atât, Apple Watch Hermès introduce în colecția de toamnă două modele de curele: Hermès Attelage Single Tour și varianta mai subțire Attelage Double Tour.

În ceea ce privește personalizarea fețelor ceasului, WatchOS 7 le oferă posesorilor de ceasuri inteligente, 7 opțiuni noi de personalizare, inclusiv filtre de culoare pentru cadrane.

Apple Watch Series 6 promite o luminozitate sporită față de modelul anterior, Apple Watch Series 5: noul ecran Retina mereu activ este de 2.5 ori mai luminos.

Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE- Caracteristici, Preț și Disponibilitate

Caracteristici noi

Una din cele mai însemnate caracteristici pe care le vei întâlni la noul Apple Watch 6 este funcția revoluționară de monitorizare a oxigenului din sânge. Măsurarea saturației de oxigen se va face în numai 15 secunde, atât timp cât partea din spate a ceasului este în contact cu pielea. Se pot efectua măsurători periodice, chiar și pe durata somnului iar istoricul măsurătorilor poate fi vizualizat în aplicația Sănătate a IPhone-ului.

Desi ceasul Apple 6 nu este un dispozitiv medical propriu-zis, informațiile oferite fiind în scop informativ, aceasta funcție este totuși extrem de utilă pentru evaluarea stării generale de sănătate. Apple colaborează cu cercetători în domeniu, în scopul efectuării de studii care să releve noi modalități de a folosi beneficiile unor astfel de funcții pentru a gestiona și controla anumite afecțiuni. Deopotrivă, se caută o modalitate prin care semnalele oferite de aplicațiile ceasului Apple, precum Ritm cardiac și Oxigen în sânge ar putea servi drept semne timpurii ale unor afecțiuni respiratorii ca de pildă gripa și chiar COVID-19.

În ceea ce privește performanța, Apple Watch Series 6 folosește un procesor dual-core bazat pe A13 Bionic din iPhone 11 iar chipset-ul Apple S6 îmbunătățit promite să funcționeze cu până la 20% mai repede. Acesta va permite aplicațiilor să se lanseze tot cu 20% mai repede.

Noul model oferă o încărcare mai rapidă a bateriei. Mai exact, bateria unui Apple Watch 6 ar trebui să se încarce până la 100% în mai puțin de o ora și jumătate. Capacitatea bateriei a fost îmbunătățită și pentru a avea o durată mai mare de viață în cazul monitorizării anumitor antrenamente.  De asemenea, deși va funcționa cu până la 20% mai repede, bateria se va menține 18 ore după ce a fost încărcat peste noapte. Evident, acest lucru poate totuși varia în funcție de modul de utilizare. Încărcătorul de priza a fost eliminat de Apple, așadar, ceasul se va putea încarca simplu, de la orice port USB,  folosind cablul de încărcare wireless.

Sistemul de operare WatchOS 7

Pe lângă opțiunile noi de personalizare și partajare cu care vine watchOS 7, ar mai fi de menționat noile caracteristici ale aplicațiilor de sănătate și fitness, cum ar fi monitorizarea somnului, numărătoarea inversă pentru spălatul pe mâini și noi tipuri de antrenamente.

Pentru iubitorii de biciclete, Apple Watch vine în sprijinul acestora cu hărti care vor evidenția pistele de biciclete, eventualele diferențe de nivel și cât de aglomerate sunt drumurile.

Tot de la încheietura mâinii poți apela la Siri să iți traducă expresii sau cuvinte în alte limbi.

O alta caracteristică interesantă de care poți beneficia mulțumită noului watchOS 7 este posibilitatea configurării și gestionării ceasurilor Apple 6 ale membrilor familiei folosind același iPhone. Atât copiii cât și adulții care au un Apple Watch dar nu dețin un iPhone, se pot astfel bucura de aceleași funcționalități.

Iată că Apple a implementat și funcții special gândite pentru cei mici și pentru părinți:

Serviciile de urgență pot fi apelate cu ușurință, la atingerea unui buton. Pot fi adăugate și modificate contacte pentru urgențe, există opțiunea de control parental pentru gestionarea timpului de utilizare și configurarea de limite pentru membrii familiei.

Și în ceea ce privește activitățile fizice, Apple oferă o selecție de exerciții fitness concepute special pentru utilizatorii cu vârste mai mici. În timp ce studiază acasă sau în sala de clasa, poate fi activat Modul “Scoală” pentru a îi încuraja pe cei mici să fie mai atenți în timpul lecțiilor și să se poată concentra cu mai mare ușurință.

Apple nu i-a neglijat nici pe cei vârstnici, oferind funcționalități optimizate pentru aceștia: procesele de onboarding și de configurare sunt simplificate pentru o accesibilitate și o navigare mai ușoare.

Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE- Caracteristici, Preț și Disponibilitate

Ce diferențe există între Apple Watch 6 și Apple Watch SE?

Nu ești hotărât între Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE? Iată care sunt principalele diferențe între cele două modele:

Apple Watch SE este, practic, versiunea mai accesibilă a modelului Apple Watch Series 6 dar păstrează totuși destule caracteristici pe care le vei regăsi la acesta din urmă. Nu îți rămâne decât să decizi ce cântărește mai mult pentru tine: cele câteva funcționalități în plus sau lipsa acestora la un preț mai bun.

 În timp ce ambele dispozitive sunt compatibile cu cel mai recent sistem de operare WatchOS și anume WatchOS 7, Apple Watch SE are, bineînțeles, mai puține caracteristici. De asemenea, varianta mai ieftină a smartwatch-ului Apple 6 are integrat vechiul chipset Apple S5.

În ceea ce privește design-ul, paleta de culori și variantele de customizare sunt mai variate dacă alegi să achiziționezi un Apple Watch 6, însă noile modele de curele sunt disponibile și pentru varianta de buget a ceasului.

Ambele ceasuri Apple sunt rezistente la apă, dar Apple Watch SE vine doar în varianta din aluminiu și nu are funcția Always-on și nici chipul U1 pentru antene Ultra Wideband.

O alta funcție pe care cel din urmă nu o deține este aceea de monitorizare a oxigenului din sânge.

În schimb, printre caracteristicile de care beneficiază  și unul și celalalt, se numără: senzorul care măsoară ritmul cardiac( Apple 6 are în plus integrata aplicația EKG), capacitatea de a monitoriza calitatea somnului, ambele detectează atunci când te speli pe mâini și au opțiunea de a înregistra detalii referitor la ciclul mentrual.

Capacitatea de stocare este aceeași: 32GB, precum și autonomia bateriei: de 18 ore după ce a fost încărcat peste noapte. Ambele ceasuri se pot încarca de la orice port USB, încărcătorul de priza a fost eliminat și pentru Apple Watch SE.

Te vei putea bucura de facilitățile oferite de Apple Pay și Siri indiferent dacă optezi pentru Apple Watch 6 sau pentru varianta de buget.

Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE- Caracteristici, Preț și Disponibilitate

Cât costă Apple Watch 6 și Apple Watch SE? Preț și disponibilitate.

Dacă dorești să achiziționezi noul model de ceas inteligent Apple, afla că mai mulți reselleri autorizați din România au listat online ofertele disponibile pentru precomandă. Sunt și câteva modele care nu sunt încă disponibile, însă poți achiziționa o serie de versiuni ale Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, în variantele GPS și GPS + Cellular.

Costurile diferă, având în vedere varietatea de combinații pe care le poți face pentru a personaliza ceasul: de la compoziția carcasei, culorile, tipurile de cadrane la modelele de curele pentru care se optează. 

Prețurile pornesc de la 2.099 lei pentru un Apple Watch 6 și de la 1.449 lei pentru Apple Watch SE.

Iată câteva site-uri online de unde poți achiziționa noile modele de smartwatch Apple: 

iStyle, eMAG, Altex, Flanco.

Începând cu data de 15 septembrie, însă pentru o perioadă limitată de timp, Apple a inclus 3 luni de Apple Fitness+ pentru toți cumpărătorii care achiziționează un model de ceas Apple Watch Series 3 sau un model mai nou.

Surse: apple.com/newsroom | apple.com/support | cnet.com/news

Citește și: Cât costă platformele de streaming online pentru filme și seriale în 2020? | Cât costă să cumperi o rulotă sau o autorulotă?

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.