Cum pandemia cu Covid-19 a venit și cu multe restricții, ne-am adaptat viața destul de mult: serviciu, shopping și entertainment, totul online.
Mulți dintre noi, la început, am încercat sa ne ocupăm timpul “câștigat” într-un mod cât mai util prin curățenie, organizare, citit cărțile alea pe care ni le doream de mult timp dar “nu era suficient timp” și alte proiecte pe care le-am tot amânat. Și când facem o pauză de la toate astea, ce facem? Căutăm sa ne refugiem în povestea unor filme sau seriale online, dar cum se întrec în a furniza o gamă cât mai variată de filme și seriale online iar prețurile abonamentelor sunt diferite, cum alegem pe cel potrivit pentru noi?
Cuprins:
Platforme de streaming internaţionale
Netflix
Poate cea mai cunoscută dintre platformele online de filme și seriale, Netflix România poate fi accesată de pe un număr nelimitat de dispozitive pentru a viziona online sau pentru a descărca titlurile preferate să poată fi vizionate offline.
Abonamentele oferite, includ o îmbunătățire a calității rezoluției filmelor și o creștere a numărului de dispozitive care pot fi folosite simultan, odată cu creșterea tarifului abonamentului ales:
- Minim – 7,99 euro/lună (vizionare la rezoluție standard pe un singur dispozitiv)
- Standard – 9,99 euro/lună (vizionare HD pe 2 dispozitive simultan)
- Premium – 11,99 euro/lună (vizionare Ultra HD pe 4 dispozitive simultan)
În perioada de carantină, Netflix a introdus o extensie gratuită care poate fi instalată din magazinul Google Chrome sau de pe netflixparty.com, și se poate viziona un film în același timp cu mai mulți prieteni, pe baza unui link pe care trebuie să-l trimită persoana care are extensia instalată.
HBO Go
La început, știam de această platformă ca o variantă online a postului de televiziune HBO, dar acum a devenit una dintre platformele cu filme și seriale recunoscute mondial la care te poți abona fie individual, fie dacă ești abonat la providerii de televiziune RCS&RDS, Orange România, Telekom Romania, Vodafone sau NextGen Communications, printre altele.
Pentru utilizatorii noi, HBO Go România oferta 7 zile gratuite, după care costul abonamentului este de 3,99 euro/lună.
Amazon Prime Video
Lansat în 2016, Amazon Prime Video este dedicat iubitorilor de filme și seriale în cantități mari, care în comparație cu Netflix și HBO Go nu a lansat până acum creații proprii dar se asociază cu nume mari din televiziune și cinema.
La fel ca și „colegul” HBO, Amazon Prime Video are o perioadă de 7 zile în care se pot viziona filmele și serialele dorite, iar apoi costul abonamentului lunar fiind de 5,99 euro/lună.
Apple TV+
Una dintre cele mai așteptate platforme de streaming de către utilizatorii Apple, se bazează pe producții originale la un preț de 4,99 dolari/lună, după primele 7 zile gratuite.
YouTube Originals
Face parte din YouTube Premium, și conține exclusiv filme, seriale, documentare și animații originale YouTube. Youtube Premium vine în 3 variante de abonament:
- YouTube Premium – 26 lei/lună
- YouTube Family – 39 lei/lună cu posibilitatea de a adăuga 5 membri ai familiei
- YouTube Premium pentru studenți – 15 lei/lună
Facebook Watch
Parte a platformei Facebook, conține un mix de conținut de la utilizatori dar și conținut profesional finanțat de Facebook, semănând cu YouTube Premium dar care este gratuit.
Filmboxlive
Cu sute de filme și seriale dintr-o gamă variată de genuri, această platformă de streaming oferă mai degrabă genul celor difuzate la posturile de televiziune Pro TV și filme mai puțin cunoscute, premiate la diverse festivaluri de film din lume. După o perioadă de 7 zile gratuite, prețul abonamentului este 19,99 lei/lună cu un acces nelimitat la tot conținutul.
RakutenTV
Este una din platformele care nu au un abonament lunar, ci fiecare film trebuie închiriat, prețurile variind de la 8 lei până la 59 lei. Având în vedere că titlurile sunt de box-office relativ noi, poate fi considerat ca un mini cinema la noi acasă.
MUBI
Se adresează iubitorilor de filme clasice, de festival, cu nume sonore în lumea cinematografică fiind considerată o platformă de nișă. Oferta de abonamente conține un abonament lunar de 9,99 euro și unul anual de 95,88 euro.
Platforme de streaming românești
Până acum am vorbit de popularele platforme internaționale, dar în ultimii ani, televiziunile și companii de telefonie locale au lansat câteva platforme de streaming.
Orange Movie Go Unlimited
Este gratuit pentru deținătorii de Orange TV GO sau are un preț de 2 euro/lună pentru cei care optează doar pentru această opțiune. În funcție de abonamentul de telefonie mobilă avut, Movie Go Unlimited poate fi utilizat fără a plăti suplimentar.
Voyo
Platformă dezvoltată de Pro TV predominant cu filme, seriale și emisiuni românești dar și o selecție de filme internaționale, abonamentul fiind de 3 euro+TVA pentru 1 lună, 7 euro+TVA pentru 3 luni sau 13 euro+TVA pentru 6 luni.
TIFF Unlimited
Este platforma Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care pune la dispoziție peste 100 de filme prezentate la TIFF, Cannes, filme italiene sau documentare, cu un abonament de 5 euro/lună.
Acestea ar fi cele mai populare platforme de streaming din România, care împreună pot mulțumi chiar și cel mai pretențios cinefil. Având în vedere că plata se face lunar, abonamentele pot fi întrerupte oricând, dacă conținutul nu este pe placul abonatului, iar perioadele gratuite în care se pot vizualiza filmele și serialele, ajută în luarea deciziei dacă merită investiția.
Mai lipsește o porție de popcorn, și…vizionare plăcută!
Voi care dintre platformele de streaming ați ales?
[…] cont propriu este una din cele mai căutate metode atunci când autorul vrea să-și lanseze cartea online, în format electronic, și este varianta cea mai puțin costisitoare din punct de vedere al […]
[…] Citește și: Cât te costă să deschizi o cafenea? | Cât costă platformele de streaming online pentru filme și seriale în 2020? […]
[…] Citește și: Cât costă platformele de streaming online pentru filme și seriale în 2021? […]