Investițiile sunt un lucru foarte important pentru evoluția financiară personală. Dacă ai o sumă destul de mare în contul de economii și vrei să fii sigur că îi folosești într-un scop bun, cea mai bună decizie ar fi să investești, cel puțin pentru a nu le pierde valoarea. Dar când vine vorba de crypto, o întrebare care se află pe buzele tuturor este, cum investești în cryptomonede? Iar astăzi ne-am propus să răspundem la această întrebare. Citește în continuare!
Cuprins:
Reguli pentru cum să cumperi cryptomonede
Am observat că foarte mulți oameni pierd bani pentru că nu au intrat în crypto fiind pregătiți. Iar atunci când nu ești pregătit, cum investești în cryptomonede și să te aștepți să ieși pe profit? Dacă nu ai câte un scenariu pregătit pentru orice posibilitate, nu vei știi ce ai de făcut. Uite care sunt cele mai importante reguli ce trebuie respectate când investești în top cryptomonede
- Nu investi nici măcar 1 leu de care ai nevoie. Dacă acel 1 Leu este folosit pentru necesitățile tale zilnice sau lunare, nu ar trebui investit.
- Investește bani pe care ești pregătit să îi pierzi. Piața de crypto nu este deloc asemănătoare cu cea de acțiuni. Acolo fluctuațiile sunt destul de mici și au loc pe perioade lungi de timp. În crypto poți pierde tot într-o secundă, la propriu.
- Fii mereu informat despre proiectele în care investești. Cum cumperi cryptomonede este doar 1% din munca pe care trebuie să o faci înainte de a investi într-un proiect. Nu ar trebui să pui nici măcar 1 leu acolo unde nu știi ce se întâmplă și nu crezi în proiect.
- Fii pregătit să cumperi mai mult. Adică să nu cumperi niciodată o monedă de toți banii. Dacă vei cumpăra de toți banii și moneda va scădea, nu vei putea cumpăra din nou pentru a mai reduce din pierderi. Dar dacă ai cumpărat doar cu 20% din toți banii, vei putea spune despre tine că ești investitor pe termen mediu sau lung.
- Nu cumpăra o singură monedă. Nu doar că nu trebuie să îți pui toți banii într-un loc, dar nu trebuie nici să cumperi o singură monedă sau să investești doar într-un singur proiect. Știi zicala aceea cu “Nu îți pune ouăle într-un singur coș”. Exact de acest lucru trebuie să ții cont atunci când investești.
Folosește codul S7AFRUQH sau apasă pe butonul de mai jos sau scanează codul QR pentru a te inregistra, vei primi 5% reducere la fiecare tranzacție:

ANAF: Cryptomonede și cum sunt impozitate profiturile
Începând de anul trecut, lucrurile s-au simplificat extrem de mult în ceea ce privește investițiile în cea mai nouă tehnologie. Crypto este acum o investiție impozabilă, evident dacă ești pe profit. Dar fii cu mare atenție pentru că este posibil să te lovești de anumite aspecte care te vor face să plătești taxe, chiar dacă ești în pierdere.
Pentru o impozitare cryptomonede eficientă, anaf s-a decis că va impozita orice retragere de bani cu ajutorul cardului bancar, dacă aceasta provine evident din crypto sau un exchange care se ocupă cu tranzacționarea monedelor. Adică dacă tu vei intra pe Binance și vei retrage în cardul bancar 1000 de dolari din USDT în RON, va trebui să plătești 10% taxă pe acei 1000 USD. Ceea ce este și mai ciudat este că acești 1000 USD nu trebuie să fie neapărat profit. Dacă ei provin din crypto, vor fi impozitați.
Deci, dacă tu ai investit 5000 USD într-o monedă care s-a devalorizat până la 3000 USD, practic ești în pierdere și nu ai câștigat nimic. Dacă vei scoate acești 3000 USD în cardul bancar, va trebui să plătești impozit. Pe cât de ciudat și ineficient este, pe atât de mult îți recomandăm să te informezi mai mult despre cum să investești în cryptomonede și cum să scoți banii din profit sau pierderi.

Cum să cumperi Cryptomonede și mai ales, când?
Nu ar trebui niciodată să cumperi o criptomonedă când cineva îți recomandă acest lucru. Trebuie să decizi singur care este cel mai bun moment pentru a face o achiziție de acest gen. Cum ar spune un specialist, nu trebuie niciodată să cumperi în FOMO. Iar dacă tot vorbim despre FOMO, iată o definiție pentru toate denumirile pe care este posibil să le întâlnești atunci când cumperi cryptomonede noi.
FOMO – Fear of missing out. Adică frica de a nu prinde un trend sau de a rămâne pe dinafară
HODL – sau HOLD. Să nu faci nicio modificare sau acțiune atunci când piața este volatilă.
DYOR – Do your own research – Să îți faci singur cercetarea și să îți aduni singur informațiile
WHALE – Cineva care deține foarte multe monede și poate schimba prețul dacă face o acțiune
Cum să investești în cryptomonede corect și simplu
Dacă nu vrei să îți schimbi complet viața și domeniul de activitate, dar îți dorești să fii și tu implicat în acest fenomen de crypto, nu trebuie să faci altceva decât să ții minte un simplu sfat.
Nu cumpăra niciodată moneda când are prețul crescut. Știu că pare a fi ceva contra-intuitiv. Dar monedele ar trebui cumpărate numai atunci când sunt în cel mai prost moment al existenței lor. Când au cea mai mică valoare și când nimeni nu mai crede în ele.
Folosește codul S7AFRUQH sau apasă pe butonul de mai jos sau scanează codul QR pentru a te inregistra, vei primi 5% reducere la fiecare tranzacție:

Concluzie
Trebuie să ții minte că monedele au momente în care prețul fluctuează, că există foarte multe persoane care încearcă să te păcălească și că nu trebuie să cumperi niciodată când prețul este sus. Mult noroc!