Agitația orașelor contemporane este benefică pentru afaceri, dar are efecte negative asupra stării de bine a individului. Prin urmare, mulți locuitori aleg să se retragă către zonele suburbane, unde își construiesc o adevărată „oază de liniște și relaxare”. Dacă și tu te numeri printre cei care vor să evadeze din mijlocul clădirilor din beton, probabil te întrebi cât costă o casă la roșu în 2020?
Prețul mediu este influențat de o serie de factori, precum gradul de dezvoltare al orașului, poziția geografică, racordarea la utilități, vecinătate, suprafața de teren ocupată, numărul de încăperi, înălțime, precum și gradul de complexitate al elementelor arhitectonice.
În mediul online găsești și numeroase variante de calculator construcție casă la roșu cu ajutorul cărora poți estima suma necesară investiției. Răspunzi la câteva întrebări, iar aplicația îți generează costurile, astfel încât să ai un punct de reper pentru atunci când vei începe „vânătoarea” sau ridicarea unei case la roșu. În majoritatea cazurilor este necesar să scoți din portofel în jur de 300 de euro pentru un metru pătrat construit.
Cuprins:
De ce să cumperi o casă la roșu în 2020?
Construcția unei case noi presupune alocarea unor importante resurse financiare și de timp. Astfel, va fi nevoit(ă) să petreci zile întregi negociind cu echipa de construcții și supraveghind lucrările. În plus, va trebui să obții diverse autorizații, să alergi după materiale și să liniștești vecinii deranjați de zgomotul lucrărilor.
Când îți cumperi casă la cheie, toate aceste probleme sunt rezolvate, dar s-ar putea ca finisajele și detaliile să nu fie sută la sută pe placul tău.
Achiziția unei case la roșu se conturează a fi soluția ideală dacă dorești să imprimi locuinței stilul și personalitatea ta. În acest fel, nu mai pierzi patru sau chiar cinci luni așteptând avizele necesare, iar casa se află în faza doi de construcție. Adică, ai fundație, pereți, acoperiș, geamuri și uși. În plus, rețeaua electrică este instalată și toate țevile sunt amplasate la locul lor. Mai ai mult de lucru, dar îți poți alege parchetul, gresia, faianța, vopseaua pentru pereți, caloriferele și alte detalii.

Ce cuprinde prețul cerut pentru o casă la roșu?
În suma care o plătești pentru noul tău cămin sunt incluse:
- serviciile de proiectare a căror valoare poate ajunge și chiar depăși 20 de euro pe metru pătrat construit; un proiect sută la sută original te va costa mai mult decât unul pentru un model prestabilit de locuință, care valorează aproximativ 600 euro
- demersurile necesare pentru obținerea autorizației de construcție, inclusiv pregătirea actelor necesare, adică DTCA
- amenajarea și organizarea corespunzătoare a șantierului
- materiale necesare pentru ridicarea imobilului
- salariile cuvenite membrilor echipei de construcție
- remunerația dirigintelui de șantier
- diverse taxe și impozite
La acestea se mai pot adăuga și costurile aferente racordării la diverse utilități precum energie electrică, apă curentă, termoficare și canalizare. Evident, factura va fi direct proporțională cu distanța terenului tău față de aceste sisteme.

Luând în considerare toate acest elemente, putem estima un preț construcție casă la roșu de aproximativ 35.000 euro. Această sumă este valabilă dacă îți dorești o construcție nepretențioasă, care ocupă 100 m 2 și este formată din trei încăperi destinate locuitului și două băi.
Existența unei pivnițe, a unei terase sau a unui garaj presupun costuri suplimentare.
Te sfătuim să alegi totul cu multă grijă și să nu optezi pentru firme sau echipe care îți oferă prețuri cu mult sub cel al pieței. Chiar dacă angajezi o echipă cunoscută pentru seriozitatea ei, tot trebuie să cunoști prețul aproximativ al materialelor.
Atunci când se construiește o casă la roșu apar o mulțime de cheltuieli neprevăzute, dar cu siguranță nu îți dorești ca acestea să depășească cu 25 % estimările tale.
Surse: ideicase.com | casadex.ro
Sursa foto: freepik.com
Citește și: Cât costă să montezi o centrală termică în apartament? | Cât costă să construiești o sobă de teracotă la casă?