Campingul la cort este o evadare din aglomerația vieții noastre, care ne poartă în aventuri în aer liber, unde ne putem deconecta de la tehnologie și ne putem reconecta cu Mama Natură.
Cu toate acestea, pentru a vă face călătoria în camping la cort confortabilă și, astfel, plăcută, trebuie să știți ce faceți și să aveți echipamentul potrivit. În caz contrar, viziunea despre excursia perfectă de camping la cort poate fi, în realitate, o experiență neplăcută.
Se vorbește mult despre ceea ce este considerat camping „adevărat” dar baza campingului este ceva la fel de simplu ca să ridici un cort, să te bucuri de natură și să dorești de acea singurătate departe de viața orașului. Pentru a avea o experiență pe care să doriți să o repetați, vom discuta în continuare de câteva accesorii necesare și prețurile practicate în campingurile amenajate din România.
Cuprins:
Ce accesorii pentru camping la cort sunt necesare?

Campingul este ca și cum ai sta într-o cabină primitivă, minus cabana în sine. Așadar, pe lângă cort, împachetați bagajul ca și cum ai fi să stați într-un loc în care nu există mobilier puțin sau deloc, fără electricitate, fără aragaz sau frigider, iar dulapurile sunt goale. Într-un camping dezvoltat veți avea apă curentă și o baie comună la câteva sute de metri distanță. O zonă amenajată pentru camping la cort obișnuită are o masă (dacă nu, vei dori să aduci una), un loc pentru a parca o mașină și un loc pentru a monta un cort.
O opțiune pentru a menține investiția inițială scăzută, poate fi să împrumutați cele mai scumpe articole – cortul și sacii de dormit. Însă, dacă sunteți gata să investiți în propriul echipament de camping la cort, iată câteva accesorii de camping care vă vor fi de folos.
Cort de camping: Cortul este una dintre cele mai importante piese de echipament din timpul călătoriei de camping. Trebuie să fie durabil, impermeabil și ușor. Dacă bugetul vă permite, atunci alegeți un cort puțin mai mare decât strictul necesar. Un cort de 3 persoane oferă unui cuplu un spațiu suplimentar mai confortabil.
Sac de dormit: Un sac de dormit bun vă va ajuta să aveți un somn cald și confortabil, deoarece nopțile sunt de obicei mult mai reci în natură. Când vă selectați sacul de dormit, evaluarea temperaturii este un loc bun pentru a începe. Dacă intenționați să mergeți la camping doar pe perioada verii, probabil că un sac de dormit de vară este tot ceea ce aveți nevoie.
Accesorii pentru Iluminat: campingurile nu au iluminare, așa că trebuie să aduceți individual. Lanterna este un element obligatoriu în excursia de camping și este bine să aveți câte una pentru fiecare membru însoțitor iar un felinar este bun pentru lumina ambientală.
Scaun de camping: Scaunul de camping este elementul esențial de relaxare pentru camping. A mânca, a sta sau doar a te bucura de focul de tabără pe un scaun de camping este mult mai convenabil și mai confortabil decât să stai pe pământ. Bineînțeles, să aveți scaune de camping este opțional, mai ales dacă puteți utiliza masa de picnic din spațiul amenajat la comun.
Aragaz de camping: Un mic arzator de camping este o modalitate fiabilă și mai rapidă de a găti alimente atunci când vremea este prea umedă/udă pentru a face un foc de tabără sau puteți găti micul dejun și băutura de dimineață dacă doriți să economisiți bani. Aduceți cel puțin o butelie de camping cu combustibil și o brichetă și se recomandă să verificați încă de acasă pentru a fi sigur că știți cum funcționează.
Ustensile de bucătărie: Dacă doriți să vă gătiți mesele în camping, trebuie să aduceți tot ce este necesar pentru pregătirea și consumul alimentelor. Recomandat ar fi să optați pentru veselă și ustensile din plastic sau metal pentru a nu a nu risca să spargeți din seturile de ceramică, sticlă sau porțelan de acasă.
Locuri populare pentru camping la cort în România și cât costă

Deși în România campingul nu are aceeași tradiție să fie la fel de dezvoltat ca în alte țări din Europa, asta nu înseamnă că doritorii de escapade în camping la cort nu au opțiuni în locațiile superbe ale țării noastre. Cu peste 500 de locații la mare sau la munte, peisajele din împrejurimile campingurilor atrag din ce în ce mai mulți pasionați de călătorii cu cortul sau rulota.
Dintre destinațiile de camping la cort la Marea Neagră, printre cele mai populare sunt zonele de camping la Mamaia, Năvodari, Vama Veche și Eforie Nord, acestea fiind doar câteva exemple.
Poate cea mai populară alegere printre tineri în România este să meargă în camping în Vama Veche, unde prețurile sunt foarte accesibile dar pot ajunge și cu ușurință la locațiile destinate pentru distracție. Prețurile practicate pentru camping la cort sunt de aproximativ 20-25 lei de persoană, sau de la 10-15 lei/cort în funcție de dimensiune. Cei care doresc sa mearga cu rulota în camping, plătesc pentru parcarea rulotei de la 30 lei/zi.
Bineînteles, sunt și campinguri care acomodează un număr mai mic de persoane dar care au o calitate mai ridicată a facilităților pe care le oferă printre care bucătărie comună utilată, toalete amenajate, locuri de joacă pentru copii cu leagane, vatră de foc, etc., ceea ce se reflectă în prețurile avute, de la 50 lei pentru un cort mic și 100-120 lei pentru cort mare.
Altă destinație ce crește în popularitate este și campingul la cort în Bulgaria, la doar câțiva kilometri față de Vama Veche, unde costurile de cazare sunt similare cu cele din Vama Veche, diferența făcând-o poate diferența de aglomerație pe perioada verii.
Pentru că ne bucurăm de diversitate în România, nu putem să nu menționăm și câteva dintre destinațiile de la munte. Acestea sunt multe la număr și oriunde ați alege să mergeți, în mod sigur veți găsi peisaje extraordinare.
Ca să dăm câteva exemple de locații foarte apreciate, putem menționa zonele de camping la cort la Brașov în apropiere de Râșnov, Bran sau Plaiul Foii, Sibiu și împrejurimi, dar și zona Maramureșului.
Prețurile sunt similare pentru aceste zone, și bineînțeles sunt influențate de facilitățile puse la dispoziție. Pentru costurile de dimensiuni mici, prețurile sunt între 10 și 20 de lei/zi, iar pentru corturile de dimensiuni mai mari, acestea pornesc de la 15 lei și urcă până la aproximativ 25 de lei. Pentru adulți, prețurile sunt între 15 și 25 lei iar pentru copii, între 9 și 12 lei.
Campingul este o soluție interesantă atunci când ai un buget restrâns pentru vacanțele tale. Este o idee perfectă atât pentru cei care iubesc marea, cât și pentru cei care iubesc munții. Condiția indispensabilă este, desigur, capacitatea de adaptare!
Surse: www.google.com | www.freepik.com
Citește și: În Vacanță cu Rulota: Costuri, Avantaje și Dezavantaje | Cât costă o vacanță în Grecia?