Vacanța în Maldive – cât costă și cum ajungi?

0
2005
Vacanta in Maldive

Nisipuri albe de cristal pe plaje spectaculoase, lagune adăpostite, arhipelag tropical format din mii de insule cu unele dintre cele mai bune stațiuni pe plajă din lume și activități pentru toate gusturile…sună bine? Ei bine, acestea sunt doar câteva dintre caracterizările folosite pentru a descrie Maldive sau Republica Maldive, denumirea oficială.

Situată în Asia de Sud, în inima Oceanului Indian, Maldive este renumită pentru plajele sale spectaculoase, hotelurile de lux și experiențe deosebite ca scufundări de clasă mondială, surfing, pescuit, caiac și multe altele. Nu întâmplător a devenit destinația supremă a paradisului, cea pe care visăm cu toții să o vizităm.

Majoritatea pachetelor de călătorie pentru Maldive încep și se termină în capitala, Male, unde vă puteți urca la bordul unui avion de apă sau a unui barca cu motor pentru a vă îndrepta spre escapada idilică de pe una dintre insule. 

Deși este minunat și gratis să visam cu ochii deschiși la o astfel de destinație exotică, de ce să nu ne uităm și la ce costuri sunt pentru a planifica o vacanță în Insulele Maldive și de ce nu, să începem să punem bani la pușculiță. 

Condiții de călătorie în Maldive

Pentru a vă bucura de o vacanță în Maldive, nu este necesar să solicitați o viză de călătorie pentru că vizitatorilor li se poate elibera (la latitudinea ofițerului de imigrări) o viză valabilă 30 de zile la sosirea în Maldive. Așadar, informațiile despre documentele necesare ce pot fi gasite pe site-ul Ministerului de Afaceri Externe sunt foarte importante de respectat, însă nu vă garantează 100% obținerea vizei la intrarea in Maldive.

Printre documentele necesare este menționată necesitatea să dețineți un pașaport cu o valabilitate de cel puțin 6 luni și cu zonă de citire automată, un bilet de avion dus-întors sau un bilet de avion către o altă destinație, pentru plecare în termen de 30 de zile de la sosire, și

fie confirmarea unei rezervări la hotel/stațiune, fie dovada fondurilor suficiente pentru a vă acoperi cheltuielile în Maldive (cel puțin 100 USD/95 euro + 50 USD/47 euro pe zi, demonstrat prin numerar sau extras bancar).

Cum ajungi in Maldive?

În fiecare dintre atolii în formă de inel ai lanțului de insule – Atolul Ari Nord, Atolul Ari Sud, Atolul Laamu și așa mai departe – se află un grup de insule diferite ancorate de obicei de un aeroport mic. 

Atolul Kaafu găzduiește Aeroportul Internațional Velana (numele oficial al Aeroportului Male din Maldive), care este principalul punct de intrare pentru toți călătorii internaționali. De aici, va trebui să aranjați un zbor separat sau un transfer cu barca cu motor sau feribotul pentru a ajunge la hotelul individual. Dacă mergeți la o stațiune, poate fi necesar să luați mai mult de un hidroavion sau o barcă pentru a ocoli Maldive. Adesea, hotelurile de lux vă pot ajuta să organizați un transport cu hidroavionul sau cu barca către destinația finală. 

Cât costă și cât durează zborul până în Maldive?

Având în vedere distanța de 6,650 km dintre România și Maldive și bineînțeles amplasarea insulelor în Oceanul Indian, cel mai convenabil mod de transport este avionul, însă și în acest caz e bine să aveți în vedere faptul că zborul va avea cel puțin o escală cu durată de 12 până la 20 de ore.

Așadar, cel mai rapid zbor poate dura aproximativ 24 de ore până la destinația finală.

Prețurile biletelor de avion pornesc de la aproximativ 900 de euro pentru o persoană dus-întors și pot urca chiar și la 2000 de euro/persoană/dus-întors la clasa economică. Pentru prima clasă sau business, prețurile sunt între 4000 de euro și 6000 de euro pentru o persoană dus-întors.  

Cât costă cazarea în Maldive?

Pentru cei pasionați să-și organizeze personal vacanțele, nu va fi o surpriză că și Maldive oferă numeroase opțiuni – de la cazări mai puțin pretențioase la localnici până la hoteluri de lux.

În medie, prețurile unei cazări decente pot fi de aproximativ 75 euro de persoană/noapte, ceea ce înseamnă un cost de aproximativ 1300 euro pentru o excursie în Maldive de o săptămână pentru 2 persoane.

Hostelurile sunt la mare căutare datorită prețurilor reduse cu o medie de 37 euro/persoană/noapte iar bineînțeles, dacă bugetul deținut vă permite și vreți să optați pentru un resort de lux atunci prețurile pornesc de la 1000 de euro de persoană/noapte. 

Cât costă mâncarea, transportul și divertismentul in Maldive?

Conform recomandărilor site-urilor de planificare a bugetelor pentru vacanțe, se recomandă în medie un buget de 90-100 euro/zi/persoană pentru mancare si transport din care 20-25 euro pentru o masă și aproximativ 45 euro pentru transport. Bineînțeles, prețurile pot varia în funcție de necesitatea sau preferințele la mancare și distanța pentru care se plătește transportul. 

Divertismentul și activitățile din Maldive costă de obicei o medie de 12 euro de persoană, pe zi. Aceasta include taxele plătite pentru biletele de intrare la muzee și atracții, excursii de o zi și alte cheltuieli pentru vizitarea obiectivelor turistice.  

Cât costă un sejur în Maldive?

Ofertele agențiilor de turism pentru 2022 pornesc de la 1200 euro/persoană pentru un sejur de 7 nopți, cu plecare din București doar cu mic dejun inclus, de la 1500 euro/persoană în regim de demipensiune și de la 2000 euro/persoană pentru all inclusive pentru hotelurile de 4 stele.

Alte facilitați sau preferințe legate de locația de cazare cum ar fi posibilitatea de a opta pentru hoteluri noi sau doar pentru adulți, ultra all inclusive, sejururi de 10 zile pentru luna de miere sau însoțitor din partea agenției de turism pentru un grup, pot aduce costuri suplimentare ce variază în funție de agenția aleasă.

Când să vă planificați vacanța în Maldive

Din Decembrie până în Aprilie este sezonul uscat și cel mai popular moment pentru a vizita Maldive. Acest lucru poate face hotelurile puțin mai scumpe, dar este și atunci când vă puteți bucura de o serie garantată de zile superbe, fără furtuni. În plus, sezonul uscat asigură o vizibilitate mai bună (gândiți-vă: snorkeling limpede și scufundări subacvatice). 

Cu toate astea, indiferent în ce perioadă a anului, călătorii se pot aștepta la temperaturi plăcute între 26 – 30 de grade Celsius.  

Orice ați alege, vacanțele în Maldive garantează o vacanță incredibil de specială, așa că trebuie doar să alegeți: lux desculț, glamour total, distracție pentru familie sau o altă versiune a beatitudinii.

Surse: www.google.com | www.freepik.com 

Citește și: Cât costă realizarea unui paşaport? | Cât costă o asigurare de călătorie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.