Cât costă un transplant de păr în Ungaria?

0
717

Frumuseţea şi sănătatea podoabei capilare reprezintă elemente foarte importante, atât pentru aspectul nostru fizic, dar şi pentru confortul psihic. Un păr bogat şi frumos nu înseamnă doar o imagine plăcută, ci ne întăreşte şi încrederea în noi. Psihicul nostru este direct influenţat de modul în care arătăm, astfel că şi podoabei capilare îi revine un rol important în menţinerea unei stări generale bune.

Căderea părului, o problemă des întâlnită

Căderea părului capilar este un context extrem de des întâlnit, cu precădere la bărbaţi. Cu toate acestea, există şi femei care se pot confrunta cu această neplăcere, în cazul lor problema fiind chiar mai neplăcută, dacă luăm în calcul preocupările doamnelor legate de aspectul fizic. Atât la bărbaţi, cât şi la femei, cauzele pot fi multiple, de la moştenirea genetică, până la diferite afecţiuni parcurse, accidente sau diverse contexte care au potenţial în a afecta foliculii capilari, cum ar fi tratamentele cosmetice greşit aplicate. De asemenea, căderea părului poate fi cauzată de un cumul de disfuncţionalităţi, având la bază carenţele nutritionale, demararea procesul de îmbătrânire sau un sistem imunitar foarte slăbit.

Zonele cel mai des afectate de calviţie

Firele de păr cresc dintr-un folicul, acesta fiind format din proteina denumită keratina. Fiecare folicul este înconjurat de capilare sangvine, acestea având rolul de a transporta toţi nutrineţii necesari reproducerii, creşterii şi regenerării firelor de păr. Astfel, circulatia sangvină de la nivelul scalpului este responsabilă de creşterea firelor de păr, precum şi de calitatea şi cantitatea acestora, prin aportul de hormoni şi nutrienţi pe care îl oferă foliculului. De asemenea, calitatea firul de păr este direct influenţată şi de factorii externi, precum poluarea, mediile toxice, razele solare, praful, sau temperaturile extreme. Zona în care calviţia are cel mai mare potenţial de manifestare, este cea din creştetul capului, calviţia totală fiind mai rară.

Măsuri eficiente în recăpătarea podoabei capilare

Odată ce părul începe să cadă, fiecare încearcă să descopere cele mai eficiente metode prin care poate stopa acest proces. Însă pe măsură ce calviţia se instalează, una dintre cele mai sigure soluţii prin care îţi poţi recăpăta podoaba capilară, este reprezentată de transplantul de păr. Este o procedură care poate fi aplicată atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, şi este posibilă imediat ce organismul şi-a încheiat procesul de creştere.

Ce înseamnă transplantul de păr?

Transplantul de păr presupune extragerea foliculilor sănătoşi din aria cefei şi implantarea lor în zonele afectate de calviţie. Astfel, o altă condiţie pentru a se putea efectua un transplant, o constituie prezenţa foliculilor activi, pe zona occipitală. Posibilitatea aplicării acestei proceduri, precum şi modul în care se va desfăşura, sunt stabilite în cadrul unei consultaţii iniţiale. Intervenţia presupune anestezia locală şi impune o anumită durată de timp, raportată la numărul foliculilor transplantaţi. Astfel, un număr de 4000-5000 de fire de păr, necesită o zi pentru desfăşurarea intervenţiei. Tot în funcţie de numărul maxim de fire transplantat, se va stabili şi preţul intervenţiei care va avea loc în clinica de par din Ungaria, acesta variind între 1.300 şi 3.500 euro. Pachetele puse la dispoziţie au caracteristica de a putea fi adaptate nevoilor fiecărui pacient. Odată finalizat transplantul, pacientul primeşte tot suportul necesar pentru perioada de recuperare. Cel puţin 95% din foliculii implantaţi într-o astfel de procedură, vor rezista şi se vor dezvolta. Rezultatele cele mai elocvente vor apărea începând cu a treia lună de la transplant, părul crescând rezistent şi sănătos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.