Cât costă implanturile dentare Fast and Fixed?

0
810

O soluție la care recurg din ce în ce mai mulți pacienți pentru numeroasele avantaje pe care le oferă sunt implanturile dentare. Ele reprezintă o investiție reală. Tehnică modernă prin care dinții lipsă sunt reconstituiți, implantul poate fi realizat în anumite condiții, dar și cu un anume preț.

Care este prețul pe care trebuie să îl plătiți pentru a beneficia de un astfel de tratament dentar? Ce implică acesta și când puteți avea nevoie de un astfel de tratament? În rândurile urmatoare puteți găsi, pe lângă răspunsurile la aceste întrebări, și informații legate despre ce implică acest tratament, cât și care sunt contraindicațiile.

Ce implică implantul dentar?

Rădăcină artificială realizată în cele mai multe situații din titan, implantul dentar este plasat în osul alveolar pentru înlocuirea unuia sau chiar a mai multor dinți naturali care lipsesc. Scopul principal al unui implant este acela de a sprijini o proteză dentară fixă, respectiv o coroană ceramică. 

Deși nu este vorba despre o tehnică medicală nouă, aceasta se dezvoltă din ce în ce mai mult, pacienții ajungând să accepte tot mai des o astfel de intervenție. Pentru că într-adevăr, puteți beneficia de un implant dentar rapid pentru a rezolva probleme dentare pe care altfel este posibil să nu le puteți rezolva în mod eficient. 

Când puteți avea nevoie de un implant?

Nu este vorba despre un act cosmetic, așa cum ar crede mulți dintre pacienți. Un implant poate apărea ca o nevoie pe care o puteți avea, astfel încât să evitați diferite probleme. Fast and Fixed vă oferă, în acest sens, soluția ideală în cazul în care dinții lipsă provoacă disconfort sau alte dificultăți. Dificultățile de mestecat, deplasarea dinților adiacenți, riscul crescut de carii sunt doar câteva dintre principalele motive pentru care este indicat să apelați cât mai repede la această soluție medicală. 

Există contraindicații pentru fixarea unor implanturi dentare?

Da, există și contraindicații care vă pot împiedica să beneficiați de un astfel de tratament dentar. Principala condiție pentru ca un implant să fie posibil este ca osul pe care este realizat să fie suficient și în stare bună. Există, într-adevăr, și tehnici moderne prin care se poate compensa acest neajuns, însă în unele cazuri rămâne imposibilă fixarea unor implanturi. 

De asemenea, pe lângă lipsa osului există și contraindicații legate de diverse boli de care poate suferi pacientul – boli de inimă, insuficiență renală, hipertensiune arterială, anumite alergii, diabet zaharat, dar și de fumat. 

Care este prețul pe care îl puteți plăti pentru un implant?

Prețurile pentru fixarea unui implant pot varia extrem de mult, în funcție de anumite condiții sau nevoi specifice ale pacientului. Nu numai materialul din care este realizat implantul influențează prețul final al acestuia, ci și costurile și taxele practicate de cabinetul stomatologic în cauză, prețul actului protetic în sine, instrumentele tehnice utilizate de medicul stomatolog și altele. Pentru un preț final, medicii stomatologi țin cont de toate acestea, însă media unui astfel de tratament dentar pornește, de regulă, de la aproximativ 5000 de euro pentru o arcadă. O soluție avantajoasă este, în cele mai multe cazuri, alegerea unui pachet de tratament care include fixarea mai multor implanturi și montarea lucrării fixe necesare. 

Merită să alegeți soluția unui implant dentar?

Dacă partea financiară implicată nu este un impediment, iar starea de sănătate vă permite, nu mai stați pe gânduri. Consultați un medic specialist și decideți împreună dacă puteți beneficia de un astfel de tratament, ideal pentru mulți pacienți care și-au pierdut, într-un fel sau altul, dinții. 

Un implant dentar vă poate permite să redobândiți aspectul estetic perfect al danturii, dar vă poate permite și să fiți din nou sănătos și să evitați atât problemele legate de sănătatea orală, cât și alte probleme de sănătate provocate de lipsa dinților. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.