Pas cu pas, învață să joci poker

0
376
învață să joci poker

Jocurile de noroc s-au inventat pentru ca oamenii să aibă o ocupație, ar spune unii. Doar că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, că jocurile de noroc au arătat cu totul diferit la început și poate că nici măcar nu aveau scopul de a-ți rotunji veniturile, fiind mai degrabă vorba despre un instrument de a socializa, de a petrece timpul împreună cu alte persoane, în principiu de a te relaxa. Sigur, lucrurile nu s-au schimbat cu mult, căci principiile de bază au rămas cam la fel, însă complexitatea unor provocări s-a mai schimbat. 

Ce încercăm să spunem este că există jocuri de noroc și există poker, un joc de cărți care există de secole și care a reușit nu doar să rămână relevant odată cu trecerea timpului, ci mai ales să rămână printre cele mai populare din întreaga lume. Acest lucru se vede nu doar în numărul de accesări online, ci și în solicitările care apar în locațiile fizic – există turnee, fonduri impresionante de premii de milioane de dolari, subiect de filme, cărți și seriale. 

Cert este că omenirea nu s-a plictisit de tot ce înseamnă poker și că nici nu da semne că ar vrea să renunțe la acest joc prea curând. Deși nu este totul la fel de simplu precum un dice and roll, este cât se poate de interesant – dacă te interesează cum se joacă pokerul, ai venit unde trebuie, pentru că în acest material vom încerca să dezbatem despre cele mai simple etape de parcurs și în principiu cam tot ce poți să faci pentru a învață măcar lucrurile de bază. Te asigurăm că nimic nu ar trebui să fie prea dificil, cu puțină răbdarea o să ai deja bazele stabilite.

Ce este pokerul?

Cu nenumărate iterații, la bază jocul de poker sau pocher, rămâne un joc de cărți, unde atât norocul cât și strategia, așa numita cacealma își zic cuvântul, în proporții de optzeci, respectiv douăzeci la sută. În principiu jucătorii mizează pe valoarea superioară a mâinii lor, combinația pe care o dețin și fac pariuri pentru obținerea sumei din joc, adică a poetului. Cel care va deține mâna cu valoarea cea mai mare, conform ierarhiei sau cel care va fi rămas la masă după ce toți s-au retras din tură, va fi cel care va câștiga.

Cu toate că nu se poate face o precizare istorică exactă, se crede că la origini se numea Poque și ar fi o provocarea imaginată de francezi, dar la inspirație ar fi fost și jocul persan As Nas. Ideea este că deși au apărut diverse variațiuni, la bază jocul se practică în două sau mai multe persoane, principiile, regulile și pariurile rămânând la comun.

Și totuși, cum se joacă pokerul?

Cu siguranța că nu vom răspunde aici tuturor întrebărilor tale, pentru că oricum cel mai bine vei învăța practic, dar hai să vedem care sunt regulile de bază când vine vorba despre jocul de poker. Concret, obiectivul tău ca jucător este să folosești cărțile tale, numite hole, adică cele două cărți cu fața în jos care ți se oferă inițial de către dealer și să le combini cu o parte din cărțile comune, împărțite cu fața în sus pe masă, astfel încât să formezi cea mai puternică mână de 5 cărți. 

Desigur, scopul final este să câștigi bani și poți face asta fie având cea mai bună mână de poker cu cinci cărți folosind cărțile comunitare disponibile și cele două cărți din mâna,fie facandu-i pe adversari să creadă că mâna ta este cea mai puternică, pentru ca ei să renunțe – aici este vorba despre termeni de care ai mai auzit, acel poker face sau bluffing, fără ca măcar să ai cea mai buna variantă de cărți.  Și da, așa cum precizam și aici, va trebui să faci tu o cercetare mai amănunțită, căci detaliile sunt ceva mai complexe și sigur nu se pot cuprinde aici cât pentru a-și înțelege

Strategii poker de bază pentru începători

Acum că ne-am lămurit că ideea de înțelegere și aprofundarea subiectului stă în mâinile tale – la propriu și la figurat – îți dăm câteva sfaturi importante pentru jocurile de poker:

 • în primul rând ai răbdare cu tine, nu te așteaptă să fii bun de la început
 • nu începe să joci până când nu te asiguri că ai înțeles toate regulile
 • fii sigur că ești familiarizat cu toți termenii care se vor vehicula la masa de joc
 • se recomandă să joci mai puține mâini, dar plasate agresiv
 • urmărește mereu stilul de joc al celui de lângă tine și atacă atunci când acesta arată slăbiciune
 • joacă doar dacă ai starea, timpul și bugetul necesare
 • alege să te concentrezi și pe experiența de joc, nu doar pe câștig
 • adoptă o metodă de joc consistentă și nu te abate de la ea
 • citește tot ce poți despre jocurile de poker, mai ales cărți de specialitate
 • urmărește tutoriale, forumuri, thread-uri pe Reddit, orice înseamnă povesti de succes despre jocurile de poker, ca să vezi cum au reușit alții
 • înțelege care este poziția ta de joc la masă și ce avantaje sau dezavantaje îți oferă asta 
 • alege calculat și cu atenția mâna cu care începi jocul
 • învăța să aplici elemente de bază ale matematicii, pentru că aici se pot aplica concepte de bază despre probabilități
 • fii mereu atent la ce se întâmplă și recunoaște tiparele de pariere în jocurile de poker
 • joacă pe mize mici pentru a-ți perfecționa abilitățile
 • permite-ți să greșești, mai ales la început și învață mereu din acestea
 • joacă luând notițe 
 • nu exagera: nu juca prea multe mâini și nu face bluffing prea mult, căci nu va mai fi nici amuzant, nici eficient

Concluzie

Să înveți să joci poker nu este ceva care se întâmplă doar parcurgand un material precum cel redactat de noi aici, pentru că este vorba despre un joc complex, cu reguli care sunt cât se poate de ferme și certe, pe care trebuie să le cunoști cu certitudine. Nu se pune problema de a bâjbâi, așa că înainte de orice îți recomandăm să începi să joci, mai întâi fără bani și să aduni cât mai multă experiență înainte de a te lansa în partide online, care sunt oricum dar serioase. 

Ai răbdare cu tine, nu te grăbi, nu cere mai mult decât poți duce la început, nu investi bani pe care nu îi ai și alege parteneri de masă care împărtășesc din cunoștințele lor și care nu te zoresc. În timp, vei vedea, pe măsură ce vei practica tot mai multe ședințe de joc de poker, vei putea spune că experiența își spune cuvântul – și nu uita să te distrezi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.