Cele mai norocoase obiecte folosite de gambleri

0
361

Suntem diferiți și asta știm deja – altfel parcă lumea ar fi ceva mai plictisitoare și parcă nici provocările nu ar fi la fel de incitante, așa că ar fi parcă și mai greu să ne bucurăm de tot ce experimentăm în fiecare zi. Așa cum sunt oameni care iubesc frigul și alții căldura, așa sunt persoane cărora le plac câinii și altora pisicile, iar în egală măsură unii indivizi aleg să creadă în noroc, în timp ce alții optează pentru o gândire mai rațională. Pentru că, nu-i așa, suntem mânați de credințe diferite și alegem să trăim așa cum ne simțim mai comod, în funcție de ceea ce (credem că) știm.

Dacă te numeri printre persoanele care cred că orice acțiune este deja scrisă și că destinul există cu evenimente prestabilite, dar că poți schimba unele lucruri, atrăgând șansa de partea ta, atunci să știi că aici vei găsi câteva informații care să te ajute în cazul în care faci și pariuri la jocurile de noroc, care au o legătură puternică cu norocul, nu-i așa?

Nu trebuie să știi ce înseamnă Casa Pariurilor sport, ce presupune o cotă de pariuri sau ce să alegi mâine, pentru că de data asta ne-am orientat doar către a-ți face recomandări de amulete și talismane care ar putea “lucra” în favoarea ta, cu prima ocazie când vei avea nevoie. Facem mențiunea că acestea nu aduc garantat un succes, ci doar sunt printre cele mai populare alegeri, din rândul gamblerilor din întreaga lume. Și da, pe unele s-ar putea ca deja să le știi.

Trifoi cu patru foi

Cu origini din tradiția irlandeză, se pare că trifoiul cu patru foi a ajuns să fie considerat norocos în întreaga lume! Trifoiul, care are trei foi, este asociat cu o trimitere creștină, mai exact cu trinitatea, care reprezintă Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Ce face trifoiul cu patru foi să fie considerat norocos? Faptul că șansele de a găsi unul este 1 la câteva mii, ceea ce face ca găsirea unuia să fie nu doar o simplă întâmplare. Iar jucătorii din întreagă lume îl iau ca atare, prin asociere, crezând că dacă poată vreun astfel de talisman au șanse mai mari de câștig.

Potcoava de cal

Pariorii din întreaga lume aleg să creadă și în potcoava de cal, sperând că asta le crește șansele de a fi mai inspirați în alegerile pe care le fac. O combinație de superstiții și povesti despre noroc – origine din diverse folcloruri, în speță este vorba despre oamenii care pentru a nu fi deranjați de Diavol, au început să atârne potcoave pe uși (credința populară afirmă că prinzând o potcoavă în sus va aduna tot norocul în interiorul formei sale de „U”, în timp ce întoarcerea ei în jos va duce la dispariția întregului noroc).

Buddha care râde

Ne referim aici la o statuetă în miniatură, cu liderul spiritual din cultura orientală și care doar privit oferă o perspectivă amuzantă asupra ceva serios și în principiu care deja detensionează atmosfera și, prin extindere ajută la o mai bună stare, mai relaxantă. Cunoscută și ca  ‘Hotai’ sau Pu-i este preferată de jucătorii de la cazino pentru că se crede că ar aduce bunăstare și prosperitate., Se mai crede că dacă partea mai dolofană a statuii este frecată, mai exact burtica, ar trebui să îndeplinească urări și să aducă noroc, întocmai ca un duh din lampă.

Mana Hamsa Hand

Când vine vorba despre pariori, cei mai mulți caută orice scuză să se agațe de noroc! Un alt obiect răspândit în rândul lor și se spune că ar facilita norocul este simbolul Hansa – poți da o căutare și o să vezi că știi la ce ne referim. Talismanul Hamsa sau Khamsa, cum mai este cunoscut, este o reprezentare populară în cultura din Orientul Mijlociu și Vest, despre care se crede că asigură protecție – reprezentarea este o palmă deschisă cu un ochi în mijloc. În islam Hamza este și o trimitere la cele degete ale mâinii, care înseamnă și cei cinci stâlpi ai religiei: credință, închinare, post, milostenie și pelerinaj.

Amuleta Nazar Boncuğu

Din nou vorbim despre ceva ce s-ar putea să îți fie familiar – o mărgea care seamănă cu ochi – se crede despre aceasta că ar proteja oamenii de rele, de deochi, dar și că ar aduce noroc. Cel mai mult vei găsi asta prin diverse bazare animate din Turcia, pentru că cei mai mulți superstițioși aleg să creadă că îndepărtează intențiile rele, gândurile negative și gelozia oamenilor. Pariorii optează să îl poarte pentru că aduce, desigur, atât de doritul noroc.

Jin Chan sau broasca cu trei picioare

Vorbim mai degrabă despre o broască care stă așezată pe o grămadă de monezi și care mai are una în gură. Practicanții de Fengshui sunt familiarizați cu această practică, de a atrage norocul și deseori aleg să se folosească de broasca de aur, Jin Chan, pentru că ar fi un talisman purtător de vești bune și noroc. Se crede, în unele religii, că această creatură, care are și ochii roșii, ar apărea în timpul lunii pline pe lângă casele unde ar urma să se întâmple ceva bun, fie că este vorba despre bani, vești bune sau o formă de sănătate. În ceea ce privește pariorii, aceștia au diverse ritualuri cu aceasta.

Alte obiecte despre care se crede că aduc norocul mai sunt pandantivele cu ochi de pisică, Maneki Neko, Dala Horse, piciorul de iepure, cifra șapte, dintele de aligator, cheia, un triunghi, reprezentare Ganesha, plicuri roșii, reprezentări de balaur, talismanul viselor, gărgărița, mâna Fatimei, peștele, vârful de săgeată, scoicile, portocalele.

Concluzie

Indiferent de ce acțiune întreprinde omul, acesta are nevoie de validare și mai apoi de control sau măcar de ideea de control. Și de aici și apare această pornire de a crede că poate face ceva pentru a influența altceva, de a se lega inconsistent de niște obiecte în care crede și de la care spera că îi va schimba viața. Dacă ești și un spirit competitiv, unul care nu este străin de jocurile de noroc, dar și cu o gândire mai emotiva, atunci cu siguranță că vei vrea să accepți că există, poate, talismane sau amulete, charmuri sau oricum ai vrea să le spui, care îți aduc noroc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.