Cum poți obține un credit pentru studenți?

0
1065
Credit student

Taxa de înscriere, taxa de școlarizare, achiziționarea unui laptop nou, chirie…nu te-ai fi așteptat ca viața de student să fie atât de costisitoare? Din fericire, pentru studenții care nu au suficiente resurse financiare există o soluție, un credit pentru studenți. Principiul este unul cât se poate de simplu: împrumuți azi suma de care ai nevoie pentru a-ți continua studiile și rambursezi suma când ai terminat facultatea deoarece durata de rambursare se poate lungi până durata de șapte ani.

Ce sumă poți împrumuta?

Totul depinde de nevoile tale. În general, instituțiile de credit oferă în cazul unui credit pentru studenți o sumă maximă de 5000 de lei. Cel mai important este să îți evaluezi în mod corect nevoile pentru a ști ce sumă să soliciți. Dacă ceri o sumă prea mare atunci  va trebui să rambursezi o sumă de care ai fi putut să te lipsești. Dacă nu soliciți o sumă suficientă atunci va trebui să faci rost de restul de bani din altă parte, ceea ce înseamnă alte bătăi de cap.

Cu ajutorul unui simulator de credit oferit de creditdoctor.ro vei reuși să stabilești cu mai mare precizie suma dorită.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a obține un credit pentru stundenți?

Vei avea nevoie de următoarele acte atunci când soliciți un credit pentru studenți:

  • Cartea de identitate;
  • O cerere de credit pe care o poți completa online;
  • Certificat de căsătorie dacă este cazul;
  • Adeverință eliberată de către unitatea de învățământ din care să reiasă taxele de studiu, o serie de documente justificative pentru alte cheltuieli legate de studiu sau documente specifice unor programe de tipul Work&Travel;
  • Certificatul de naștere al solicitantului, în cazul în care beneficiarul și titularul creditului sunt două persoane diferite;
  • Adeverință de venit;

Pentru obținerea unui credit pentru studenți, doritorii pot apela la un părinte sau la un tutore legal. Astfel, dacă îndeplinești toate condițiile, vei obține creditul solicitat în maxim o săptămână, durata acordării creditului diferă în funcție de fiecare instituție financiară bancară în parte.

Cine poate beneficia de un credit pentru studenți?

După cum îi spune și numele, doar studenții pot beneficia de un credit pentru studenți. Solicitantul trebuie să facă dovada că are statutul de student, pe lângă condițiile enumerate mai sus.

Care sunt condițiile de returnare ale unui credit pentru studenți?

În funcție de insitutția financiară nebancară pe care ai ales-o pentru a solicita un credit pentru studenți, perioada maximă de rambursare a creditului solicitat poate ajunge până la 7 ani. Va trebui să returnezi o anumită sumă de bani în fiecare lună, la o anumită dată scadentă, stabilită împreună cu instituția de credit.

Dobânda percepută pentru un credit online urgent poate fi preferențială, variabilă sau fixă. Singura bancă care oferă un credit pentru studenți fără să perceapă vreo dobândă este CEC Bank, printr-un program guvernamental special conceput, dobânda în acest caz fiind suportată de stat.

Perioada de grație este cuprinsă între 12-24 de luni. De menționat este faptul că procesul este mai dificil și mai complex decât în cazul unui credit rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.