Tatuaj: Cât costă, cum alegi modelul și cât de tare doare

0
2238
Tatuaj: Cât costă, cum alegi modelul și cât de tare doare

Ce model de tatuaj să îmi fac? Cât de tare doare? Cât costă să îmi fac un tatuaj?

Dacă te gândești să îți faci un tatuaj, probabil ai o grămadă de astfel de întrebări la care noi vom încerca să îți răspundem în articolul de astăzi.

În zilele noastre, pentru femei și bărbați în egală măsură, tatuajul reprezintă un mod de exprimare, un act artistic. Dar știai că este o practică veche de mii de ani? Înainte de a răspunde punctual la întrebări precum cele de mai sus, vom dezvolta puțin istoria tatuajelor.

Evoluția tatuajului de la Otzi până în zilele noastre

Cum cine este Otzi? Ei bine, Otzi este omul preistoric al cărui corp înghețat a fost descoperit în anul 1991 în Munții Alpi, mai exact într-un gheţar din Alpii Ötztal. Acum înțelegi de unde îi vine numele.

Temperatura scăzută și locul ferit în care a rămas corpul “omului zăpezilor” au permis că acesta să se păstreze într-o stare nefiresc de bună pentru un bărbat care a trăit acum mai bine de 5000 de ani. Da, ai citit bine. Cercetătorii estimează că Otzi a trăit între anii 3100 și 3370 înaintea Erei Noastre, la sfârșitul neoliticului.

Ce legătură are asta cu tatuajele? Poate te va surprinde să afli că “omul zăpezilor” avea trupul tatuat. Peste 50 de linii și cruci au fost găsite pe corpul lui Otzi, ceea ce înseamnă că tatuajele făceau parte din viața oamenilor din cele mai vechi timpuri.

Specialiștii susțin că genul acesta de tatuaje și zonele în care erau situate indică faptul că nu aveau neapărat un rol decorativ, ci au fost realizate mai degrabă în scop terapeutic, ca și tratament acupunctural.

Însă de-a lungul anilor, tatuajele au fost realizate în scopuri variate iar în diferite părți ale lumii, în funcție de perioadă, un tatuaj putea fi motiv de mândrie sau de rușine. Putea avea rol de înfrumusețare sau terapeutic, juca un rol important în ritualuri de trecere, oferea protecție spirituală sau semnifica apartenența socială. Astăzi, tatuajul are în mare parte, rol estetic. Există însă și persoane care apelează la tatuaje în scop cosmetic, medical sau funcțional.

Tatuaj: Cât costă, cum alegi modelul și cât de tare doare

Cum alegi un model de tatuaj

Ținând cont de faptul că odată realizat tatuajul, va fi greu de îndepărtat în cazul în care, din diverse motive nu îl mai dorești, ar fi înțelept să te gândești bine înainte de a lua o hotărâre. Întrebări precum “Care este motivul pentru care vreau un tatuaj?”, “Îmi va placea și peste câțiva ani?”, “Cum îmi va influența viața personală și profesională?” te vor ajuta să iei decizia potrivită.

Asigură-te că nu suferi de afecțiuni dermatologice sau alergii. Există persoane cărora nu li se recomandă să se tatueze.

În ceea ce privește modelul, un punct de pornire ar fi să te gândești la ceva sau cineva semnificativ pentru tine. Poate fi un moment marcant, o lecție de viață, o persoana dragă sau un simbol care îți inspiră ceva pozitiv. Evident că este perfect normal dacă efectiv îți place cum arată un tatuaj anume, fără să aibă o semnificație aparte. În cazul acesta, pentru siguranță, ar fi totuși o idee bună să îți pui din nou întrebarea “Îmi va plăcea și peste câțiva ani?”.

Odată ce ai un punct de plecare, poți căuta pe internet imagini cu tatuaje care se apropie de ceea ce crezi că ai vrea. Pinterest este o platformă excelentă pentru a te inspira.

Zona în care dorești să iți faci tatuajul este de asemenea un aspect de luat în calcul.

Cum alegi artistul tatuator?

După ce te-ai hotărât cu privire la model, urmează să alegi salonul sau studioul unde îți vei face tatuajul. Și de data aceasta, îți recomandăm să te documentezi în prealabil. Caută pe internet și aprofundează căutarea pe rețelele de socializare. Pe platformele de socializare, ai posibilitatea să vezi poze cu salonul dar și cu tatuaje realizate de către artiști. Aruncă o privire prin comentarii, citește recenzii și dacă ai întrebări, sună sau scrie-le celor de la salon pentru a primi răspunsuri.

Asigură-te că salonul de tatuaje pe care l-ai ales respectă normele igienico-sanitare. Sterilizarea corespunzătoare a instrumentelor și dispozitivelor utilizate pe pielea clienților este un factor extrem de important.

Poți cere informații suplimentare și legat de aparatura folosită, tehnica de tatuare și calitatea pigmenților. Aceștia sunt de asemenea factori care fac diferența în ceea ce privește durerea pe care o vei simți la tatuare dar și în cazul în care vei dori să iți îndepărtezi tatuajul cu laser.

Cât costă un tatuaj?

Fără îndoială, care sunt prețurile tatuajelor le poți poți afla chiar de la salonul unde îți vei face tatuajul. Prețul se stabilește în funcție de mărime, complexitatea realizării desenului, timpul dedicat realizării, culorile folosite, etc. Sunt artiști care percep un preț minim de realizare a tatuajului, apoi calculează prețul total în funcție de factorii de mai sus. Alte saloane au stabilit un preț fix pe centimetru pătrat sau pe oră.

Astfel, prețul minim de realizare a unui tatuaj poate porni de la 100 de lei, dar poate ajunge până la mult peste 1000 de lei.

Tatuaj: Cât costă, cum alegi modelul și cât de tare doare

Cât de tare doare să te tatuezi?

Iată că și în ceea ce privește durerea, lucrurile pot sta cât se poate de diferit de la caz la caz. În funcție de zona în care va fi realizat tatuajul, mărimea și complexitatea acestuia, se poate simți de la un ușor disconfort la durere semnificativă. Bineînțeles că depinde și de nivelul de suportabilitate și de sensibilitatea fiecărei persoane dar și de dispozitivele și tehnica folosită în salon. Anestezia locală externă ameliorează durerea.

Este bine de știut că te poți aștepta la dureri mai mari dacă dorești să iți faci un tatuaj într-o zonă osoasă a corpului.

Îngrijirea unui tatuaj proaspăt realizat

Tot artistul care ți-a realizat tatuajul îți va da cele mai bune recomandări în acest sens. În principiu este interzisă expunerea la soare sau solar și contactul cu apă din piscină și este important să aplici o cremă specială pentru o anumită perioadă de timp.

Ține cont că un tatuaj proaspăt realizat trebuie tratat ca o rană din punct de vedere medical, iar regulile de îngrijire și întreținere nu sunt de neglijat. Procesul de vindecare va depinde de cât de riguros le respecți.

Surse: Wikipedia

Sursa foto: freepik.com

Vezi și: Cât costă consolele de gaming PlayStation 1-5 si Xbox One, Series? | Cât costă Apple Watch Series 6 și Apple Watch SE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.